Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Защо се крадат комутатори от C-Класа

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Защо се крадат комутатори от C-Класа

Първоначално публикуван от nnikolow_n Преглед на мнение
    Що не вземете да кръстите темата "Наръчник по взломяване на ...".
    Няма ли да почистите подробните инструкции, че ставаме за смях на цялата мрежа?!
    По-добре да се знае как, за да се вземат мерки, отколкото да се разчита на провидението

Едно хумористично предложение:кондензатор 1000uF/6.3V зад мигача. При разкачане на мигача се взривява след около 5 секунди. Не е незаконно и няма опасност да нарани невинни.
    Всъщност няма кой знае каква опасност да нарани и виновния, но киселина в лицето не е приятно преживяване, дори и в такива малки количества и концентрации. Иска правилно монтиран ключ и яка жица от акумулатора с 25-30А предпазител.
    О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

А защо не преместите самия комутатор някъде другаде?Например в багажника.Или под седалките...
      0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Има много жици. И вакуум също.
        Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Първоначално публикуван от братчеда Преглед на мнение
          И в цедката от 2002 ли е така?Все пак са 15-тина години разлика.
          Май става въпрос само за Е-класа след 1995г.
          VARADERO SD2

Коментар

Една особенност при комутаторите на Мерцедес,която е много важна-комутатор от един и същи модел,с един,и същи мотор,от една година на производство може да се окаже,че не са взаимозаменяеми!Което оскъпява още повече цената,и което увеличава кражбите!Вариантите са да не запали изобщо,да работи на два цилиндъра,да запали и работи на 4 цилиндъра,но да не върви,и да гори много-затова,ако се наложи по някаква причина да си търсите втора ръка комутатор за цедес плащайте само след проба!
            много автомати-слаби резултати!

Коментар

Първоначално публикуван от lyubo73 Преглед на мнение
              Чупат преден ляв мигач,хващат жилото на капака през мигача и отварят капака.Къртат казанчето за чистачките и отдолу е този комп.за запалване на автомобила.Голям е колкото две кутий от цигари ,но струва много пари.
              Още по гадно е ако ти отрежат кабелите, чувал съм, че пострадалите направо си продават автомобилите на части. И освен, че струва много, без проба е трудно да разбереш, кой точно е подходящ за твоята кола.
              Гадост!
              На моя бях заварил гайките за шпилките.
              VARADERO SD2

Коментар

Местене на комутатора забравете-не става!
                Само защита с дебела ламарина(2.5-3мм.) отгоре,заварена за подкалника,която максимално да покрива частта,и куплунга с кабелите-не е невъзможно!
                Проблема със сигурност засяга бензиновите 124/Е,Ц-тките,и"четириочките"-на следващите модели съм му изпуснал края!
                много автомати-слаби резултати!

Коментар

Тва е тъпо...да ми откраднат комутатора и да си продам колата...за около 600-700 лева ше си сложа Мега или некъв друг игнишън модул само за запалването, като в тая цена има и 2 часа на дино стенд.

Дайте насам некоя Цедка за без пари с изкормен комутатор

Коментар

Първоначално публикуван от Andrei Преглед на мнение
                    Тва е тъпо...да ми откраднат комутатора и да си продам колата...за около 600-700 лева ше си сложа Мега или некъв друг игнишън модул само за запалването, като в тая цена има и 2 часа на дино стенд.

Дайте насам некоя Цедка за без пари с икормен комутатор
                    И без комутатор да е колата няма по ниска цена от 3.500лв.Тези по 600-700 и аз ще купя ,ако има.
                    0887 526 564/ 0897 933 755 /

Коментар

Първоначално публикуван от rosslan Преглед на мнение
                      Още по гадно е ако ти отрежат кабелите, чувал съм, че пострадалите направо си продават автомобилите на части. И освен, че струва много, без проба е трудно да разбереш, кой точно е подходящ за твоята кола.
                      Гадост!
                      Не съм запознат, но ако е със същите входове/изходи, вссеки комутатор ше запали колата. Проблема е , че за различните двигатели има съответно и различни запалителни карти т.е. нема да работи пълноценно. Датчиците едва ли са различни...трее да са съвместими.

Коментар

не е проблем да се намери кой модел комутатор е сьвместим с кой модел мотор.Проблема е,че и на ибей за по 200 лири и пристигат от Англия примерно.
                        TOYOTA SEQUOIA ‘11
                        W140 S420 '99

Коментар

Комутаторите са там до двигаел 111. При двигател 112 няма такава играчка под казанчето.

Коментар

На моята 124 ка и бяха махнали мигача заради въпросното запалване но уви аз нямам защото съм с по стария двигател и даже ми бяха оставили мигача на тавана на съседната кола да си го монтирам после.
                            Доколкото за защитата от този тип кражби,един колега си беше сложил рязана ламарина с остри ръбове точно до жилото и един ден си намери колата без мигач и олята с кръв.Посмяхме се и пихме по бира

Коментар

Първоначално публикуван от rosslan Преглед на мнение
                              В Бенц форума разбрах за тая гадост и тъкмо се бях засилил да заварявам и да струвам, и се оказа, че Руслан е свършил тая работа.
                              Това става с мотора М111, който го качват на 124 Е класа(след 93г) и на 210(очиларка) Е класа.
                              На С 180 не знам какъв е мотора, но явно е подобна инжекция като на 111, щом и него го нападат хиените...

Общо взето такава кола, без да имаш гараж, не е много желателно да се купува...
                              То и с гараж да си, нали все пак от време на време ще нощува и на други места, така че... куца работа

Коментар

значи поста ми не е свързан много с темата,но едно време когато баща ми имаше камион и бус,прохождаше бизнеса с крадени коли,
                                камиона му веднъж го бяха разбили и опитали да дигнат акумулаторите,но имаше аларма спец.направена като се откачи тока...
                                та да знаете простото винаги спира крадците,разни сложни аларми и глупости ги олесняват.,дори в разни списания дето има разни схеми на прости аларми,го пише това.
                                иначе да не може да се краде колата ако е дизел,се слагат прекъсвачи на нафтовата помпа,също така и на стартера и на ключа,като се байпасира през оделна верига,на буса ни го има това-помпа,филтър,стартер,и отделно авариен за акумулаторите дето и скрит и покрит,другите са по таблото,може да се сложат разни ключалки и светодиоди за заблуда..изобщо темата е доста обширна,а относно с класата,няколко човека от Плевен идваха при вуйчо ми,той заваря болчетата и прави капак от 3мм стомана..който обхваща комутатора,трябва да се откърти целия кош да може да се земе и комутатора..само при повреда ,не е помислил как да се извади

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X