Ако умножиш въртящия момент х 1.08 за да дойде до реалния за твоя бензин 92 (имам в предвид и двигателя да се направи) резултата е ~340Нм. Този резултат съотнесен към кубатурата на твоя 2.7 и 4.7 литровия е всъщност реалното отражение на разликата в кубатурата между двата...Все пак тя е само 2л...
А това къде се намира максимума на въртящия момент е от определено голямо значение при експлоатация извън пътя...разликата от 2200 до 3900 си е направо катастрофална...имам в предвид извън пътя...
Този двигтел, не представлява интерес поне за мен, по-тежък е, нуждае се от сложни конструктивни промени (двете глави трябва да се пилят, при това еднакво), по-слаб е (148 срещу 130) и не на последно място доста по-лаком!
Единственото предимство - въртящият момент, спокойно мога да го пренебрегна на фона на всички останали недостатъци
Забравяте най-голямата предимство - звукът
И табелката V8 отзад
Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.
...Забравяте най-голямата предимство - звукът
И табелката V8 отзад
Куадра, Звукът е най-лесното нещо - махаш задното гърне и моят 2.7 зазвучава като 4-5-6 литров (с гърне), а табелки има под път и над път, но табелка кола не кара, твоят подпис си е до голяма степен верен, повечето обем, не е лошо нещо, но все пак трябва освен разхода да се подобрят и другите показатели, а този )конкретен) двигател си е за камйонче или малко автобусче, а не за "Джип"
Коментар