Обява

Свий
Няма добавени обяви.

проблем със спирачките на нива

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• проблем със спирачките на нива

колеги имам голям проблем съсъ спирачките на мойта каручка неще да спира:
    при леко натискане на педала колата намаля,при натискане на педала додоло колата неиска да спре както трябва а намаля бавно и постепенно спира.
    смених помпата ,и обезвъздуших,ефект никакъв.течове по системата нямам
    какво да проверявам
    "Ако не можеш да ги убедиш, объркай ги."

Накладките. Предните може да са изядени и да не стигат до диска.
    Опитва ли се да занесе като натиснеш рязко?

Коментар

нови са,възможно ли е онази шашма отдзад ,която при натоварена кола трябва да пуска повече течност към задните спирачки да ми прави номерца

Коментар

Магосникът регулира само задните спирачки, с предните няма нищо общо.

Коментар

ами може и "кантара" да е виновен но повечето пъти когато е виновен колата спира предимно с задните колела

Коментар

а моята спира предимно с предните

Коментар

Тогава го свали и го изчисти. Това е един двоен кран.

Коментар

прегледай сервото
                drive alive

Коментар

hmm

Съвсем да нямаш задни спирачки, пак трябва да спира добре (относително), все пак основната работа се върши от предните...
                  Възможно е да е блокирало бутало на предните цилиндри, но е абсурд едновременно да блокират и двата (ако е само единия ще имаш силно дърпане в едната посока като ги натиснеш)...като вървим назад по системата пак стигаме до главния спирачен цилиндър, а и щом си го сменял...

Нищо не казваш за педала , твърд ли е, потъва ли до долу?

ПС: Проверил ли си предните спирачни маркучета?
                  ZJ'96 5.2

Коментар

педала отначало е мек и ниско доло е твард,но не винаги,понякога спира нормално ,а друг път само намаля

Коментар

днес ми се наложи да натисна рязко спирачка,автомобилът неспря направо,а се занесе надясно

Коментар

Нямаш предни спирачки.

Коментар

Оправени спирачки

Когато купих моята Нива, преди две години въобще нямах спирачки. Спираше на третото помпене на педала. Започнах със смяната на задните цилидри, после със задните челюсти, после с предните накладки, после с предните спирачни цилиндри, смених и гумичките на спирачната помпа, накрая смених и цялата спирачната помпа. През това време смених и почти всички тръбички и спирачни мъркучи - предните и този който е отзат. Тази смяна я правих постепенно. Но след като смених всичко спирачките станаха ОК и близо година нямам проблем.
                          Моят съвет е да смениш всичко, което не си сменил и проблема ще ти се разреши.
                          След като свалих предните спирачни цилиндри, видях че по буталцата имаше леки драскотини, по които може би е влизало малко въздух в цялата система и това правеше спирачките някога да работят нормално но някога работеха след третото помпене на педала.
                          Ако това ти е от полза виж системата, защото ако си забелязал, тя е с двойно действие. Спирачната помпа е с двоно бутало, предното дава налягане на предното ляво колело и на двата цилиндъра на дясното колело. А задното бутало дава налягане на единия цилиндър на предното дясно колело и на задните, където може да ти е проблема. Направих и проба, като оставих предните цилиндри отделно от задните и пак имах проблем.
                          Успех!

Коментар

аз що се съм си мислил, че задното е за отпред, а предното за отзад...
                            странно е наистина лявото е самостоятелно при мен а задните се захранват от дясното... то хубаво 2ен кръг ама ако останеш само с 1 спиращо колело от страна, лошо...

Коментар

Някъде в края на 70-те измислиха тая история с кръговете на Х. И до ден днешен нито ми харесва, нито разбирам идеята. Т.е. тя е ясна, но ми остава някак никва.
                              После два кръга, сигурност, пък слагат общо казанче, така че като стане нещо и двата кръга да глътнат въздух. Също неразбираема за мене глупост.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X