Първоначално публикуван от Стефан
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
проблем със спирачките на нива
Свий
X
-
Да, естествено. Но поведението на колата в такова състояние е меко казано сложноСлучвало ми се е, но не мисля че това е номер за шофьор със средна или по-ниска квалификация. Щото съм виждал и като се случва на не-шефьор. Страховито. Предни-задни някак май е по- ...
А, това е идеята. Уж ги изолира. В лека кола - иди -дойди, ама на джиповете работата им е да подскачат ... Противно ми е когато за да се спестят два лева от казанче се вкарва такава не потенциална, ами реална опасност. Скоро на някого тука се бешо случило ... Порокът на сърцето е страшна болест и се оперира веднага щом може. А тука от готово измислено го правят нарочно((( УАЗ - и те - "нооов мооодееел ...". Е как да не ги псуваш. Айде мани паркетостроителите, те уж са си родени недоразвити.
Коментар
-
Поведението не е сложно (изпробвано е) – геометрията предното окачване при такива спирачни уредби е специална – има отрицателно стабилизиращо рамо на пробода на напречния наклон на шенкелната ос (точката се пада външна спрямо контактното петно). По този начин възниква доста силен стабилизиращ момент, който се стреми да завърти колелата в посока обратна на момента породен от диагоналните спирачни сили.
Коментар
-
Е, то като опре да чакаш само на ъгъла на Кастор ...
Помага разбира се, и колата обикновенно е по-дълга отколкото широка, и все някоя неравност на пътя се добавя в помощ, и изобщо работата очевидно не е толкова зле. Или че като останат само предните или само задните е кой-знае пък колко сигурно. Това ми се случваше постоянно по едно времеАма не ми лежи на сърцето. Като предно предаване
)
Коментар
-
на мен лично преди 2 години се наложи да пробвам как работят двата кръга на спирачната система автомобила е газ24 по книжка системата е дву кунтурна с две бутала едното за предните другото за задните спускам си аз един наклон от около 4 5 киломерта и изведнъж при натискане педелала на спирачките пропадна рязко при второто натискане отново пропадна но не до долу както първия път за до средата якъде или малко по надолу и имаше спирачки спираха само задните но да спреш тази кола само с задни спирачки се оказа трудна работа но при внимателно буравене с педала се успява но най-важното спирачната течност не беше напълно изтекла а наполовината точно както пише в книжката и така успях да се прибера така че има няква логика
Коментар
-
Първоначално публикуван от bobsenна мен лично преди 2 години се наложи да пробвам как работят двата кръга на спирачната система автомобила е газ24 по книжка системата е дву кунтурна с две бутала едното за предните другото за задните спускам си аз един наклон от около 4 5 киломерта и изведнъж при натискане педелала на спирачките пропадна рязко при второто натискане отново пропадна но не до долу както първия път за до средата якъде или малко по надолу и имаше спирачки спираха само задните но да спреш тази кола само с задни спирачки се оказа трудна работа но при внимателно буравене с педала се успява но най-важното спирачната течност не беше напълно изтекла а наполовината точно както пише в книжката и така успях да се прибера така че има няква логикаВеднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.
Коментар
-
да с една помпа е съставена от две части като между първия и втория кръг има буталце което се задейства при загуба на налягане в единия от двата кръга но досега не ми се е налагало да я разглабам така че това е само инфо от книжката
за съжаление нямам цифровово фото но скоро мисля да си купя тогава ше мога да постна снимка
Стефане веднъж ми даде един сайт за руски автомобили и с чертежи на чарковете би трябвало да я има помпата там
Коментар
-
Първоначално публикуван от СтефанЕ, то като опре да чакаш само на ъгъла на Кастор ...
Помага разбира се, и колата обикновенно е по-дълга отколкото широка, и все някоя неравност на пътя се добавя в помощ, и изобщо работата очевидно не е толкова зле. Или че като останат само предните или само задните е кой-знае пък колко сигурно. Това ми се случваше постоянно по едно времеАма не ми лежи на сърцето. Като предно предаване
)
Коментар
-
Пряко - в двете помпи на УАЗа. Общ цилиндър, педалът натиска буталце, което ходи до средата на цилиндъра. Малко преди края на хода му, отгоре, има дупка. През нея налягането заминава в двете предни колела. Пред буталцето има пружина, която през цялото време действа да друго буталце, в предната половина на цилиндъра. Малко преди края на неговия ход пък се отваря друга дупка, през която отива налягане вече и към задните колела.
Системата е много хитра. Искаш - не искаш, и при произволна повреда единия мост поне спира. Е, с въртене и други ядове, но нещо ти остава винаги. Когато няма повреди пък цялата история има плавна прогресивна характеристика. По идея това осигурява не спиране изобщо, а луксозно. С мазно полюляване на лимузинатаНа практика не е баш така, ама това е барабанен въпрос. Смята се за аксиома. Всъщност барабаните са само част от проблема, там и тръбичките са на границата на допустимата дължина за хидравлика.
Не пряко - разните видове активни спирачки. Например популярният АБС. Или привода от кое да е колело право на тягата на двигателите например на Як-42Те бяха за важни клечки, пък трябваше да може да не се прекатурят като се сгромолясат и потичат и напреки на ораното в нивата.
Хидравликата е много интересно нещо. Главният и кусур е че смърди отровно, мене ме удря и в очите, и никога не можеш да си измиеш ръцете. Миеш, миеш ...
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар