Пазете си бензиновите Ц-класи,най вече Ц-180 И Ц 200 Бензин.Много са апетитни тези комутатори.После ги продават по над 1,200лв.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Защо се крадат комутатори от C-Класа
Свий
X
-
До: Защо се крадат комутатори от C-Класа
Ако може повече инфо.Как ги крадат,някакви начини за предпазване?Че попадам в графата на потенциалните жертви.В момента пияният гръцки народ се опитва да фокусира дългия лист със сметката, който му подава все по-изнервеният европейски сервитьор. А махмурлука тепърва предстои...
-
Седи зад фара (поне на 124)...сваля се фара и зад него е комутатора...
...това обаче не е само комутатор, а игнишън компютър...има вход от ламбда, ТПС, обороти и темпе на двигател и въздух....абе неква опадъчна Мерцедесова система...междинно звено м/у механичната и пълната инжекция.
За 700лв ше си тура Мега...даже ше остане и за дино.
Коментар
-
И в цедката от 2002 ли е така?Все пак са 15-тина години разлика.В момента пияният гръцки народ се опитва да фокусира дългия лист със сметката, който му подава все по-изнервеният европейски сервитьор. А махмурлука тепърва предстои...
Коментар
-
Ами то като му тръгне "модата" на нещо... Първо бяха Броните от Голф 2, после лайсните на 190-ка и 124-ка. И така до комутатори за Ц-класа и огледала за ЕС-класа.... и Е-класа...
Това са модернизмите в момента. Много се крадат, съответно и много се търсят и естественно цената се покачва.
На Ц-класата, се чупи мигача. После се дтрпа жилото за предния капак, след което се взима комутатора. Цялата процедура при необазопасен автомобил отнема 2-3 мин. Мой приятел, беще опаковал жилото в тръба, беше заварил ламарина зад мигача и беше заварил кутия над комутатора и след 4 или 5 пореден опит за кражба, се отказа и си купи Опел ...
Няма спасение.
Коментар
-
Чупат преден ляв мигач,хващат жилото на капака през мигача и отварят капака.Къртат казанчето за чистачките и отдолу е този комп.за запалване на автомобила.Голям е колкото две кутий от цигари ,но струва много пари.0887 526 564/ 0897 933 755 /
Коментар
-
Аз на W124 бях развалил резбата и ги бях намазъл с течен метал(така че да не може да се отвие с гаечен ключ и да не се вижда гайката) на болтовете на който се държи комутатора,те са два болта.Поне да ги затрудня е да не могат да го изкарат . Мислил съм за допълнителен датчик на алармата зад мигача.
На мен ми се размина с кражбите сега съм с 4 Runner на него музиката ми лепнаха.
П.П Спирайте така че предницата да не е съм стена ,а предницата да е към оживената част от паркинга .Крадците не обичат големите пространства.
Коментар
-
Един познат ми бе услужил с мобилна камерка с инфраред(снима и на тъмно) и собствена памет.Снима само когато има движение.Май имаше и собствено захранване .Свърши прекрасна работа за един обект(не кола).За цена не си спомням точно ,не не беше нещо шокиращо.Бяха му я пратили от Щатите,но и тук вероятно има такива неща.Мисля това би помогнало доста ако се монтира в автомобила.Обаче едва ли ще работи през стъкло-по-скоро няма.Това което ни липсва ни кара да мечтаем.
Коментар
-
Освен с отделен датчик за аларма зад мигача... Датчика за отваряна не предния капак ще закъснее. Като отворят капака им трябва може би до минута или по-малко, за да свият компютъра. Аз също съм от потенциалните жертви иии ще трябва да се замисля. Едно приятелче, което бачка в Балкан Стар ми каза почти същото нещо. Нови са над 3000 лв.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Стефан Владимиров Преглед на мнениеНови са над 3000 лв.Lancia Delta HF Integrale Evolucione
Коментар
-
Колега до голяма степен мерника ти определя цената.
Сериозно ще се замисля да защитя компютъра при мен, но ми се струва, че само с допълнителен датчик за алармата няма да стане. Често си зарязвам колата по-далеч от колкото мога да чуя алармата, пък камоли да видя самия автомобил. В крайна сметка каското ще покрие щета.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Стефан Владимиров Преглед на мнениеКолега до голяма степен мерника ти определя цената.
Сериозно ще се замисля да защитя компютъра при мен, но ми се струва, че само с допълнителен датчик за алармата няма да стане. Често си зарязвам колата по-далеч от колкото мога да чуя алармата, пък камоли да видя самия автомобил. В крайна сметка каското ще покрие щета.0887 526 564/ 0897 933 755 /
Коментар
-
Миналия месец правих на един приятел от ламарина 2.5 мм тачно такава защита против кражба на въпросния компютър/комутатор на С180 тия дни ще снимам произведението.Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
Коментар
-
Чел сьм, че ако е счупено, каското покрива. Това е и основната идея на защитата. Вземат ли го цяло-горите. Врьтката е не да го пазите да не могат да го стигнат, ще потрошат всичко и пак ще си го гушнат. Видят ли защита не напьват- не им трябва насипно.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар