Понакога тия умни системи са сташна работа. Вярно, че на лека кола беше, ама без нея нямаше да закъса човека. Та минаваме през една калчица
и умната система, за да не буксуват колелета взе да души мотора. И колицата си остана насред калчицата. После, крачолите навити до коленете, в калта, въже, за Нивата и така с умните системи.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Каква работа върши блокажа на междуосовия диференциал спрямо джипове които нямат?
Свий
X
-
За съжаление фабричните блокажи на мостовете са екзотика. Наличието на лопата и трактор са доста по-често срещано явление, както и някой дядо с уаз-ка. Така се произвеждат и истории за масаПървоначално публикуван от Skorpion_BG Преглед на мнениеТова ако нямаш блокаж на диференциала/диференциалите.
Коментар
-
Екзотика, екзотика, колко да са екзотика? Мерцедес Г, Тойота 80 и 105, Патрул, Самурай, Паджеро и така нататък. И това без да включваме тези с ЛСД. А уазката си е без блокажи и съответно при окантарване нъц.Първоначално публикуван от Владо М Преглед на мнение
За съжаление фабричните блокажи на мостовете са екзотика. Наличието на лопата и трактор са доста по-често срещано явление, както и някой дядо с уаз-ка. Така се произвеждат и истории за маса
יעבור
«И това ще мине»
- 1 like
Коментар
-
Не го вкарвайте в заблуждение човека. Шансът, ако закъсаш, да дойде някой с натокан джип и да се зарови в калта за да те вади силно клони към нулата. По-добре да търка билетчета. УАЗ-ката има бавни и с агресивна гума е достоен противник на скъпите джипове, които обикновено са олроуд гуми. Хората каращи УАЗ са доста по-сърдечни обаче. Офроудът си сака сърце преди блокажите. Така че 1) лопата; 2) Зареден GSM с номер на тракторист и/или уазкаджия; 3) Вода и храна.Първоначално публикуван от Skorpion_BG Преглед на мнение
Екзотика, екзотика, колко да са екзотика? Мерцедес Г, Тойота 80 и 105, Патрул, Самурай, Паджеро и така нататък. И това без да включваме тези с ЛСД. А уазката си е без блокажи и съответно при окантарване нъц.
Коментар
-
Сериозно?Първоначално публикуван от Владо М Преглед на мнение
Не го вкарвайте в заблуждение човека. Шансът, ако закъсаш, да дойде някой с натокан джип и да се зарови в калта за да те вади силно клони към нулата. .
יעבור
«И това ще мине»
Коментар
-
Дали да не спреш да се изхвърляш с масали на едро?Първоначално публикуван от Владо М Преглед на мнение
Не го вкарвайте в заблуждение човека. .
Ние не сме неутрални!
- 1 like
Коментар
-
Дайте си телефоните г-да мускетари, та човека да си ги запише и да спокоен. Може даже да си махне и блокажа, за какво му нали ви има телефоните. Много ми е интересно като пишете разни неща дали си вярвате.Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
Дали да не спреш да се изхвърляш с масали на едро?
Коментар
-
Аз и от ЛСД то съм доволен!Като се окопам ,поразкопам и точно почвам да правя селекция на кой томно да звънна ,последна проба и айде като тапа !Гледал съм.и отстрани ,как върти и четирите гуми в сняга на бавни ,полегнала по корем!Блокагите и лсд са си благинка ,но често без лопата или подложки не става!Имам си един сноп гредички в багажника и не излизат от там никога!Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!
- 1 like
Коментар
-
Има си тема с телефоните ни. Всеки е свободен да си ги запише някъде, и да ги ползва когато му се наложи.Първоначално публикуван от Владо М Преглед на мнение
Дайте си телефоните г-да мускетари, та човека да си ги запише и да спокоен. Може даже да си махне и блокажа, за какво му нали ви има телефоните. Много ми е интересно като пишете разни неща дали си вярвате.
Разбира се-това, че сме си дали телефоните там не ни задължава автоматично да се отзоваваме когато някой ни се обади. Има си хора на които няма да ида да помогна ако ще и пари с камион да ми дадат. Е, ще ида де, ако е много сериозно и се отнася за човешки живот.
А иначе съм ходил да вадя закъсали джипове и коли на напълно непознати, посред нощ, с поемнане на не малък риск за мен самия. Това няколко пъти. И това само аз. А колко хора има дето не са се хвалили, отделно дето са помагали на приятели...
А си има и правило-сам джип в гората не влиза. Освен ако не е да свърши някоя работа, но тогава с всички средства се избягват големи локви, ровове, стръмни баири-нещата към които се стремим като идем да се гевезим. Но тогава сме група, и винаги има кой да ни иазвади.
Изобщо-и с тази част от офроуда не си запознат, също като и със спирачките на УАЗките, но спориш, и дразниш. И то много. Спри се.Има ли желание-има и начин!
- 1 like
Коментар
-
https://www.youtube.com/watch?v=dOA8...2p1dDx9Pxw4suAПървоначално публикуван от Владо М Преглед на мнение
Дайте си телефоните г-да мускетари, та човека да си ги запише и да спокоен. Може даже да си махне и блокажа, за какво му нали ви има телефоните. Много ми е интересно като пишете разни неща дали си вярвате.
https://offnews.bg/ot-vas/spasitelia...ki-475902.html
Това като за начало.
Да не пишеш само ......0осем9осем7шест0осем7едно
Миро
Коментар
-
Блокажите са благинка ,но си требват и други екстри!Иначе в горат и планината влизам често сам и си правя сметка,досега помощ ,да чукам на дърво ,не съм.търсил , а съм бил на косъм!Най -лошо е да няма обръщало по път с коловози и место за маневри ,опазил.ме оня!Та и да имаш блокажи ........Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!
Коментар
-
Проходимостта на един джип е комплекс от много неща.
Гуми, клиренс, блокажи, умения, лебедки, оборудване като джекове, лопати, колани и въжета, прежаленост на джипа, дупе дето да стиска, Умения за елементарни импровизации, мислене когато правиш нещо, знания защо така а не иначе...
А блокажите ги изяснихме още в първите постове, и сега просто развиваме темата в неочаквана посока.Има ли желание-има и начин!
- 1 like
Коментар
-
Не 30 а 40 км/ч и не се изключва на цяло а става автоматично, все едно си изключил LOC ако има разминаване в оборотите си работи. Така че няма изключване.Ако можеш да помогнеш на един човек , направи го и веднага го хвърли в морето.
freelander 1,8 2001g.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар