Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Добавяне на Автопилот (Круиз контрол) на автомобил без такъв

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Добавяне на Автопилот (Круиз контрол) на автомобил без такъв

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
    а какъв е смисълът на КК в ръчна кола?
    Абе той и при автоматик при нашите пътища не е кой знае какъв! Имам на две коли КК, използвал съм го 2-3 пъти в Западна Европа. Пробвал съм на магистралите при нас - през цялото време трябва да ползваш бутоните или педалите и да включваш и изключваш! Абе с две думи това е направено за Америка - дълъг празен път, никакво движение и т.н.!
    יעבור
    «И това ще мине»

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
      а какъв е смисълът на КК в ръчна кола?
      При терен с по-плавни изкачвания и спускания е същия като при автоматика. Автомобилът се движи на определена предавка и не я сменяш.

Иначе е удобна екстра. Нагласяш според ограничението и знаеш, че няма неволно да "минеш с 200". Че при някои автомобили си е проблем.
      В по-новите коли темпомата е по-интелигентно направен. Има връзка и със спирачната система. При спускане ако скоростта се увеличи над зададената, намалява със спирачката.
      Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ixeos Преглед на мнение
        Имаш ли координатите на дилъра на WAECO за БГ?
        Рея МП ЕООД
        Ул. “Борис Илиев” № 17
        1839 София

Телефон централа: (02) 9420-555
        Гореща линия: (02) 9420-515
        Факс: (02) 9420-566

Електронна поща: info@rheamp.com

съжалявам, но чак сега си сядам на компа - в къщи е почти невъзможно...

относно полезността на тази екстра - доскоро пътувах през ден Пловдив-София. Нито за миг не съм съжалил за поставянето на устройството и полезността му.

2Ясен - ами при ръчка ефеста трябва да е същия - слагаш си колата на 5-та, да речем, като излезеш на магистралата, включваш го да ти поддържа 130 и си кръстосваш краката по турски - за да не изтръпват петите от натискане на педалите

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
          относно полезността на тази екстра - доскоро пътувах през ден Пловдив-София. Нито за миг не съм съжалил за поставянето на устройството и полезността му.
          Наистина за градско и зимата, това е безполезна есктра. Аз поне, даже и на магистрала, при сняг и лед не бих си помислил да ползвам круз. Обаче, ако се пътува често из многобройните магистрали опасали БГ си е от полза.
          Vitara 2.0 V6
          Honda CRV (Gen 1)
          Honda CRV 2.2 I-CTDI (Gen 3)
          ВАЗ 2131

Коментар

И аз като се замисля бих ползвал многооо рядко КК, но в някои случаи си върши работа. Както и писал Вени - по магистрала Тракия си върши идеална работа. Мисля, че и Пловдив - Бургас ако се кара /не лятото в лудницата/ ще има ефект. Най-голямото преимущество е ако карате извън България. При 900-1000 км на ден предимно магистрали, темпомата си е една от най-нужните екстри. Аз лично съм изпитвал остра нужда от липсата му при каране от Холандия до България. Просто след 600-700 км на магистралата, десния крак ти дава заето и ми се е случвало за по 10тина минути да натискам газта с левия. Знам, че е недопустимо и опасно, но е вариант за отпочиване и раздвиждане на десния крак. Не го препоръчвам на никой разбира се.
            http://forum.offroad-bulgaria.com/%5...g%20%5B/img%5DFreelander 1.8, 16 v

http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictures/banner2.jpg
            http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictu...rget=_blank%3E

Коментар

На гранда ми му е прецакан нещо компа и не управлява темпомата (КК). Иначе всичк оси работи, вакууми и т.н.
              Ако някой има идея как мога да го подкарам да каже.
              На дълъг път когато пътувам е удобно - закрепваш го на 90 или 120 и забравяш.
              Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
              Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
              ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X