Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за регистрацията на едно ремарке

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Въпрос за регистрацията на едно ремарке

Първоначално публикуван от ifchon Преглед на мнение
    Аз Б+Е имам. Значи с баничарка можело баси схемите в тоя КАТ, нямам думи Искат ли ви Ц категория за астрата?
    не .до 3,5 тона е с "В" категория
    емил златков
    паджеро 2.5тд
    ве стром 650

Коментар

Имам опел корса, без задни седалки и тъй като се води товарен, значи като нищо мога да му закача ремарке с товар с общо тегло 3500кг. Е чат пат ремаркето ще носи нанякъде корсата ама... Такива тъпи и ненормални разпоредби не знам дали има някъде. Ремаркетата като се регистрират в Германия си пише чисто и просто анхангер- демек ремарке и товароносимостта. Няма туристическо, няма товарно. Тея дивотии са си наши производни, същите като началните букви на номерата- Е за Габрово, Н за Хасково, У за Ямбол, ТХ за Добрич, А за Бургас и нататък все в същата милиционерска логика. По същата логика, ако имаш ТЛК, или дефендър дето се води пътнически, значи ли, че не могат да теглят двуосно ремарке с да речем 2т общо тегло на ремаркето и багажа му, и то само и единствено заради това, че ремаркето, някой си "умник" е решил да го пишат "ремарке за товарен автомобил".
      ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО

Коментар

Първоначално публикуван от D-MAX Преглед на мнение
        Имам опел корса, без задни седалки и тъй като се води товарен, значи като нищо мога да му закача ремарке с товар с общо тегло 3500кг. Е чат пат ремаркето ще носи нанякъде корсата ама... Такива тъпи и ненормални разпоредби не знам дали има някъде. Ремаркетата като се регистрират в Германия си пише чисто и просто анхангер- демек ремарке и товароносимостта. Няма туристическо, няма товарно. Тея дивотии са си наши производни, същите като началните букви на номерата- Е за Габрово, Н за Хасково, У за Ямбол, ТХ за Добрич, А за Бургас и нататък все в същата милиционерска логика. По същата логика, ако имаш ТЛК, или дефендър дето се води пътнически, значи ли, че не могат да теглят двуосно ремарке с да речем 2т общо тегло на ремаркето и багажа му, и то само и единствено заради това, че ремаркето, някой си "умник" е решил да го пишат "ремарке за товарен автомобил".
        ПРАВИЛНО си разбрал!НЕМОЖЕШ!
        Иван Дочев-ТЛК 73,4.2l-0888713925

Коментар

Мога колега, мога да го закача на корсата, понеже се води товарна съгласно въпросната "наредба" или "закона". Ще е гротескно и за корсата и за закона, ама може!
          ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО

Коментар

Чета ЗЗДП, обаче ми убягва това за броя на осите на ремаркето. Може ли малко инфо?
            Навсякъде пише за маса на ремаркето спрямо теглещото превозно средство за съответната категория правоспособност.
            Hyundai TERRACAN 2003 2.9 CRDi 150 автомат
            VW T4 Multivan 1993 2.4D AAB

Коментар

Първоначално публикуван от IVO 68 Преглед на мнение
              Чета ЗЗДП, обаче ми убягва това за броя на осите на ремаркето. Може ли малко инфо?
              Навсякъде пише за маса на ремаркето спрямо теглещото превозно средство за съответната категория правоспособност.
              Осите не са критерий поне в България. Има значение за ТИР и камиони. Общата тежест е важна. До 750 кг се кара без 'Е' категория, над 750 с 'Е' категория.

Също не съм намерил да пише,че не може да караш туристическо ремарке с камион или ремарке за камион с лека кола.
              Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
              Вальо. О888 557Ч7Ч
              Silverado 1.3 i

Коментар

И аз така мисля, но колегите намесиха осите и си помислих, че нещо изтървам.
                В закона пише за категория В+Е :
                "състав от пътни превозни средства с теглещо моторно превозно средство от категория В и ремарке, когато:
                а) допустимата максимална маса на ремаркето надвишава 750 кг;
                б) допустимата максимална маса на ремаркето надвишава масата без товар на теглещото превозно средство"

Hyundai TERRACAN 2003 2.9 CRDi 150 автомат
                VW T4 Multivan 1993 2.4D AAB

Коментар

Никъде не са опоменати оси в закона.Аз си тегля платформа с 2 оси.Когато ме спрът с празна нищо.Когато е пълна с 20ката.
                  sigpic

Коментар

Доста търсих,но не можах да намеря наредбата или закона, в която е упоменато, кое ремарке е туристическо, коет товарно и коет от какво може да се дърпа.
                    Не мога да намеря и по кой член от ЗДвП ще ми напишат акт полицаите, ако тегля ремарке регистрирано като товарно с автомобил регистриран като лек такъв и как този акт ще издържи в съда...

Коментар

Доста търсих,но не можах да намеря наредбата или закона, в която е упоменато, кое ремарке е туристическо, коет товарно и коет от какво може да се дърпа.

Ето това например не е туристическо, ако можем да го наречем "ремарке"!
                      Прикачени файлове
                      Говоря ти дъще, сещай се снахо!

Коментар

Баси начи колата ми като тегли ремарке до 2т,със спирачки, трябва да имам категория В+Е
                        Hyundai Santa Fe CM D4EB 4WD
                        Peugeot 406 RHZ, Peugeot 405 RFV, Peugeot 205 DKZ
                        Volkswagen Bora AKL

Коментар

Първоначално публикуван от Dino Преглед на мнение
                          Баси начи колата ми като тегли ремарке до 2т,със спирачки, трябва да имам категория В+Е
                          Задължително. Над 750кг. 'Е' категория. ... или 20-ка

ПП То спирачките са задължителни на 2тона ремарке, без знчение с какво ще го теглиш.
                          Вальо. О888 557Ч7Ч
                          Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
                            Задължително. Над 750кг. 'Е' категория. ... или 20-ка
                            ПП То спирачките са задължителни на 2тона ремарке, без знчение с какво ще го теглиш.

???
                            Hyundai Santa Fe CM D4EB 4WD
                            Peugeot 406 RHZ, Peugeot 405 RFV, Peugeot 205 DKZ
                            Volkswagen Bora AKL

Коментар

Първоначално публикуван от Dino Преглед на мнение

???
                              Когато караш 2 тона ремарке в Европа без 'Е' категория и те хванат, ти отсичат главата.... от кръста нагоре. В Германия мисля, че беше към 300евро.

В България и Румъния може да минеш с хартийка на която пише 20лв.

ПП Може и да не минеш..
                              Вальо. О888 557Ч7Ч
                              Silverado 1.3 i

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X