Здравейте, да започна с това че винаги съм бил за оригинална крушка на фара и винаги съм карал с такива, но това вече не се търпи- всеки си слага каквото си иска на фара, а излиза че аз патя за това- заслепен не виждам камъни, дупки и което е по-лошо хора. Ще търся крушки като целта е да няма никакви промени във фара. Бих взел Osram Night Breaker , но все пак говорим за нажежаема жичка, и ме е страх да не съсипя фаровете, които са в добро състояние, но просто са си слаби ( на старото ми сузуки беше същото). Бих взел тези https://www.ozone.bg/product/led-avt...9-19w-2-broya/ . Няма топлина, рефлектора няма да изгори, ще паснат перфектно, но на тъпата кутията пише че са само за извън пътя. Посъветвайте ме какво да сложа, така че да съм по закона и в същото време като ме светне оня с китайския лед да имам шанс да видя нещо.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Какви крушки да търся за фаровете на гранд витара?
Свий
X
-
На всичките ми коли през годините съм слагал халогенни крушки Osram H4 + 60% светлина, не светят като лед фарове и ксеноните, но си светят съвсем прилично и по-добре с сравнение със стандартните H4 халогенни крушки.
На Фронтерата ми са с въпросните крушки, излязоха супер качество на 8 години са и още не са изгорели.
п.с. Няма да е лошо профилактично да си регулираш фаровете, виж дали имаш бутон за регулиране на фаровете според колко ти е натоварена джипката, при мен е на максимална височина и при къси светят прилично добре без да заслепявам никой, защото преди бяха в най-ниска позиция и не можех да виждам напред какво става, така че виж и това.
п.с. И не на последно място, от няколко дни за първи път нося диоптрични очила за далечно виждане, отивам към 50-така, те са антирефлексни, фотосоларни и поляризиращи, като за последната опция е супер при шофиране, фаровете не заслепяват толкова, критален образ, направо прогледнах, иначе съм с малък диоптър -0.50 и -0.75 на другото око, така че в зависимост кой набор си, няма да е лошо да направиш преглед и за очите.Последно редактирано от Еделвайс; 11-11-25, 07:06.
- 1 like
-
И Осрам и Филипс имаха по 3 или 4 модела светодиодни крушки които са "street legal".
Коментар
-
Osram H4 +220 % използвам, фаровете също по рождение са слаби.Цветна температура-4100 К. Филипс не е добра крушка, изпробвано. Доволен съм от Осрамките..За мен е най-добрата халогенна крушка, не искам Лед крушки.Живот, около 20-25000 км
Коментар
-
Гаранцията на подобни продукти е някакъв срок, а не пробег.
Погледнах какви модели предлагат от Осрам. Разширили са гамата. Повечето или всички са с 5 г. гаранция.
Коментар
-
Колега, измий си добре фаровете и си сложи едни хубави халогени. Всички сериозни фирми имат класни крушки с много добра светлина. Крушките от 5.50лв на бензиностанцията е нормално да не светят.
За толко' пари, толко' кюфтета, както казваше Максо Лудия.
Лед крушки, ксенони и пр салати само изглеждат по-добри, ако обръщаме внимание на видимостта.
Слагат се основно за гъзария с мерака да направят колата да изглежда по-млада, по-скъпа и по-модерна за 30-40лв.
На Титана бях с нормални халогени. Хубави. При хубаво, ясно време светеха малко по-зле от оригиналния лед който карам в момента.
При дъждовито, мъгливо, мокро или каквото и да е лошо време, халогена е далеч по-добър от лед-а. Дори ако лед-а е фабричен. На Женя Порша е същия таш...цензура. За селяниите с лед крушка във франелов фар дори не искам да коментирам. Това свети страшно силно......в очите на насрещното.
За фар на кола не е толкова важно колко силно свети. Далеч по-важно е КЪДЕ свети. Дори малко светлина над линията на очите утрепва всичката страшна мощност.
Преди няколко години си играх да сравнявам няколко различни фара от най-висок клас. 70W Osram Cube MX240, 40W Lazer Triple-R Elite Gen2 и 50W IPF, Xtreme Sport 900YS
И на трите, на 600м се чете визитна картичка. Тъмно облечен човек на банкета започва да се вижда на 200м с ледовете а с IPF-то (халоген 50W) на 300м.
Както искате така го разбирайте.
Наслушал съм се на историите за "новите" ледове които имат широк спектър, топла светлина и пр. Сигурен съм, че производителите на фарове са тъпи и още не ги знаят тия "нови" технологии .... с вентилаторче. Сигурен съм, че ни един селски лед не заслепява, според собственика и според тоя който му го е пробутал и пр.
Чувал съм много специалисти да обясняват колко силно свети лед-а на пътя, но нито един не е мерил колко свети над линията. И правилно. Там няма значение ако си засилил достатъчно чалгата.
ПП ако на някой му е интересно, гореописаните ламБи още се търкалят из къщи, и може да се пробва.Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
Вальо. О888 557Ч7Ч
Silverado 1.3 i
Коментар
-
Фаровете са на най-висока позиция и винаги са чисти (мия често колата, а на бензиностанция почти не подминавам кофата с бърсалката). Може би сам съм си виновен- карам с такива крушки https://fenix-light.bg/2-br-osram-h4...3t-duobox.html . Ако се разминавам с кола с нормални жълти крушки нямам проблем, но белите, особено по-силните, за около 5 секунди докато се срещнем и разминем аз буквално съм сляп и разчитам че на пътя в този момент няма нищо. Ще се пробвам с осрам +60%. Последно питане- от по-силната крушка не ви ли горят рефлекторите? Аз затова и не съм ползва по-мощни крушки досега, не поради финансови причини.
Коментар
-
1. Хубавите крушки НЕ са по-мощни. Разликата е в жичката. +100% не значи 110W.
2. Хубави крушки под 50-70 лв. за чифт няма. Примерно: https://praktiker.bg/bg/Avto-krushki...64193/p/112069
-
Аз ги купих от тук https://autopro.bg/product/komplekt-...raker-220-2-br
-
-
Крушка с +хх% не е с толкова процента по-мощна. Пак е със същата мощност.
Коментар
-
Колега, първото което е абсолютно задължително да направиш, е да измериш с читав уред напрежението директно на изводите на самата лампа. Почти съм сигурен че ще има около два волта разклика с напрежението до което се зарежда акумулатора. Автомобилните лампи са с характеристики дадени при 13.2 волта. Всичко по-надолу е в твой минус като зависимоста е силно нелинейна от гледна точка напрежение- светоотдаване.
Та - на моята Кия Спортидж 1- поколение имах същия проблем Решението - релета на късите светлини, които се управляват от стандартните кабели на фаровете, но силовата верига е захранена през предпазител директно от плюса на акумулатора с кабел 4 кв.мм. и от там в лампата. Дано обясних разбираемо. Лампите са Осрам Найтбрейкър
От тогава имам фарове!!!!!!!!!Панайот Бърдарски
0887 60 77 22
- 1 like
Коментар
-
засега ще пробвам само с крушки, просто не съм компетентен за процедурата, която предлагаш, но благодаря за съветаПървоначално публикуван от pansim Преглед на мнениеКолега, първото което е абсолютно задължително да направиш, е да измериш с читав уред напрежението директно на изводите на самата лампа. Почти съм сигурен че ще има около два волта разклика с напрежението до което се зарежда акумулатора. Автомобилните лампи са с характеристики дадени при 13.2 волта. Всичко по-надолу е в твой минус като зависимоста е силно нелинейна от гледна точка напрежение- светоотдаване.
Та - на моята Кия Спортидж 1- поколение имах същия проблем Решението - релета на късите светлини, които се управляват от стандартните кабели на фаровете, но силовата верига е захранена през предпазител директно от плюса на акумулатора с кабел 4 кв.мм. и от там в лампата. Дано обясних разбираемо. Лампите са Осрам Найтбрейкър
От тогава имам фарове!!!!!!!!!
Коментар
-
Интересно...
Темата е започната от потребител в никнейм "kronen", и в нея се включва друг потребител с никнейм "cronen".
Двойните регистрации не бяха ли забранени?
- 1 like
Коментар
-
За тия на които бавно им стоплят нагревателите...
Единият потребител пита какви крушки да сложи, и обсъжда предложенията, а другия потребител казва с какво щял да пробва и благодари за съвета.
Пита се: Каква ли е връзката?
Палете нагревателите и когато стоплите, обадете.
- 2 likes
Коментар
-
Станали са много добри ботовете, все пак специално kronen ми изглежда истински, освен ако не е компрометиран профила му за разлика от cronen което повече прилича да е на бот, но нека Венци Петров да направи проверка...Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнениеЗа тия на които бавно им стоплят нагревателите...
Единият потребител пита какви крушки да сложи, и обсъжда предложенията, а другия потребител казва с какво щял да пробва и благодари за съвета.
Пита се: Каква ли е връзката?
Палете нагревателите и когато стоплите, обадете.
Последно редактирано от Еделвайс; Вчера, 07:05.
Коментар
-
Противно на очакванията към мен не съм ясновидец... :-)
Не мога да определя еднозначно бот или не. Във всеки случай е адреса му е от България и е на малка частна фирма...
Имайте предвид, че напоследък имаме със Събин, три случая при които се разправяме защо сме изтрили някой, който е рапортуван като бот, пък той си бил съвсем обикновен човек... Ако някой от вас знае лесен начин, да ми пише, веднага да му дам права да се оправя...
-
-
Ако питате мен, бих казал, че нивото на потребителите пада! Не ми се вижда нормално да пита някой баш за подобно нещо. Проблем не съм имал лично аз с читави крушки с +...%. Важно е да са сертифицирани!! За разлика от тия на чайниците струват други пари обаче.
п.п. Аааа. И на пластмасата нищо и няма!Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....
тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...
Коментар
Активност за темата
Свий
Тук са 3 потребители онлайн. 0 потребители и 3 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар