Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ремонт на задна броня?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Първоначално публикуван от V93
    Първоначално публикуван от DINI
    Е от такива самоделни тророарни ремонти някой майстор ще страда! Естествено е било, че ще превъртят отвътре, а за да се стигне дотам дали е било напъване... Вече има разяждащи спрейове, с който гайките ако са напръскани и са одвивани по умен начин да са и в момента оригинал и всичко да е с дни по-лесно, но ние в БГ сме на принципа аз мога и сам щом някой там може!
    Сега сечеш главите със секача и стискаш зъби когато други неща се угъват и съсипват... просто е неизбежно...
    Успех!
    Ами майсторите като са или заети, или са на почивка, пък трябва да се пътува, а не можем да си отворим вратата, какво правим ???

Въпросните гайки и болтове ги поливах яко с ВД-40. Напъването - колкото можеш да напънеш с обикновен ключ тип гедоре от положение "на колене".
    По този начин без особено главоболие свалих 4 бр., който държаха степенката + 3 от тези, които държат бронята. Ама с останалите ударих на камък. Дали защото 200 хил. километра ги е заливала вода, кал и сол или щото болтовете са се деформирали от удара един господ знае. Като трябва - ще режем.
    Пък бронята - тя и без това е най-вече декоративна и става най-много за по-лесно влизане отзад. Да не говорим, че стърчи твърде много назад за моя вкус.
    Та май се замислям с какво бих могъл да я сменя, дето хем да изглежда прилично, хем да не стърчи толкова, хем да може при необходимост и хай-лифт да понесе ...
    Броня стил "Братя Флекс" ще ти помогне
    Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Първоначално публикуван от quadra
      Броня стил "Братя Флекс" ще ти помогне
      Без майтап сериозно съм се замислил какво да сложа отзад вместо стандартната броня. Щото и да я оправя сега, най-вероятно ще е до следващата достатъчно дълбока и тясна канавка, която ми се изпречи на пътя ...

Засега обаче не мога обаче да намеря някоя картинка за идея какво да бъде. Не става въпрос само да се плесне една тръба или едно парче П-образен винкел отзад.
      Снимки на варианти за предни брони - дал господ, ама на задни малко кът идат.
      Ние не сме неутрални!

Коментар

Е така де, те са спецове, ще ти свършат работа.
        Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Ами пробвай с ножовка, всички доста се изнежихме с тези флексове. Виж дали можеш да ги пробиеш. Освен това има ъглови глави за бормашини, рядки са, но ако намериш такова нещо може да бръкнеш на доста терсене място. Може да го изпилиш ис ръкавна машинка, малко бавно но ще стане.
          Ами нали мързелът е двигател на прогреса То може и с някоя дребна пиличка да стане, ама толкова време ще се затрие, че просто не е смислено.
          Това не им харесвам на тези тротоарни ремонти "Направи си сам", че човек нито разполага с всички необходими инструменти, нито има дори елементарни условия за работа. Примерно, за да взема ток за какъвто и да е инструмент, трябва да опъвам 40-на м. кабел.
          Освен това, свалянето е само половината работа. Планките и бронята са от ламарина, която е достатъчно дебела, за да не мога да я обработя като хората с наличния чук върху тротоарните плочи. На какво ще заприлича бронята след моя обработка пък да не говорим. То вярно, че ние българите от всичко разбираме, ама чак пък толкова ...
          ... "издухай" закучилите се
          гайки с оксижен.Ако в близост
          има "деликатни" неща, първо
          ги облечи с мокри парцали, или
          азбестово одеало (парче).
          Не веднаж е правено!Всеки
          среднограмотен оксиженист ще
          ти свърши работа!
          Успех!
          Да живей куманизъма!

Коментар

Пък бронята - тя и без това е най-вече декоративна и става най-много за по-лесно влизане отзад. Да не говорим, че стърчи твърде много назад за моя вкус.
            Та май се замислям с какво бих могъл да я сменя, дето хем да изглежда прилично, хем да не стърчи толкова, хем да може при необходимост и хай-лифт да понесе ...
            Забелязвам че обичаш да ходиш на интересни места, но за съжаление си избрал една от най не подходяшите коли за този терен. Мислил ли си да я смениш с по подходяща. И аз бях така преди време, опитах различни "джипки" (няма да споменавам марки), от които Голфовете се оказаха най проходими, но единият от тях даде фира точно на рилските езера. По точно 50 метра над оня голямия пън с камъка в съседство. Но това беше в следствие на целогодишен тормоз.
            В случай че решиш сам да се бориш с проблема имам на разположение ъглова бормашина, ръкав и всякакви флексове.
            http://ftp.domainbg.com/ymk/1/11.jpg

Коментар

Е те това е мъжка дума... А ако решиш да не е и много естетична задната броня, мога да ти кажа къде да отидеш от да си купиш от мангустите релса, ще я заварите там и бъди щастлив

Коментар

Първоначално публикуван от Yordan Kolev
                Забелязвам че обичаш да ходиш на интересни места, но за съжаление си избрал една от най не подходяшите коли за този терен. Мислил ли си да я смениш с по подходяща.
                Ами, този джип си е по начало един неизбежен компромис. Защото е избиран и по това да става за заместител на баналната семейна кола. На този етап не смятам за особено разумно да притежавам и поддържам 2 возила, поради което Галоперът е и за офф- и за всекидневни нужди, в т.ч. и за предстоящото ходене на море.

Оттук и задължителното изискване за дълга база, вместимост за повече от 2 души и багажи, както и на определено ниво на комфорт (като да речем климатик и удобни седалки). И всичкото това - да влезе в рамките на някакъв не особено голям бюджет. Не съм убеден, че бих могъл при тези условия да намеря нещо, което пък на всичкото отгоре да е и силно проходимо

Като се има предвид, че "ние по-тежък офроуд няма да правим" и че в момента още си изяснявам какво мога аз и какво може джипката, не виждам смисъл да я сменям. Въпреки всичките кусури, които сигурно има от гледна точка на проходимост.

Даже след разходката до Рилските езера си го зауважавах повече Галопера. Защото той, в същност, се справи много добре. В най-тежкия участък от пътя закачих на 2-3 пъти само степенките (по-яко - само на онзи голям камък) и 1 леко тръкване на защитата на картера. По кофти камънаци на някои места видях следи от масло и удари от дифове. От нас такива не останаха

Изкривената задна броня е колкото следствие на по-ниската проходимост на дългата база, толкова и на моята липса на офроуден опит. Вероятно можеше да се мине и без това, ако не се бях поотпуснал след успешното преминаване на най-тежките участъци и бях се спрял, огледал и помислил малко повече.

Пък, ако му се сложат едни по-офроудни гуми и се пипне малко тук-там току-виж - станал и по-проходим.

В случай че решиш сам да се бориш с проблема имам на разположение ъглова бормашина, ръкав и всякакви флексове.
                Благодаря за предложението. Вероятно щях да се възползвам още днес от него, но, за да може животът да е интересен, днес се оказа, че не са ми направили резервация за морето и трябва много спешно да свърша тази работа. С кратко предизвестие, насред активния сезон не е лесна работа, но графикът трябва да се спази, че след морето иде ред на Доспат и района ...
                Ние не сме неутрални!

Коментар

... А ако решиш да не е и много естетична задната броня, мога да ти кажа къде да отидеш от да си купиш от мангустите релса, ще я заварите там и бъди щастлив
                  Аааа, не! Навигаторът държи на естетиката. От к'ъв зор да си създавам смут в екипажа с някаква релса
                  Освен това, и отстрани трябва да се измисли нещо, което да замени стандартната пласмаса. Щото отляво имам едни кабели, завити на U. Имам едни видения какво може да направи първият по-дебел клон, който успее да се завре в "ухото", ако това го оставя незащитено ...
                  Ние не сме неутрални!

Коментар

Ако ти е толкова зор и не можеш да си я оправиш, хвани две, три по-яки момчета и ги накарай да скачат върху бронята едновременно - като виж се оправила временно

П.С.: Той Йори ми влияе зле
                    RB Patrol Team

Коментар

Първоначално публикуван от Асен Василев
                      Ако ти е толкова зор и не можеш да си я оправиш, хвани две, три по-яки момчета и ги накарай да скачат върху бронята едновременно - като виж се оправила временно
                      Че това ми беше първата операция. Само дето нямаше 2-3 по-яки, ами аз с моите 96 кила поскачах, ама ядец - качествено съм я огънал.
                      Иначе с отварянето на вратата се оправих още в петък. С тия гайки, дето успях да сваля, си осигурих спокойно отваряне на вратата.
                      Сега проблемът е най-вече естетически - отляво е свалена пластмасата и леко назад стърчат бронята и планката - с поръждавели краища.
                      Като гледам, време за възстановяване на вид, близък до оригиналния, няма да остане, тъй че ще карам така. Таман да стряска с вида си мераклиите да карат в багажника ми. Много ме нервят ...
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

A пробва ли с нагряване?По някое време би трябвало да омекне все някакси.И ще я наместиш.АКо не режи и след това заварка.
                        https://www.youtube.com/watch?v=xvZ7xkufXn4 HEAVY BONE RACING TEAM

Коментар

Че това ми беше първата операция. Само дето нямаше 2-3 по-яки, ами аз с моите 96 кила поскачах, ама ядец - качествено съм я огънал.
                          Гледай този фил и ако ти се сторим подходящ екип свиркай ние си носим "инструменти"

https://htftp.offroad-bulgaria.com/y...alizym%201.AVI

Коментар

Гледай този фил и ако ти се сторим подходящ екип свиркай ние си носим "инструменти"
                            Да бе! С това чукче не бронята, ами рамата ще изправите
                            Ние не сме неутрални!

Коментар

Ако с чукчето не се оправим може да дойдем с един Москвич. Тогава обещавам да ти направим ъгъла на атака бая голем Е, малко ще намалим багажното пространство, но не вярвам да се разсърдиш
                              В случай, че не се сещаш за кво ще ползваме москвата ето малко нагледен матрял

https://htftp.offroad-bulgaria.com/y...e/Moskvich.mpg

Коментар

Ако с чукчето не се оправим може да дойдем с един Москвич. Тогава обещавам да ти направим ъгъла на атака бая голем Е, малко ще намалим багажното пространство, но не вярвам да се разсърдиш
                                В случай, че не се сещаш за кво ще ползваме москвата ето малко нагледен матрял

https://htftp.offroad-bulgaria.com/y...e/Moskvich.mpg
                                Да говоря и за тебе с моита докторка.
                                http://forum1.offroad-bulgaria.com/v...=5634&start=20

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X