От моя опит за фабрични кори под мотора:
* Ауди А6, скъп карбон, хванат с щипки за Лего. Откъсна се след първия допир с висока скорост;
** На Лада Нива и М.Паджеро - тънка, но пази в гората;
*** На Ленд Ровър Диско е добре измислена и пази добре картера;
**** На ЛР Рейндж Ровър спорт е фабрична 5 мм стоманена броня, хваната за шасито с 6 болта, но трябва да се свали за източване на маслото. Тежи.
ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"
Повечето кори са тежки, включително и пластмасови.Когато колата минава през дупки и неравности, се получават ударни натоварвания на местата на закрепване на кората.Ако е недомислено закрепването, както беше на моята, може да падне и да се счупи.Може би трябва човек да помисли и за допълнителни крепежи.Сега без кора не виждам никакви проблеми.Единствено, минимално по-бавно загряване на двигателя.Но основно карам на дълго
Карам японци последните години. На Црв 1 нямаше кора. Но тройката която карам в момента също няма. Има място да влезе котка. Даже е влизала. Беше ми оставила подарък. На Акорда на сина има пластмасова кора със отвор за достъп до пробката.
Споко бре! Тия тъпаци инженерите на Ауди още 1987 (вероятно по-рано) са я предвидили на Ауди 80. Ма те са тъпи и само набутват хората дееба. А по това време возилата се правеха от инженери. Не, като сега от търговци. На моята лимузина (Ауди 80 В3) си живее от долу. Не ми пречи и е по-добре да си живее там. На "скъпото (или "проклетото")желязо съм с най-долно менте (щото оригиналната е към 600 пАре) и пак е по-добре. Ма вие си решавате де!? Според бедния напоследък български речник (просто затъпява народа)- "Всеки сам си прецЕня" (дееба и тъпия израз измислиха).
Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....
Коментар