Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Сериозен проблем с вибрации…

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Сериозен проблем с вибрации…

Вдигни колата на подемник ... и гледай какво се случва!

Кардан, карета ... в краен случай вътрешни карета на полуоска ....

После докладвай!
    Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Една геометрия на ходова част не е лошо да направиш..кой знае..

Коментар

Благодаря на всички за отговорите, но най-вече на flex за предположението, нещо, което не бих се сетил.
        Вчера вечерта зарязах задачите и я качих на подемника, с идеята да развъртам повдигнатия заден мост със и без колела. Кардана се държеше определено странно, като блъскаше по корпуса на диференциала, образно казано, естествено. Гледайки тъпо, отново се опитах да диагностицирам карето. Открих единствено луфт в шлиците… Карето си беше бетон без никакъв луфт. На вид сухо и ръждиво (за съжаление при мен е напълно открито и го блъска сол, вода, кал и т.н.) Взех един доста агресивен спрей за раздвижване на клеясали неща. Разкиснах го добре… Издухах със сгъстен въздух доколкото може и го удавих в някаква тефлонова смазка (не се смейте, само това имах под ръка). Същевременно измих на пароструйката колелета, падна доста кал от вътрешната страна на джантите. И махнах тасовете… Събрах и си тръгнах от работа. При 130 км/ч нямаше и следа от вибрация (работя извън София, моля не ме критикувайте за скоростта). При 140-150 много слабо… Не бързам да се радвам. Днес сутринта пак тествам. Сега пак на път за вкъщи. Колата се движи доволно мазно.
        За мен карето беше трудно подвижно и създаваше тази мизерия. Необяснимо защо няма защитна кора под него. Ако пък беше предвидено някакво принудително мазане (гресьорки) още по-добре. Както и да е… С какво препоръчвате да го смажа. Явно и ще трябва да го разглобя за да стане както трябва.
        Още нещо любопитно – без тасове омегата е доста грозна. Но няма да ги сложа пак (оригиналните са, от доста дебела и здрава пластмаса изяла доста бордюри без да трепне и яка фиксираща тел). Установих, че без тях липсва едно досадно потрепване на волана при 80-90 км/ч, въпреки правен баланс на три места. Явно дебалансират, макар и незначително колелета, което и на мен ми е трудно да го повярвам. За да не бъда голословен, ще кажа че ги монтирах и трептенето се появи. Отиват в мазето.

Коментар

Карданите се гресират с литиева грес, обикновено. Вероятно ще се зарадват на молибденова или графитна. Обикновено и гресьорки имат.

А тасовете са много хубава идея, но адски лесни за дебаланс - по деформация, по закрепване и просто защото са още маса там.

Коментар

Щом си е показало-това е добре.
            Незнам дали е удачно да го свалиш и да го смажеш,най малкото защото там играе чук.А и работата си е като да сложиш ново.Е,ако е някаква безумна цифра,сваляш и мажеш,и колкото изкара.
            А това за тасовете за пръв път го чувам.Тъкмо си помислих за калта по джантите,и прочетох за това че си ги свалял и качвал.
            088пет722пет99
            http://www.hydropompi.com/

Коментар

За тасовете бях чувал, но не го вярвах. За калта по джантите - имахме една служебна Астра, коятно един пък така се разтресе, че мислехме, че ще се откачи задния мост. Оказа се буца кал, добре трамбована от центробежните сили от вътрешната страна на задна джанта.

Ясене, на тоя кардан са му спестили гресьорките. Сигурно не са предполагали, че българските първокласни пътища придставляват еквивалент на германските черни такива.

Коментар

Това за тасовете не го вярвам и аз, поне докато го не видя
                Виж тази тема, може да ти е полезна, като усетиш пак вибрацията. Голям спор и кавга се разрази някога по нея...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X