Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Сериозен проблем с вибрации…

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Сериозен проблем с вибрации…

Значи, автомобилът ми е само 4х2, но се надявам на помощ в разрешаването на един доста неприятен проблем. Силна вибрация. Колата е Опел Омега Б. При скорост над 130-135 км/ч започва да вибрира! Усеща се на цялото купе, не само на волана и не е като от дебаланс на колело (който се проявява при мен при 80-90 км/ч и трепти само волана, ъглово вляво-вдясно) а се тресе цялата кола вертикално. Образът в огледалото за обратно виждане се размазва. Имам усещането че се разпада. При 140-150 интензивността е максимална, при 170-180 км/ч почти изчезва. Все едно колелата ми са ексцентрични. Прави го и със зимните, и с летните гуми, които са си с отделни джанти (осем гуми и джанти се държат почти еднакво). Да не говорим на колко места съм правил баланс. Естествено не изключвам варианта просто всичките ми гуми да са криви – осемте са на две години, купувани нови, зимните с пробег около 20000 км (Малоя и Гудиър 195/65/15) летните с 30000 км (само Малоя 205/65/15). Двата комплекта джанти са оригиналните и на баланс машината не показват биене. Нямам разбити елементи в предното и задното окачване, освен лек луфт в паразитния хебел. Амортисьорите не мога да ги преценя, но чисто субективно поведението им не се е променило през двете години на експлоатация (проблема го има от около една година). Висящия лагер на кардана не шуми, а еластичната му опора изглежда нормално. Каретата му са здрави, еластичните съединители също. Тампоните на диференциала са ок. Предавката (4-та или 5-та) не оказва влияние. Това е което се сещам засега. Ако имате някакви идеи, ще се радвам да ги чуя. Ако някой се е сблъсквал с подобно нещо и го решил – още по-добре.

До: Сериозен проблем с вибрации…

Да си сменял накой тампон по мотора или скоростите?От някое менте с неподходяща твърдост могат да ти изпадат пломбите.Много е вероятно и някое каре по кардана.(до колкото знам Омегата е със задно)
    БЕНЗИН В КРЪВТА,МАСЛО ПОД НОКТИТЕ И КАЛ НАВСЯКЪДЕ!!!
    TLC 70 1KZ-T В ПРОДАЖБА!!!
    Съби Радев А(-) 0895745706

Коментар

Честито, имаш си крив кардан. В краен случай - разбито по специфичен начин карданно каре, на което да не си усетил луфта.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
        Честито, имаш си крив кардан. В краен случай - разбито по специфичен начин карданно каре, на което да не си усетил луфта.
        И на мен точно той ми става все по-съмнителен. Но от какво да се изкриви? Не е удрян. Баланс пластините му седят на място...

Коментар

Дааа това се казва синдром на кривия кардан или запекло каре.
          ТЛК FJ40,FJ55,FJ70,FJ73-4.2 1-hz+TURBO Удоволствието да караш TOYOTA.

Коментар

Айде бе, не е удрян. Там, отдолу, винаги ли знаеш какво става?

Има и дивашки варианти - влязла в него вода и замръзнала, примерно. Не знам какви са сега при теб температурите, но си е вариант.

Коментар

Провери си каретата по-внимателно...
              БЕНЗИН В КРЪВТА,МАСЛО ПОД НОКТИТЕ И КАЛ НАВСЯКЪДЕ!!!
              TLC 70 1KZ-T В ПРОДАЖБА!!!
              Съби Радев А(-) 0895745706

Коментар

Вдигни задните колела,едно след друго.Така както е във въздуха я палиш,5-та и газ.Правиш и 150-160 на километража,изключваш от скорост,гасиш двигателя ,а някой през това време гледа колелото.Ако има вибраций само на едно от колелата-каре на полуоска!Лошото е че там са две,но ще изолираш варианта с кардана.Ако и на двете има вибраций,зяпайте кардана докато се върти. Успех!
                088пет722пет99
                http://www.hydropompi.com/

Коментар

Омега не е ли с цял мост отзад?

И да не е, не е това честотата, с която се въртят полуосите. Те се въртят с колелата и евентуални проблеми с тях ще приличат на дебаланс на колело, тръскането ще е много по-бавно.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                    Омега не е ли с цял мост отзад?

И да не е, не е това честотата, с която се въртят полуосите. Те се въртят с колелата и евентуални проблеми с тях ще приличат на дебаланс на колело, тръскането ще е много по-бавно.
                    Тц. Независимо отзад. С диагонални двураменни носачи и стабилизатор. Подобно е на МБ W123 и БМВ Е-34.

Коментар

Все едно, диференциалът по-малко от 1:3 не е.

Коментар

Ако е дебаланс,се проявява между 70-90км.ч.Ако е каре или кардан,между 130-150 тресе така,като че иска да си ходи на някъде.Тоест-вибрацийте са ужасни,и се проявяват върху цялото купе.
                        Незнам каква е честотата,какво е числото на дифа,но друг вариант да го хване аз поне незнам.А този метод е изпитан и работи.

п.п А,има и друг вариант-сменяваш карета,полуоски и кардан.
                        088пет722пет99

Коментар

Като ми бяха разбити каретата на кардана, веселото започваше на 60км/ч. и намаляваше към 90.
                          Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                          Вальо. О888 557Ч7Ч
                          Silverado 1.3 i

Коментар

каре на полуоска по-вероятно вътрешното .

Коментар

Вальо,твойта техника е тежка! Там е "друга бира"! А и аз говоря за варианта когато моста е във въздуха,на място.
                              088пет722пет99

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X