Колеги,здравейте! Има ли тук колеги,които са слагали от тези кори дето са под двигателя нови ,и като цяло с какво впечатление са за тях.Днес дойде моята,и като цяло си е направо евтина пластмаса
..Като цяло е мека пластмасата ,и сега се чудя дали да я слагам на колата..На пръв поглед ,не ми се вярва да е толкова чуплива колкото я изкараха познати,че при първия удар било от камък ,или нещо друго се чупела..
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Кора под двигателя мнения?
Свий
X
-
Ако колата е дизел комънрейл, кората е важна. Функцията и не е здравина.Your conscience is all you can take to your grave.
- 1 like
Коментар
-
Здравей колега дизел е да . Мен ме притеснява факта ,че е по мека кората в сравнение с оригиналната ,и дали при удар в камък няма да пукне картера. То реално и оригиналната е пластмасова ,и тя няма да помогне,ако стане има удар там ..
-
Оригинала е там колко да има нещо,ако искаш това нещо да пази ти трябва нещо съвсем по-здраво от оригинала.
На комбито оригинално е идея по-здрава от тенекия за сирене,това което имам в момента е близо 40 кила желязо,буташ крика и вдигаш предницата без да се замисляш
-
Пластмасомова и кекава е,защото както е казал Тигъра,функцията и не е да пази от механични увреждания.
-
Аз в последните десетина години, веднага след покупката на кола и изхвърлвм тези пластмасови извращения и ги заменям с истинска метална кора. Поне 2 мм. За масовите модели ги има готови. Малко ровене в Гугъл и излизат. За една от колите ми се наложи да си снема размерите и да поръчам да ми я отрежат на лазер. За мен основната и функция е да предпазва двигателя и най вече картера от удари и проникване на котки.
Не се сещам Тигъра какви други функции и вменява на тази кора ако е за комънрейл.Трите О-та на неудачниците: Оплакване, Оправдаване, Обвиняване.
Коментар
-
не си писал марка и модел на колата. както е писано над мен, има готови варианти с много стабилно закрепване и сервизен капак за достъп до пробката на картера.
Коментар
-
Има смисъл от кората - аеродинамично потока през радиатора е според изчисленията на производителя;
- пази двигателя, в частност ел. инсталацията, алтернатор да не засмукват прах и вода от пътя.
- пази да не попадат малки камъчета в каналния ремък.
- 1 like
Коментар
-
Ми, нищо подобно.
Комън рейл дизелите са "студени" дизели, спрямо предкамерните. Имал съм два и знам колко "бързо" загряват до работна температура. Паля, минавам 4-5 км и стрелката не мърда от нулата.. Ако я няма тая кора загряват още " по-бързо". На бившият ми С5 ХДИ беше метална, не особено тънка и лека. За пробката на картера имаше капаче с болтче, за да не се сваля всеки път когато се сменя масло. Понеже ситроените са "боклуци". Не че съвременните не са също с гумено-пластмасови кори.
И въпреки тая "кора", си загряваше порядъчно бавно. Да закарам жената до работата, нищо не се случваше със стрелката на температурата. Ся, верно Дупница не е София, ама се тая.
Тааа...тия кори нямат нищо общо със защита на каквото и да е, освен да не бяга топлото
Your conscience is all you can take to your grave.
- 1 like
Коментар
-
Евро 6 дизел зимата стига работна температура след 15 километра в посока съседен град, с "попътен" наклон. За другия съседен след 5 км., ама на първото спускане и връща стрелката. Щях да сменям термостат като го купих, но след новината за 500 лв. правих няколко дена експерименти и установих "сичко точно", така си работи каляската.
-
Тигре, да ме прощаваш, ама да вярваш, че тази кора ти държи топло на двигателя е все едно да вярваш, че ако се завиеш с вестник ще се стоплиш.
Вероятно по скоро предпазва от преохлаждане, ма и това ме съмнява. Ако инжинерите разчитат на такива способи за затопляне на един двигател през зимата- леле-мале!!!
За мен лично, такава кора (и то от здрав метал) трябва само и единствено да предпазва от механични удари и проникване на средни по размер животни. Пласмасовите пазят само от животни и то докато са здрави.
-
Заеби! Никога не бих се бил сетил! Буса ми, Форд Транзит комънреил, няма кора и си загрява доволно бързо.Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнениеМи, нищо подобно.
Комън рейл дизелите са "студени" дизели, спрямо предкамерните. Имал съм два и знам колко "бързо" загряват до работна температура. Паля, минавам 4-5 км и стрелката не мърда от нулата.. Ако я няма тая кора загряват още " по-бързо". На бившият ми С5 ХДИ беше метална, не особено тънка и лека. За пробката на картера имаше капаче с болтче, за да не се сваля всеки път когато се сменя масло. Понеже ситроените са "боклуци". Не че съвременните не са също с гумено-пластмасови кори.
И въпреки тая "кора", си загряваше порядъчно бавно. Да закарам жената до работата, нищо не се случваше със стрелката на температурата. Ся, верно Дупница не е София, ама се тая.
Тааа...тия кори нямат нищо общо със защита на каквото и да е, освен да не бяга топлотоТука трябваше да стои една умност, ама по-насетне ще спиша някоя.
Коментар
-
Пластмасовата кора не предпазва от втрове и течения, разбира се.
. Но има едно друго предназначение, лично съм го изпитал с една Алфа когато изхвърлих кората, че се беше разкачила от един легнал милиционер 20 санта висок...Минах после през една юнашка локва с газ и засвири външен ремък и оптегача сдаде мигновено, всичко във вода, а преди това нямаше такива явления, та така...Ама то за тази функция материала няма значение, стига да не е ептем найлон..
0899 шест5313нула
За всекиго по нещо
- 1 like
Коментар
-
Аз като се навирам по локви ни кора ме спасява ни нищо та на всичките леки коли съм ги махнал,първото нещо което разкарвам е тая кора под мотора,на коли по камъните е друго,там сменям със здрава.Последно редактирано от BENZBOSS; 17-04-25, 23:23.TOYOTA SEQUOIA ‘11
W140 S420 '99
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар