Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Возила в Либия :)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Возила в Либия

Кормилния накрайник е вързан здраво с тел да не искочи...Луда работа....Аллах акбар и напред..Пък ние си мислим,че сме много зле,криза,мриза
    Приятелите може и да са фалшиви но враговете винаги са истински....

Коментар

Ех, Либия. Първото ми посещение беше през 1974 г., двайсет години по късно съдбата ме върна отново но за много по дълго време и пак ме посрешнаха същите масови японски и френски коли. Не че няма и други но те просто някак си не оцеляват при тамошната "поддръжка".

-При загряване се маха термостата.
      -Клапани се регулират " на усет" само на ръка.
      -Центровка задължително пак на ръка и усет.

Нова част - това е всяка част която не е била преди това на Този автомобил.

Другото е газ -газ , от 6 или 8 цилиндъра все ще се намери някой да заработи. Но имат и едно златно правило - редовна смяна на маслото в Двигателя, аз лично си го сменях всеки месец или на 3 000 км. Другото са "екстри" за там.

Коментар

Забравих да попитам, още ли имат ограничения при ползването на 4 по 4 в Либия?

Преди време дори и много мощни фирми трудно регистрираха такива автомобили и "бандитите" много ги крадяха, беше си опасно тогава. За щастие на мен ми се случи докато си спя, въпреки охраната, но колеги корейци късмета го извадиха на 200 км. преди Себха( лятото) и единият дори, човека от стрес една седмица си заекваше след случката.

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
          Модела се води FJ55, както е писал Веско по-горе.
          За Гого Флекса ли става дума?

Не,него нямам удоволствието да го познавам .
          Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Първоначално публикуван от mozza Преглед на мнение
            Забравих да попитам, още ли имат ограничения при ползването на 4 по 4 в Либия?
            Не съм забелязал да има ? Доро има доста, а и нови също...
            Наистина старите коли са 90 % японски... Тойота, Мазда, Нисан и Датсун.. И другото интересно 80-90 % са пикапи ! И такива снимки ще кача, а сега малко за една друга марка
            Прикачени файлове
            Николай
            VITARA 1.6, 93 къса кабр
            КИА СПОРТИДЖ 2.0 бен, 2002

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
              За Гого Флекса ли става дума?
              Да имаш да взимаш! Беше за жена му май...

Коментар

Доколкото знам един от масовите а-ли там е Пежо 504,говоря за а-ли

Коментар

Спомените ми от там са от 80-те.
                  Явно нищо не се е променило...
                  Возил съм се няколко пъти в либийски коли - жито изкласило 30 см. от тапицерията на шофьорската врата. Пясък и ръжда навсякъде! Очукано и изтърбушено!
                  Когато си купят нова кола, първата работа беше да се намаже дебело с грес тавана - да не се съсипва боята от пясъка... :-)
                  Пикапите бяха на мода - да си возят овцете и жените - заедно!
                  Нещо нормално беше деца да шофират, а когато станеше катастрофа, поради неописуемият им маниер на шофиране - се прегръщаха, целуваха и благодаряха на Аллах че са живи, пред тълпата, която се е събрала да гледа сеир.
                  ... ееех спомени от детството :-)

Коментар

То в Либия няма да се учудя ако освен децата и овцете шофират
                    Приятелите може и да са фалшиви но враговете винаги са истински....

Коментар

Първоначално публикуван от gaco Преглед на мнение
                      Спомените ми от там са от 80-те.
                      Явно нищо не се е променило...
                      Возил съм се няколко пъти в либийски коли - жито изкласило 30 см. от тапицерията на шофьорската врата. Пясък и ръжда навсякъде! Очукано и изтърбушено!
                      Когато си купят нова кола, първата работа беше да се намаже дебело с грес тавана - да не се съсипва боята от пясъка... :-)
                      Пикапите бяха на мода - да си возят овцете и жените - заедно!
                      Нещо нормално беше деца да шофират, а когато станеше катастрофа, поради неописуемият им маниер на шофиране - се прегръщаха, целуваха и благодаряха на Аллах че са живи, пред тълпата, която се е събрала да гледа сеир.
                      ... ееех спомени от детството :-)
                      На мода са, колега Може би 80 % от всичко което се движи..
                      Прикачени файлове
                      Николай
                      VITARA 1.6, 93 къса кабр

Коментар

Първоначално публикуван от drjanton Преглед на мнение
                        То в Либия няма да се учудя ако освен децата и овцете шофират
                        Ще се учидите най вече на себе си. Колко ще бъдете стресиран да шофирате в някой по голям град. Шофирането в арабска страна си е изпитание и никак не е леко занимание.

В Бг две коли правят задръстване на кръстовище, а там са десетки без задръстване ! Кога в Бг си видял на светофар, от първа до пета кола да тръгнат едновремено при превключване на зелената светлина?

Коментар

В Либия не караха ли и някакви индийски джипки "Махиндра", в смисъл не само "Тойота"? Че съм гледала по новините репортажи, пък и в нета има доста снимки и все издръжливи, колкото и да са очукани

Коментар

Никога не е имало Махиндра,имаше само Лендровър 2 и 3 серия, като ги скапаха, карат основно Тoyota.
                            Show must go on!
                            LZ1VES

Коментар

Мойта тойота е FJ55 и е докарана от Ирак,едно време говоря 95г.Купихме от едно предприятие 4-5 такива но само една стана в напълно оригинален вид,без седалките естествено ,защото от пред е 3 отзад 3 и в кучкарника още 4 и се води автобус а сега отпред е 2 останалото си е оригинално.Двигателят е 4.2 (2F)бензин мога само да кажа че това е една уникална кола с която бих тръгнал на всякъде.Карам я от 96 и я спрях само за боя,никога не ми е създавала проблеми.една наистина здраво направена кола.Имаме и 40-ка и 60-ка които също са били в Ирак и за тях бих казал същото нещо,защото разликите са им много малки.
                              ТЛК FJ40,FJ55,FJ70,FJ73-4.2 1-hz+TURBO Удоволствието да караш TOYOTA.

Коментар

За движението в Триполи.. страшна работа..Широки пътища, 4 ленти, ама карат в 6 колони За центр улици не ми се говори, добре че има таксита
                                иначе малко други снимки тук:
                                http://www.snimka.bg/?profile,albums
                                На който му е интересно
                                Николай
                                VITARA 1.6, 93 къса кабр

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X