Обява

Свий
Няма добавени обяви.

киа соренто - лично мнение

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Първоначално публикуван от Joey_Starr Преглед на мнение
    Изобщо не е нормално да ти е такъв разхода. Виж си двете ламбда сонди и ГНП. Само градско автоматика дава към 12 с климатроник, а ръчната към 11. Интересното е че и с пауер бокс и без такъв гори почти еднакво, но разликата във вървенето е огромна. Пауър бокс ЩЕЙНБАУЕР в КИА е 1600 лева без монтажа, но го предлагат само за ръчни скорости. Не бързай да я продаваш, а и джип който да гори малко аз не знам да има. А и май си объркал мощността - този мотор 148 к.с. няма. Ако годината ти е истинска 2006 трябва да си 170 коня фабрично и с пауър бокс ставаш на 193 мисля. До 2005 предлагат дизеловия мотор 2.5 црди със 140 к.с. или със 170 к.с. фабрично

Ами произведена е 10.2006 но модела и е от стария(този до 2005), а на книжката и пишеше 148(но може да са объркали). Ще я оставя в сервиза дано да могат да направят нещо по разхода.

Зареждам на бензиностанции Петрол, и съм доволен от тях.
    Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 14-09-11, 15:08. Причина: Гл.букви

Коментар

От: киа соренто - лично мнение

Първоначално публикуван от Joey_Starr Преглед на мнение
      Преппръчвам ти ако попаднеш на запазен екземпляр да си вземеш автоматика - там има положение "4х4 ауто" и при прибуксуване автоматично включва предния мост. <BR>При ръчната, както е при мен, трябва са следиш пътя и сам да включваш двойното.<BR>Ако имаш финансовата възможност гледай да е след 2006 - тогава им слагат фабрично ЕСП.
      .Kолеги аз също имам щастието да притежавам Соренто,от което съм много доволен.Закупих го на промоциа от Пловдив,но един ден автоматичното включване ми изигра лоша шега.пътувах към Шипка и в един от завоите се натъкнах на ЛЕД,при което предницата на колата се подхлазна и едвам я овладях.останах безкраино изненадан от случката.след консултация тук и там разбрах че за да се включи предниа мост трябва да преплъзнат задните гуми .май не са го измислили братята корейц.сега мисля варианта да го права ръчно.според мен е по удачно.някой ако има някво виждане по вапроса моля за помощ.

Коментар

Аз съм с ръчка,така че нямам избор.Но съм доста разочарован от вдървяването в завой при двойното предаване.Определено не съм очарован.

Коментар

Първоначално публикуван от stennnli Преглед на мнение
          .Kолеги аз също имам щастието да притежавам Соренто,от което съм много доволен.Закупих го на промоциа от Пловдив,но един ден автоматичното включване ми изигра лоша шега.пътувах към Шипка и в един от завоите се натъкнах на ЛЕД,при което предницата на колата се подхлазна и едвам я овладях.останах безкраино изненадан от случката.след консултация тук и там разбрах че за да се включи предниа мост трябва да преплъзнат задните гуми .май не са го измислили братята корейц.сега мисля варианта да го права ръчно.според мен е по удачно.някой ако има някво виждане по вапроса моля за помощ.
          Щом си я овладял на лед и не си се хвърлил в дерето, това си е цяло постижение. Задължително през зимата зимни гуми /не всесезонни!/ и нямаш проблем. Аз имам 2 комплекта. С ръчното включване на двойното можеш да предвидиш къде е добре да го пуснеш, като на напълно заснежен път си караш постоянно на двойно. Ако обаче пътят е планински с много завои, някои от които заснежени а други не - ще се сбъркаш да го щракаш това копче. И ако ситуацията те хване неподготвен да се наложи да включваш двойното в завой - загубен си, защото то сработва само при движение направо. Какъвто и джип да се кара - задължително с нужното внимание през зимата, защото двойното не те прави неуязвим. Поздрави и безаварийно!

Коментар

аз имам Соренто вече от 2 години и мога само добри неща да кажа за автомобила става даже и за лек off-road с хубави гуми и за къмпингуване

Коментар

Здр.колеги, преди два месеца си купих KIA SORENTO 2005 дизел с ръчни скорости. Джипката е мн хубава но имам проблем който немога да го отсраня. По време на движение има едно савсем леко придръпване при подаване на газ съвсем за кратко време, усещането е като включване на електрониката предния мост при забоксуване на задните гуми. Ходех при познат ел. техник който каза че проблема е можеби електрически (AUTO 4 W 4) подава погрешен сигнал. Ходих в сервиза на KIA кадето ми казаха че проблема е в раздатката. Моля ви ако някой има някаква идея или е имал подобен проблем да го сподели. БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО!!!

Коментар

От приятел, който има Соренто знам, че има проблем с разд. кутии.
                Неговата също я смениха гаранционно,но сега разбива карета на преден кардан.
                При свален кардан проблема изчезвал.
                Конкретният автомобил е автоматик, но това едва ли е от значение.
                Успех в отстраняването на дефекта!
                Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
                ... turn on your A/С !

Коментар

Да,и аз си свалих кардана проблема изчезна,не съм убеден 100 % че е в раздатката а и в сервиза не са,работят на принципа/проба-грешка/

Коментар

Чета във форумите че когато е на AUTO 4W4 при боксуване на задните колела електрохидравличен съединител включва предния дифиринциял,някой знае ли как се изключва за да неподаде сигналче боксуват задните и да видя дали ще се усеща придръпване когато предния кардан си е намясто

Коментар

Към Joey_Starr--моята е с ръчни скорости и има само две положения 4х4LOU и AUTO 4x4 и как включваш предния мост в движение ,в сервиза казаха точно обратното.KIA-та е дек.2005 ЕХ

Коментар

Ако правилно сън ти разбрал въпроса - нормалното каране на сорентото е само на АУТО-тогава предния мост се включва и изключва сам, при прибуксуване на някое от задните колелета, това може и да стане по време на движение, но при мен не се е усещало придърпване. Също така когато се включва предния мост автоматично ти не можеш да го усетиш защото няма индикация на таблото. / на екземплярите с 4х4 hi им свети!!!/
                        При каква скорост го прави, защото ако е при потегляне всички имат специфично придърпване/като притръпване, което е нормално до 5 км/ч/.
                        При старата ми го включвах в движение, но тя беше от друг тип - 2 hi, 4x4 hi и 4x4 low

Последно редактирано от Joey_Starr; 03-12-11, 18:32.

Коментар

Карам само на AUTO 4x4 ,придърпването е на всички скорости при подаване на газ,съвсем за кратко може би няколко пъти и после изчезва,даже ако не е равен асфалта не се усеща,но на равен нов път усещането е като когато се возя в градските автобуси и като подадът газ се сменят автоматичните скорости.Познат ел.техник я вкара в авариен режим мисля че като изключи турбината,и придърпването изчезна,и за това не сме сигурни дали е раздатката или ел.проблем

Коментар

Карам Киа Соренто 3,5 V6 безин, автоматик от почти 2 години. Никога не ми е придърпвала! Много си я харесвам и с изключение на разхода (13/100 извънградско и 20/100 градско) всичко друго е ОК. За разхода не й се сърдя , т.е. така си я дават по каталог (като се има в предвид "бълграската" марка бензин), знаех го и въпреки това, точно на този модел се бях наточил. Карам си я с кеф, но все пак избягвам да я карам много в града, който повече прилича на лунен пейзаж отколкото на град.

Коментар

По това, което казваш ми прилича на електрически или горивен проблем/ вакуум или нещо друго/. Според мен я остави на някой специализиран сервиз или на такъв който познава модела да я покара и да провери всеки възможен вариант. Много пъти някой проблем със симптоми на сериозен механичен ремонт се оказва дребно окъсяване, датчик или вакуум.

Коментар

Честно джипката мн.ми харесва,ако някой е виждал новите са супер,поне външно ми изглеждат така.А моята докато не я вкарам в няколко сервиза на KIA,няма да предприема нищо.Благодаря на всички за мненията и съветите,и разбирасе за това ако се сетите за нещо друго да споделите

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X