Обява

Свий
Няма добавени обяви.

раздатка сузуки джимни

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • раздатка сузуки джимни

    Здравейте Колеги, искам да ви питам следното: В упътването на Сузуки Джимни 2021 пише, че превключването с малкия лост от 2H на 4H може да се извърши в движение със скорост под 100 км/ч, а педалът на газта трябва да е натиснат. Не мога да разбера защо трябва да се подава газ докато минаваш на 4 по 4 ? Освен това не ми става ясно само главините на предните колела ли зацепват на вакуум или и централния диференциал се заключва при този модел. Това е новото Джимни. Джимни 4 ?

  • #2
    Джимнито е part-time и няма централен диференциал. Включиш ли 4H или 2H предния и задния мост се въртят заедно. Аз не бих включвал 4х4 със повече от 30-40кмч, ако ще и със синхронизатор да е в раздатката. За влизане или излизане от 4L трябва пълен стоп.

    Коментар


    • Кико
      Кико коментира
      Редактиране на коментар
      Благодаря за информацията ! Да, аз ги превключвам в движение (2H към 4H и обратно, при ниска скорост, макс. 30 км/ч.). Просто не мога да си обясня защо пише при превключването да се натиска педала на газта ? Преди години карах Паджеро 4, супер селект 2 - там от 2H към 4H също можеше в движение да се превключва, но май пишеше да се отнеме газта и тогава. За другите 2 позиции - 4 по 4 с блокиран централен диф и 4 по 4 бавни трябваше да спра, нулева, колелата изправени и така.

  • #3
    Ами не виждам какъв е смисъла двигателя да е под товар при включване. Аз като превключвам тераното или натискам съединителя или я пускам по инерция. Хъбовете на джимнито се включват/изключват със вакуум от всмукателния колектор до колкото ми е известно.

    Коментар


    • Кико
      Кико коментира
      Редактиране на коментар
      да, с вакуум зацепват. Още по-странно ми е, че ако превключвам 2H към 4H спрял и следвам указанията, излиза, че трябва да съм на нулева или да натисна съединителя и да подавам газ ?! Малко ми идва като двойното амбриране докато карах трабантче Свалих упътването на немски да проверя дали при превода не се е получило разминаване, пак същото пише:
      С тази функция можете
      превключвате между задвижване на две колела (бързи) и задвижване на всички колела (бързи) -изберете между позиции “2H” и “4H”.Спрете автомобила или намалете скоростта
      под 100 км/ч (60 мили/ч) и дръжте насочени предните колела право напред. Преместете лоста на разпределителя, не и без да натискате газта.

  • #4
    Ето тук хората го коментират този казус:
    https://www.bigjimny.com/index.php/f...g-4wd?start=24

    Раздатката се включва без да е под товар, както при всички останали нормални part time системи.

    Коментар


    • Кико
      Кико коментира
      Редактиране на коментар
      Благодаря много !

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
X