Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въртян километраж.....как да разберем?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въртян километраж.....как да разберем?

Предстои ми закупуване на автомобил втора употреба.Решил съм да се доверя на познат, който да ми го докара от някъде(Германия,Австрия...и т.н.).Но тъй като не ми е брат,а всички знаем че в днешно време неможе да се има доверие на никой,още повече че той с това се занимава,реших да потърся има ли начин да се проверят реалните километри на колата.Всички знаем че ги въртят километражите.Поразгледах тук там и това което разбрах е че на колите с борд компютър го правят софтуерно.Четох и мнения обаче че има начин да се видят реалните километри.То е ясно че ще се проверява техническото състояние на колата в реномиран сервиз, а и аз не съм от "най-босите" и мога да я огледам доста добре.Все пак искам да проверя дали са въртяни километрите.Моля за предложения.....
    Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Quadra Drive...отново
    0877стоидевет215–Радослав

От: Въртян километраж.....как да разберем?

Някои автомобили имат по няколко вградени брояча, не само този, който се показва на таблото. Компютърната диагностика ги показва. Но не на всички коли и не всяка диагностична програма.

Тия дни си разглобявах километража (механичен) по този повод - че беше кръщаван, беше, но го бяха сглобили зле и броеше така: 18..19..10..21..22 и други подобни комбинации.

Ако колата има само един, механичен километраж, той ще бъде пренавит. Просто не го гледай.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
      Някои автомобили имат по няколко вградени брояча, не само този, който се показва на таблото. Компютърната диагностика ги показва. Но не на всички коли и не всяка диагностична програма.

Тия дни си разглобявах километража (механичен) по този повод - че беше кръщаван, беше, но го бяха сглобили зле и броеше така: 18..19..10..21..22 и други подобни комбинации.

Ако колата има само един, механичен километраж, той ще бъде пренавит. Просто не го гледай.

Говорим за VW Sharan след 2000 година(или нещо подобно).Там километража е електронен.Искаш да кажеш, че в някой сервиз(където знаят какво правят), могат със 100% сигурност да кажат дали километража е пипан...???
      Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Quadra Drive...отново
      0877стоидевет215–Радослав

Коментар

Първоначално публикуван от Radosl81 Преглед на мнение
        Говорим за VW Sharan след 2000 година(или нещо подобно).Там километража е електронен.Искаш да кажеш, че в някой сервиз(където знаят какво правят), могат със 100% сигурност да кажат дали километража е пипан...???
        Не. Никъде не могат със 100%. Но има голяма вероятност да успеят. Не знам за конкретния автомобил как седят нещата, но щатния километраж на Skoda Fabia например си се гласи елементарно за 2 минути.

По-добре да наблегнат на техническото състояние и ръждите. Почти всеки е в състояние буквално да бракува един такъв автомобил за едни 100-ина хиляди километра, а други дори след 300000 са в добро състояние и още много километри пред себе си. Накратко, мърляча си е мърляч, и тук и в чужбина. Винаги има доза късмет при покупки на старо желязо.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

За близките побратими на Гоуфа не знам, някой със сигурност ще каже. Такова нещо като 100% сигурност няма никъде, все пак на джамбазите не им е забранено да знаят за вътрешните километражи. Може и да е по-трудно да се пренавият, но всичко е въпрос на мотивация. Автомобилните компютри не блестят със сложност и оригиналност.

Коментар

Първоначално публикуван от Radosl81 Преглед на мнение
            На VAG автомобилите, но не съм сигурен след точно коя година ( става въпрос за тези с EDC16 контролери) когато се закачат на компютър има специална функция в приложения, която показва реалните километри. Тази операция съм я правил на Бора 2002г., но за 2000г. не съм сигурен дали ще се получи.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
              Автомобилните компютри не блестят със сложност и оригиналност.
              Именно. А финансовия натиск в тая сфера е такъв, че достатъчно много хора мислят над това постоянно (имам в предвид как да бърникат и човъркат навсякъде), защото просто с това си изкарват хляба. На ден можеш да бърникнеш примерно 20-ина возила, че и повече. Това при такса 20лв на возило са 400 кинта, само за ден. И всичката техника на света да си купиш, за да можеш да го правиш, пак ще я изплатиш преко сили за 2-3-4 месеца, ако си достатъчно в час и кадърен. Познавам например човек, дето го викат из половин България да човърка ключове, имобилайзери и прочие, включително и фирмени сервизи. При това човека си работи от много години и съвсем легално. Какво се случва в "сенчестия" бизнес, въобще не искам и да мисля.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ако го вземеш в момента на изтичане на гаранцията, можеш да му провериш сервизната и гаранционната история от което и да е представителство на VW. След това няма гаранция (мое мнение).
                edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Ако е направено кадърно няма начин да разбереш. Дори на по новите автомобили където километрите се пишат на още две три места /на БМВ например в ключа / няма проблем да се направят.
                  Може да търсиш други следи от намеса , както каза колегата следи от сваляне на таблото, разминаване в сервизните интервали /например колата показва 140000 пък компютъра ти вика че следващата смяна на масло е на 280000/.
                  Просто пропуски от страна на "майстора"
                  За да бъдеш напълно сигурен за всичко пък и ти да си харесаш колата се качваш с него и си я докарваш , ще ти излезе по скъпо но няма да се чудиш дали си прецакан или не!

п.п. На конкретният модел и километрите и серв.интервали се променят през буксата нищо не се разглобява така че ....
                  088455338две
                  "Е нищо не пали като японските, палят като те видят да вадиш ключа от джоба"
                  Джамбазов 2010г..

Коментар

Както казаха по-горе,има един много сигурен начин(към 100%).
                    С номера на шасито се ходи във фирмения сервиз и там се проверява какво има записано за него в базата данни на всички официални сервизи на VAG.
                    Точните километри може и да не се разберат,но е доста вероятно да се хванат фрапиращи несъответствия,което да докаже евентуално намеса в показанията на километража,както и някои други интересни подробности за колата(например за кой пазар е произведена,с каква точно комплектация е продадена,както и всички ремонти правени в сервизите,включително ударите...).
                    Щом колата ще е от Австрия или Германия е доста вероятно пробега да е сравнително голям,но пък и вероятността всички ремонти да са правени във фирмения сервиз също е доста голяма...И от тук,ако излезе,че е сменяна водната помпа(примерно) на 300 хил.км, а на километража пише 200 хил....сам ще си направиш изводите.
                    Но в крайна сметка и другото е вярно–пробегът не е показател за нищо съществено–и на 1 млн.км. да е,ако всичко което трябва да прегледаш е в добро състояние то няма причини да се въздържиш от покупката.
                    Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Някои гледат степентта на изхабяване на волана, скоростния лост и педалите на спирачките и съединителя. Но там може да се предцени само горе-долу. В смисъл 50 000 км. не могат да се усетят, още повече посочените работи се сменят и то не много сложно.
                      Успех
                      Гласът на разума е тих, но не успокоява докато не бъде чут.

Коментар

Някои гледат степентта на изхабяване на волана, скоростния лост и педалите на спирачките и съединителя. Но там може да се предцени само горе-долу. В смисъл 50 000 км. не могат да се усетят, още повече посочените работи се сменят и то не много сложно.
                        Успех
                        Принципно си прав колега.50000км не могат да се хванат по този метод но си остава най удачния за бърза преценка.Ако търговеца смени волана заедно с възглавницата, декорацията на шофьорската врата и останалите захабени части по интериора на автомобила то продажбата се обезмисля.Това е начина за първоначален оглед на автомобила.Ако всичко е о'кей се ходи в специалезиран сервиз както казаха колегите.

Коментар

Първоначално публикуван от NOTY Преглед на мнение
                          Успех
                          Нищо не може да се прецени от там. Някои (като мен например) карат постоянно с ръка на скоростния лост, други - не, например. Педалите се сменят, но и там има зависимост предимно с какви обувки са карани. Волана - дали е седяла на слънце, или не. Изобщо, по състояние на салон твърдо не може да се преценят километрите.

Коментар

Виж на колко години е и умножи по 30 000/година. Няма да се излъжеш много.
                            LZ1AIV

Коментар

Първоначално публикуван от asenv Преглед на мнение
                              Виж на колко години е и умножи по 30 000/година. Няма да се излъжеш много.
                              Тсъ. Ела да ти покажа терано на 11 години, което взех на релни 80000. На всичкото отгоре с поизгорял волан.

Работата е там че и да не беше на толкова - все тая. Важното е в какво състояние е. Имаше и оцеляла полуизбеляла лепенка за смяна на маслата на не толкова видно място, от която се виждаше че в първите му години за му навъртани по 10-ина хиляди годишно.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X