Това, да сменя човек непрекъснато сервизи и бензиностанции е лоша идея.Няма да знае откъде му е дошло, ако се обърка нещо
Вече зареждам само на малка бензиностанция в Костинброд, много рядко, на Лукойл.Нямам проблеми.При резервоар за дизел 80 литра, а разход-7-7,5/100 км се сипва рядко
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Къде да НЕ зареждаме нафта и бензин
Свий
X
-
когато съм патил от гориво, винаги е било от бензиностанция извън или на края на града, там повечето клиенти са преминаващи и винаги има нови "жертви"
отдавна зареждам само от квартални бензиностанции, там много бързо намаляват клиентите, ако се усетят проблеми.
откакто има ромпетрол до нас, само там зареждам - определено им е добра нафтата, а и бензина.________________________________________________
Subaru OUTBACK 2,5
Hyundai TUCSON 2.0
- 2 likes
Коментар
-
Който е "пипнал" помпата ще му остане излишък и ще си го сипе в неговата кола ?Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнениеСофия, Горублянския светофар, Газпром ми сипаха 96 литра в 90 литров резервоар а имах още 50км резерва. Повече от 10% им е помпата. Газпром на околовръстното на Пловдив са по-скромни. само 93л.
Винаги зареждам до горе. като светне резервата 84-87л.
Като го издърпа с "външна" помпа от под земята ?
Така ли е ?
Коментар
-
Бургаската рафинерия продава на килограм,а не на литър!
В 10 литрова бутилка от минерална вода,не можеш да събереш 10 литра дизел,ако е изправна колонката.Литър бензин по спомен тежи 730-750 грама,а дизела 800-830 грама,зависи от температурата.
Айде мисленето да започне сега...
Коментар
-
Интересно твърдение...Първоначално публикуван от vwbeetle Преглед на мнение...В 10 литрова бутилка от минерална вода,не можеш да събереш 10 литра дизел...
- 1 like
Коментар
-
По друг начин обяснено,пробвай да събереш в 10 литрова бутилка 10 килограма памук или вълна...
Ако я напълниш с пясък и добавиш вода може и към 20 килограма да стане.
Ако я напълниш до половината с малки болчета и гайки,ще отиде към 10 килограма ама това не са литри.
Хубав ден.
-
Може би имаш предвид в10л туба да събереш 10кг нафта.
-
Не е лишено от логика. Ако преди това не си излял водатааааа.....🤣Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнениеИнтересно твърдение...
Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.
- 1 like
Коментар
-
Кое мислене да започне?Първоначално публикуван от vwbeetle Преглед на мнениеБургаската рафинерия продава на килограм,а не на литър!
В 10 литрова бутилка от минерална вода,не можеш да събереш 10 литра дизел,ако е изправна колонката.Литър бензин по спомен тежи 730-750 грама,а дизела 800-830 грама,зависи от температурата.
Не ме интересува как продава рафинерията, аз купувам на литър.В 10 ЛИТРОВА бутилка от вода се събират 10 литра дизел.Може би по-бавно, защото се пени, ама се събират.Литър =1000 куб. сантиметра.Не виждам защо намесваш тегло в случая
- 2 likes
Коментар
-
И аз така. На бензиностанцията купувам нафта на литър,не гайки на килограм. 🤣Първоначално публикуван от krassitch Преглед на мнение
... аз купувам на литър....
Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.
Коментар
-
За Бургас рафинерията не е точно така. Фактурите с които излиза горивото натоварено на камиони се фактурира на литър.Първоначално публикуван от vwbeetle Преглед на мнениеБургаската рафинерия продава на килограм,а не на литър!
Коментар
-
Трудно е да се мисли...написаното от теб го доказва за пореден път!Първоначално публикуван от vwbeetle Преглед на мнениеБургаската рафинерия продава на килограм,а не на литър!
Айде мисленето да започне сега...Панайот Бърдарски
0887 60 77 22
- 3 likes
Коментар
-
Не знам как е сега, но по Таатов Златен Век горивото се доставяше на едро на тон, а се продаваше на дребно (както и днес) на литър. Бензинджиите на единствената тогава верига "Петрол" тургаха у джеба си секви митничари, стопански мипиционери и други "богаташи на соца". Подгряваха бензина във вкопаните цистерни по най-елементарен начин - напр. с топване на голям бързовар. Увеличаваха обема му и си присвояваха парите от продажбата на разликата с обема по БДС, който се отчиташе като продаден. Тогава нямаше "фискални апарати", връзка с НАП и т.н. Броячите на колонките бяха механични, плащането ставаше само в брой на наливащия горивото. Нагряването на горивата днес се прави съвсем официално, като се дават най-различни обяснения. В САЩ сенатска комисия се е опитвала преди години да разследва - беше цитирано в една стара тема тука.
Та, доколкото схващам, мисълта на vwbeetle по-горе беше: 10 литра нафта са 8 кг., ама при 15 градуса по Целзий. При 40 градуса 10 литра стават примерно 4 кг. Толкова ти наливат, пък ти после се чудиш що колата ги е изхарчила толкова бързо
А тя нафтата просто изстинала и се свила.
В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.
Коментар
Активност за темата
Свий
Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар