Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кой какво може в реалността

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Първоначално публикуван от kartechar Преглед на мнение
    Само където уредниците на музея ползват безплатно предоставени (заебани) бройки американска техника,нямаща нищо общо с военната ни история. А като аналог на издръжливост, а и функционалност и проходимост може да погледнеш
    А защо Хамъра да няма общо с военняата ни история?
    Наща армия участваше с тях в Ирак. Мисля дека това може да мине като наша военна истирия, или?
    Спрете Земята, искам да сляза!

Коментар

На времето се влюбих в едно момиче, ожених се за него и сега ми е жена.
      Бях забравил за този модел на марката. Сега пак съм влюбен
      Сега ми трябва най-добрия психолог и преговарящ с терористи от СОБТ за да убеди жена ми, че това е нейната кола.
      Toyota Crown
      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Screenshot 2026-06-17 200744.jpg
Прегледи:144
Размер:309.2 КБ
ID:7043031

Име:Screenshot 2026-06-17 200815.jpg
Прегледи:142
Размер:242.5 КБ
ID:7043032

Коментар

Първоначално публикуван от Urko Преглед на мнение

А защо Хамъра да няма общо с военняата ни история?
        Наща армия участваше с тях в Ирак. Мисля дека това може да мине като наша военна истирия, или?
        Мооже, ама едва ли ще е от славните ни страници:

"За 5,5 г. в Ирак са убити 13 наши рейнджъри България присъства в Ирак с 11 военни контингента за около 5 години и половина - от 22 август 2003 г. до края на 2008 г. Тяхната численост е 3370 човека. Това струва на държавния бюджет 155 400 000 лева или почти 120 млн. долара. Минималната месечна работна заплата през 2003 г. е 110 лв. - $ 85 (5 лв./ден - $ 3.85), а в края на военната мисия през 2008 г. тя е двойна 220 лв. - $ 170 (10 лв./ден - $7.70). За този период в Ирак загиват 13 български рейнджъри.
        Кап. Христо Качорин, лейт. Николай Саръев, ст. серж. Иван Инджов, мл. серж. Антон Петров и редник Свилен Киров
        Освен посочените вече петима и още 8, произведени посмъртно в офицерски кандидати: 1. Ефр. Марин Милев - на 25 г., неженен. 2. Редник Цветан Крумов - на 25 г., неженен. 3. Редник Паун Георгиев - на 31 г., женен, с едно дете. 4. Ст. сержант Димитър Димитров - на 26 г., неженен. 5. Ст. сержант Владимир Пашов - на 35 г., женен, с една дъщеря. 6. Редник Гърди Гърдев - на 31 г., неженен. 7. Редник Преслав Стоянов - на 27 г., неженен 8. Мл. сержант Валентин Донев - на 34 г., женен"

Към тях като прибавиш и двамата тираджии, заклани като свине точно поради присъствието на "специЯлните ни сили, картинката става военноисторическиапокалиптична Абе важното е, че си върнахме дълга от Ирак и че после участвахме във възстановяването му, както ще участваме и в това на други по-близки затрити държави!!

Коментар

И после Гагича и Спарки ще ми се фукат, че карали Джип?! Джип съм карал аз, а вие сте аматьори. Верно, за половин ден, ама истински

Име:Screenshot 2026-06-18 220217.jpg
Прегледи:117
Размер:235.0 КБ
ID:7043216

Име:Screenshot 2026-06-18 220247.jpg
Прегледи:114
Размер:233.2 КБ
ID:7043217

Име:Screenshot 2026-06-18 220742.jpg
Прегледи:112
Размер:196.4 КБ
ID:7043218

Име:Screenshot 2026-06-18 220519.jpg
Размер:214.5 КБ
ID:7043219

Име:Screenshot 2026-06-18 220707.jpg
Прегледи:113
Размер:195.6 КБ
ID:7043220

Име:Screenshot 2026-06-18 220647.jpg
Прегледи:119
Размер:206.6 КБ
ID:7043221

Име:Screenshot 2026-06-18 220417.jpg
Размер:244.5 КБ
ID:7043223

Име:Screenshot 2026-06-18 220624.jpg
Размер:293.7 КБ
ID:7043224
          Прикачени файлове

Коментар

Първо - не си карал, а само си снимал Второ - може да са ти разрешили да седнеш зад волана и да правиш "Бръм-бръм!" с уста, ама това не е каране. Дори и кръгче по асфалта не си направил. Препоръка - купи си Asia Rocsta или Mahindra Roxor щом те влекат такива смехории. Щото явно хал-хабер си нямаш от концепцията на Jeep - 160+ км/ч по магистралата докато стигнеш плажа, пустинята или гората, където продължаваш със същата кола, не с АТВ-то или мотора от ремаркето, не и с трактора, който си резервирал предварително да те чака на "отправния пункт".
            Въоръжете се с тРъмПение, настават интересни времена © Мозъчният тръст Тръмпаняху се е погрижил.

Коментар

Първоначално публикуван от Urko Преглед на мнение
              ...Toyota Crown...
              Без да съм гуглил, съм сигурен, че тая койота в реалността не може нищо. Верояно може да "земе" някой бордюр или не голяма и не дълбока локвичка, да мине по път с дузина снежинки, и до там...
              Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• Urko
                Urko коментира
                Редактиране на коментар
                Е как да не може?! Може да носи удоволствие и наслада. Това малко ли е?

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
              Без да съм гуглил, съм сигурен, че тая койота в реалността не може нищо. Верояно може да "земе" някой бордюр или не голяма и не дълбока локвичка, да мине по път с дузина снежинки, и до там...
              Той Урко сам не знае какво цели с тази тема - първо пуска клипове с оффроуд излагации на Лексус и Тойота от новите, после почва да вади чаршафи с таблици кое най-се продавало и кое най-високо се оценявало от consumer reports, после пък заявява, че темата не била за оффроуд възможности, а за издръжливост и безпроблемна експлоатация... Тюрлю-гювеч.
              Въоръжете се с тРъмПение, настават интересни времена © Мозъчният тръст Тръмпаняху се е погрижил.

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                Първо - не си карал, а само си снимал Второ - може да са ти разрешили да седнеш зад волана и да правиш "Бръм-бръм!" с уста, ама това не е каране. Дори и кръгче по асфалта не си направил. Препоръка - купи си Asia Rocsta или Mahindra Roxor щом те влекат такива смехории. Щото явно хал-хабер си нямаш от концепцията на Jeep - 160+ км/ч по магистралата докато стигнеш плажа, пустинята или гората, където продължаваш със същата кола, не с АТВ-то или мотора от ремаркето, не и с трактора, който си резервирал предварително да те чака на "отправния пункт".
                Абе аз, че го карах карах го. Даже видеo и снимки си имам. Aма пусто не се сетих да го заверя нотариално с подпис и печат. Сега и видео да пусна, ще кажеш и ще питаш как да докажа, че това съм аз. Заеби, не съм карал, сънувал съм.

Гагич, ти си като жена ми. Преди 2 години, когато ходихме в Норвегия с кемперa, освен всичко останало, посeтихме и Берген. За зла участ тогава аз имах телефон с копчета, т.е. без камера. А на жена ми телефона здаде багажа с батерията. Ходихме каквото ходихме, ама нищо не снимахме- няма с какво. Вечерта жената със сълзи на очи ми казва: "Ама ние в Берген на практика не сме били, нямам нито една снимка..."
                Бях в ступор а децата се чудеха да се смеят ли или да плачат.

А това което можел да прави Jeep, го могат още една дузина други джипове.
                Впрочем, ако се абстрахираме от всичко останало, скорост от 160 km/h техническа е възможна, но на практика не. Имаш масово ограничения по магистралите 120-140 + задръствания, пътни строежи и ремонти, дупки, катастрофи, изпреварвани камиони от коли, които изпреварват с 93km/h и т.н. Демек влачиш се с всички останали, независимо дали твоето возило може да вдигне 90 или 390 km/h.
                Нещо като прословутите немски аутобани без ограничения на скоростта

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:Screenshot 2026-06-19 122435.png Прегледи:0 Размер:792.0 КБ ID:7043290

Коментар

• Bogoljub Gagic
                  Bogoljub Gagic коментира
                  Редактиране на коментар
                  С Гагичмобил и други скорости са възможни (дето ми обЕсняваха тука, че сферичният кон във вакУм н`ам си кво си): https://www.youtube.com/watch?v=-JCTzwoJ9Ss Примерно на 1,00 - 1,06 от клипчето.

Той Урко сам не знае какво цели с тази тема - първо пуска клипове с оффроуд излагации на Лексус и Тойота от новите, после почва да вади чаршафи с таблици кое най-се продавало и кое най-високо се оценявало от consumer reports, после пък заявява, че темата не била за оффроуд възможности, а за издръжливост и безпроблемна експлоатация... Тюрлю-гювеч.
                Той Урко кой е, та да ви дава наклон на шапките? Темата е отворена за интерпретация и писане на кой каквото иска и мисли.
                Аз каквото твърдия, го и доказвам по един или друг начин с каквото мога.
                Ако мислиш, че ще съм кон с капаци и като магаре на мост ще се инатя за една или друга теза- не си познал.

Коментар

Ти Бате Сашо, кога си се качвал на джип или Джийп, който може и да кара със160км/ч за повече от 3 минутки, па и после да слезе от асвалта, па и до планината да иде, и да влезе в калта и т.н.

Инак тука имахме у форума неблагоразумни колеги, единия с 200км/ч по околовръстното с Ге класа, другия с къса база Вранглер, третия с 200 по България пак с Ге класа...

Сигурно има такива животни, ама на мен 160 и джип не ми се връзват, виж ако говорим за СУВ, веднага си стискаме ръцете.
                  Бъдете живи и здрави!

Коментар

• BatGeorgeone
                    BatGeorgeone коментира
                    Редактиране на коментар
                    WK е СУВ с големи букви, хода на окачването е по-къс от средностатистически бурдюр, и аз имам ГЧ само, че с откачени стабилизиращи щанги и големи гуми и знам добре какво може и какво не.

• Bogoljub Gagic
                    Bogoljub Gagic коментира
                    Редактиране на коментар
                    Ахъм 22 см отпред и 26 отзад - по-малко от бОрдюр (фр. bOrdure - ограничителна линия) ? Я виж на стоковия Wrangler колко е?

• BatGeorgeone
                    BatGeorgeone коментира
                    Редактиране на коментар
                    Бъзвам те бре Бате Сашо, знам какво казваш, така си е, просто се закачам малко да вдигнем настроението

А аз балъка пускам класации за достигнати километри. Е как да им вярваме на тея класации?!?
                  Мерцедеса достигнал почти 690.000 км, ама как класацията да го засече, като на него пише 188.000?
                  https://www.youtube.com/shorts/TKZJD...?feature=share

Коментар

Айде пак https://www.youtube.com/watch?v=-JCTzwoJ9Ss И това не е еднократно и не е нарочно. Има още дузина такива клипчета: https://www.youtube.com/watch?v=Wqesueshz5M
                    Както и такива: https://www.youtube.com/watch?v=zTaUYZEs6Mc
                    Аз с моята кераджейка не мога и да си представя такава скорост. Технически няма и как да ги вдигне, камо ли да ги поддържа.
                    Друг е въпроса, че и стилът ми на каране не е такъв. Каквито и коли да съм имал до сега, почти винаги, когато и където мога по магистралата, съм между 120-130 км/ч.
                    Имам няколко случаи в живота ми, по-малко от пръстите на едната ми ръка, когато съм карал над 200 и то не с мои коли и не за дълго време.
                    На жена ми скапания тигуан (добре, че го разкарахме дийби буклука недоклатен, In nomine Christi, amen ) го можеше това, но и тя не си е позволявала такива скорости.

Виж за проходимост съм се заигравал доста. Трасета подобно на долните и конкретно долните не са ми чужди и благополучно ги минавам без проблем.
                    С риск Гагича да ме обвини, че пак не съм аз, предупреждавам- видеорегистратор имам едва от миналата година и съм ползвал чужди видеа от тубата с цел илюстриране на трасето.
                    Даже в едното видео, за чест и слава на Гагича, возилото е именно Черок, макар и от по-старите.

Например по този черен път за към Орлово око има доста и най-различни джипки. Местните превозвачи изполват стари Геги / Щаер Пух, не липсваха Рейнчровъри, УАЗки, Тойоти и т.н.

Коментар

• Urko
                      Urko коментира
                      Редактиране на коментар
                      За калта майката и решението му е гуми.
                      Тук дори и самото превозно средство има второстепенно значение.

• kameno karp
                      kameno karp коментира
                      Редактиране на коментар
                      Явно в кал не си карал.😉

• Urko
                      Urko коментира
                      Редактиране на коментар
                      Еми не много
                      Ама поне на мен това ми е било проблема, когато съм бил в ситуация.
                      За друго не се сещам.

Защо съвременните китайски двигатели масово прегряват и какъв е спасителният изход

Коментар

• Bogoljub Gagic
                      Bogoljub Gagic коментира
                      Редактиране на коментар
                      То убаво съветват да се пренастрои ECU-то, ама после на ГТП ке минеш ли? 🧐

• Urko
                      Urko коментира
                      Редактиране на коментар
                      В България може би, ама в немачко вероятно не. А и там надали някой ще се навие да ти го направи технически.

Как (не) се минава гьол.
                    Колко коли съсипъха от тъпота.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
                  X