Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с Кия Спортидж 2,0i

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с Кия Спортидж 2,0i

Проблема е следния:Като се запали двигателя оборотите са високи над 1600/двигателя е топъл/кара се малко изключвам от скорост и оборотите са на 900-1000 включвам на скорост карам малко изключвам и оборотите са на 1500-1600 и дълго време се поддържат.Ходих на майстор и там смени някакви маркучи и един датчик но проблема си стана.Гледа там на компютър ама то с тези компютри нищо не излиза.та ако някой може да даде съвет ще съм му много благодарен

От: Помощ за Кия Спортидж 2,0i

"ЧЕК"-а свети ли?Газова има ли?Колата винтилка ли е?Коя година е?Майстора тестер за КИЯ има ли?-щото с ОБД не става...с информацията,която си дал и да фърляме на боб- се тая...
    0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

ЧЕК-ка не свети,няма газ,не е винтилова,1996 година.Майстора има тестер за КИЯ

Коментар

Ми...тогава стъпковия мотор нещо...Може би букса,кабел?Виж също да не дърпа въздух от някъде.Особено след дебитомера.

Коментар

Соти и аз така мисля , че е стъпковия мотор а доколкото за дърпане на въздух то трябва да свисти доколкото аз знам защото имах този проблем
          КИА "SPORTAGE"2000 16V
          КАЛОЯН ТРИФОНОВ

Коментар

Утре ще проверим този стъпков мотор и дебитомера.Ако не е от там ще пиша пак да дадете други съвети ;-)

Коментар

Мдаа...след това топлинен датчик и дано накрая да не излизе комп.Че точно тоя модел има склонност към горене на транзистори.

Коментар

Хубаво е да се свали стъпковия мотор и изчисти на ултразвук, след което да се смаже с тънко смазка.

Коментар

Във вторник ще ви кажа до каде стигнахме със стъпковия мотор,че тогава ще го пратят на майстора който оправя кия-та.Иначе е сменил топлинния датчик ама не е от него ;-(

Коментар

Все оше немогат да се оправят оборотите.Смениха най накрая стъпковия мотор ама сега е на около 1200-1300.Оставих я днес пак да гледат да не да има някой маркуч пробит и ще видя какво ще стане.

Коментар

От: Проблем с Кия Спортидж 2,0i

Спирачките как са?Огледай около сервото,маркучи,вакууми...може да е нещо - нищо дето се вика...

Коментар

Здравеите и на мен Киата ми вдига6е обороти сама.Карах я на маистор на компа му показа грешка в датчика на коляновия вал.Свали го почисти го и се оправи до момента е 6 да чукам на дърво

Коментар

Всичко което е описано по горе е прегледано и сменено.И датчика на коляновия вал почистих ама пак нищо не се оправя.да не да има проблеми в смукача или в компа че някой път оборотите се оправят отиват си на 900 карам малко така докато не я изгася и после като запаля наново и пак са на 1800 дори стигат и на 2000.Примерно от 10-15 паления 1 път се оправя.някой знае ли добър майстор на Кия да му я закарам да го разгадай този проблем че ме смаза това нещо и ме изнервя.Пак за горенето да не пиша че и там си е м.... е....ло гори сега яко с 15 литра 80 км.Помагайте колеги
                          Последно редактирано от imation; 17-01-11, 13:08.

Коментар

Вчера ходих в сервиза на Кия в Габрово и след 4 часа гледане и мъдрене се установи че стъпковия мотор които е сложен а уж е нов/а може и да не е/ е дефектен.Някой да знае от къде мога да си закупя стъпков мотор от София или някой ако продава да пише че вече ме побъркаха тези обороти

Коментар

Всичко вече е ОК.Купих стъпков мотор и всичко вече е наред.Оборотите си дойдоха на мястото 900.Остава сега и горенето да се оправи.Благодаря на всички ;-)

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X