Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Добавка за радиатор-последствия!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Добавка за радиатор-последствия!

Говорим твърдо за добвки за спиране на теч.

От това, което казват колегите Злой и Zlatoto_zd стигам до извода, че някой, някъде може и да произвежда свестни добавки, а на базата на собствения си горчив опит и този на останалите колеги - че вероятноста да попаднеш на менте е доста по-голяма.

Надявам се всички, които са прочели темата, да са си направили изводите - видите ли каквито и да е твърди частици в добавката - НЕ я ползувайте. И като се приберете, вземете незабавно мерки, да не си чупите главите после.

За полимерите, реагиращи с въздуха - пак ми е малко мътно, защото всички знаем, че антифриза има голям коефициент на топлинно разширение. При всеки цикъл на загряване и охлаждане, част от охладителната течност влиза в разширителния съд, а там въздух - колкото искаш. Какво ще спре добавката да реагира и при охлаждане, когато антифриза в охладителната система започне да се свива и течността от разширителния съд навлиза обратно в радиатора, да запуши каквото не трябва?

Като стана дума за почистващи добавки - искам да предупредя, че при неправилна работа с тях, ефекта може да е обратен, особено, ако автомобила е експлоатиран известно време само с вода. За да нямате ядове, след като използувате почистващата добавка, свалете радиатора и термостата и промиите двигателя и радиатора поотделно. Иначе рискувате радиатора да се задръсти с люспи котлен камък и да си отворите по-голяма беля.
    О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Добавка за почистване - лимонтозу от супера. Не е активно към мед, месинг и алуминий, поне по мои впечатления. Много ефективно почиства окисен слой от мед и месинг.

Лошото е че трябва да докарваш концентрацията според както дойде. Конкретно в моя случай - по едно пакетче на 2 литра вода, до колкото помня. А мисля че това е доста по-слабо от колкото трябва.

Какво изтече от тоя двигател, не е истина. После промивах 5-6 пъти с вода - пълнене, 5 минути работа, и източване. С махнат термостат.

и... радиатора, който леко сълзеше, окончателно сдаде. Просто си беше отишъл отдавна, и се крепеше на честна дума.

За тия против течове - горе съм казал - никога няма да сложа в охладителната система нещо, което зорлем се отлага някъде си, освен когато ситуацията е такава, че да не ми пука за двигателя.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Има два вида добавки за запушване на течове доколкото аз съм срещал из авто магазините. Определено съм против тази която е на прах и съм си взел една течна с некви кристали вътре. На лики моли е. Несъм я ползвал, но съм по доверчив към течната отколкото към праха.

Коментар

Специално добавка за радиатор не бях чувал до преди месец.На моята кола теча беше съвсем другаде,от гарнитурата на главата.Капеси спокойно по корпуса на съединителя,от време на време си тече и ми препоръчеха течна добавка.Има вид боквално на храчка.След сипването пишеше да се остави двигателя минимум 30мин. да работи.Спазих го след което спря.3-4 дни просълзяваше и накрая спря нацяло.От тогава до сега минах 1000км. нито е запушело нещо нито имам ядове(поне за сега).Загрява си съвсем нормално.Специално за сега съм доволен от тази добавка,спестими куп пари,нерви и какво ли не!

Коментар

Първоначално публикуван от stroil Преглед на мнение
            Специално добавка за радиатор не бях чувал до преди месец.На моята кола теча беше съвсем другаде,от гарнитурата на главата.Капеси спокойно по корпуса на съединителя,от време на време си тече и ми препоръчеха течна добавка.Има вид боквално на храчка.След сипването пишеше да се остави двигателя минимум 30мин. да работи.Спазих го след което спря.3-4 дни просълзяваше и накрая спря нацяло.От тогава до сега минах 1000км. нито е запушело нещо нито имам ядове(поне за сега).Загрява си съвсем нормално.Специално за сега съм доволен от тази добавка,спестими куп пари,нерви и какво ли не!
            Купът нерви е смяна на гарнитура, която така или иначе щом е протекла е за смяна. Не ми е по вкуса да не знам колата ми до къде ще ме закара и кога ще се скапе. Ама, всеки си знае за себе си. 1000 километра не са показателни за нищо. Навърти и 10000, и пак ще си говорим.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

И аз съм против тези добавки против течове , особено тези които са на прахчета. Ведъж бяхме сложили на един приятел на колата ми че му текна радиатора и след около 1 месец каране му отказа парното взе дане топли както трябва, след известно време и започна да позагрява и се наложи да сменя радиатора и парното. Така че добавки само в краен случай и то само за прибиране.

Коментар

Преди време сипах една добавка на прах и на следващия ден теча от радиатора спря. Други проблеми няма.

Коментар

Много старо и изпитано средство - ленено семе,смляно на прах.Изравнена супена лъжица е напълно достатъчно.Прекаляването води до затлачване,било на основния радиатор или този за парното.

Коментар

Всеки сам решава за себе си,но временните решения в повечето случаи само отлагат,а понякога и оскъпяват решаването на проблема.
                    Преди да се реши, да се ползва съвременната химия,да се погледне питата на радиатора-в повечето случаи тръбичките са с просветен отвор около 0.5 мм. Прахчетата ги запечатват. Успех...

Коментар

Бях в Кушадасъ през октомври,когато ми прокапа колата,говорих със сервиза по телефона/понеже е гаранционна/ те ми казаха да сложа каквато намеря добавка и като се върна направо при тях.След добавката /мисля лики моли/нищо не тече и минах над 1000км. до БГ.В сервиза изпразниха системата,не знам дали са я мили с нещо,смениха някакво радиаторче,нов антифриз и готово.Оттогава над 2000км. не забелязвам никаква разлика в загряването или в парното.В такива случаи няма начин да не се ползват добавки,но вероятно най-добре е след отстраняване на проблема,да се смени поне антифриза.Слагал съм преди и на стари коли и никога не е имало проблеми.Естествено ако ти е запушен 30% от радиатора трудно ще разбереш.
                      Mercedes-Benz - M-class (W164) - ML 550 (388 Hp) 2008
                      Mercedes-Benz - Е-class (W211) - 4matic (224 Hp) 2008

Коментар

Аз слагах добавка за спиране на течове, като след известно време ми се скапа термостата и оттам прегря и смяна на гарнитура. Незнам дали е било в следстиве от добавката. Имах доста значителни отлагания в системата и наскоро източих течността и я смених. Смених и термостата, защото забелязвам едно неприятно прегряване около 95 градуса. Ефекта е нулев, а радиатора е съмнително студен, така че най-вероятно е частично запушен. С една дума, трябва да внимаваме с добавките и да ги слагаме само ако е необходимо и крайно наложително.
                        Александър

Коментар

В началото на декември сипах на моето Пежо добавка на прах за спиране на теч от радиатора. Сипах половината и след два дни нямаше никакви течове. Парното работи нормално.

Коментар

имал съм подобен случаи наложи ми се да сложа от тези добавки който са прахчета всичко се оправи бях си доволен и така. Наложи ми се поради друга причина да отварям двигател нямам снимки но положението беше покартително с две думи не препорачвам на никого но всеки си преценя нали така

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X