Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Къде да НЕ зареждаме нафта и бензин

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Къде да НЕ зареждаме нафта и бензин

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
    Навит ли си на измерване с диностенд? Нема-нема и някой запрехвали горивата отнякъде.

Иначе за малкия филтър може да има по-просто обяснение - може да има филтър някъде другаде.

Да,би било интересно.

Няма филтър другаде.Неоспорим факт обаче за мен конкретно е вървежа,поведението на колата и разхода.
    Друг е въпроса дали съм запрехвалил ШЕЛ.Гранда не го е виждал
    Grand Cherokee WJ
    Dodge Caliber
    E 430 4-matic-T(S210)
    GLK

Коментар

OMV на Симеон и Опълченска, София. Миналата зима ми замръзна "обикновена" нафта при я има я не -10, днес към 17:00 се опита да замръзне от "скъпата" при -14-15. Процедирах като миналата зима - 7 литра бензин + до горе нафта от бензиностанция на Петрол + литър двутактово масло пак от същата бензиностанция. Утре ще видя дали съм се сдобил с паметник, но май и тоя път се разминах с малко. Единствените 2 случая със замръзнала нафта откак имам книжка. Явно тотално са я подкарали през просото.

При първите студове преди месец колега беше тотално спекъл от нафта от бензиностанцията до Метро-Люлин (май Шел). Не знам дали имаше и -5.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Интересно, точно вчера заредих 70 литра обикновена нафта точно там и тази сутрин си запали както обикновено. Единствено печката леко се замисля, което отдавам на тънкия и горивопровод, който минава през цялата джипка.
        "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Лошо за ОМВ на Опълченска. И аз все там сипвам. Поне нямам тревоги за сега, тъй като 2 дни не мога да я изкарам от гаража. Щом товарния асансьор замръзна, какво остава за нафтата.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Коментар

Нафтата е сипвана преди 10-ина дни. Сипах от скъпата именно за да избегна това, дето ми се случи миналата зима с обикновена нафта пак от там. Всичното това се случва въпреки двукруговата система за обратна нафта, връщаща обратната изцяло във филтъра до достигане на 30 градуса.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Здравейте,
              на 3-ти заредих на Лукойл Борово обикновен дизел, в колата имаше 1/4 резервоар от "зимния", след това колата почти не е карана. В петък 06.01 са мината едни 45 километра (беше студено). В събота от Борово до Черни връх успя да запуши горивния филтър, след Симеоновско шосе аварирах в шлюза между директното трасе и локала на околовръстното. Беше около -15 градуса и като капак на всичко излезе много силен вятър. В тези условия на открито, човек без минималната екипировка от топли дрехи, обувки, шапка и ръкавици може да измръзне за броени минути. Чувството от вятъра по ръцете ми е буквално все едно те режат с 10-тина бръснарски ножчета. Такова закъсване не бих искал да ми се случи далеч от населено място, да не говорим и ако си с дете!!!
              Горе-долу благополучно прибрах колата с пътна помощ.

Колата е LC95 2001г. - от 10г. експлоатация това е първото закъсване.

В момента няма как да се разправям с тази работа. То е ясно, че ще трябва да се сложи някаква добавка, но дали ще трябва да свалям и горивния филтър, имайки в предвид, че очакванията са температурите да отидат към 0-та събота и неделя, когато ще имам време за колата?

Проблема е определено е масов. Дали бензиностанцията е виновна или не, не ми се разсъждава, сигурно всички са на един хал. Съвета ми за тези, които не са го преживяли това да сипват някакви добавки, какви и аз не знам, но да не си оставят съдбата на късмета.

Коментар

Първоначално публикуван от noname12 Преглед на мнение
                ... дали ще трябва да свалям и горивния филтър
                Да.

Коментар

...Проблема е определено е масов...
                  И определено е изявен от миналата зима насам. Като изключим едно далечно счупване на горивна помпа от "добавки", сложени в горивото на бензиностанция Шел-Драгичево, преди 14-15 години, от които изпищя доста народ, зареждал от същата, проблеми със замръзнало гориво не съм имал, привсе че рядко сипвам от "скъпата" нафта (Alpin и еквивалента му по други бензиностанции), други проблеми не съм имал, а карам дизел целогодишно в 10 от въпросните 15 години. Миналата и тая зима за сефте се случи да кюфка при студено и тежък крак и високи обороти.

Съвета ми за тези, които не са го преживяли това да сипват някакви добавки, какви и аз не знам, но да не си оставят съдбата на късмета.
                  Бензин. Сипвам 10% при първите зачатъци или съмнения за проблем, комбиниран с литър двутактово масло. До 5 минути проблема се е решавал, и двата пъти когато ми се е наложило. Вероятно и 5% биха свършили работа.

Коментар

Първоначално публикуван от krasivl Преглед на мнение
                    Моята е с външно поставена бутилка и при -20 съм карал нямаше никакви проблеми, стой на вън.Става въпрос за баба Нива.
                    Доста години и на по-студено. Сега като чета темите за неизброимите газови неволи съм убеден, че основния проблем е горивото. А там лек няма.
                    А тези простотии се правят от името на всички ни.
                    Даника
                    Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                      OMV на Симеон и Опълченска, София. Миналата зима ми замръзна "обикновена" нафта при я има я не -10, днес към 17:00 се опита да замръзне от "скъпата" при -14-15. Процедирах като миналата зима - 7 литра бензин + до горе нафта от бензиностанция на Петрол + литър двутактово масло пак от същата бензиностанция. Утре ще видя дали съм се сдобил с паметник, но май и тоя път се разминах с малко. Единствените 2 случая със замръзнала нафта откак имам книжка. Явно тотално са я подкарали през просото.

При първите студове преди месец колега беше тотално спекъл от нафта от бензиностанцията до Метро-Люлин (май Шел). Не знам дали имаше и -5.
                      Аз приключих с OMV миналата зима когато замръзна точно скъпия Алпин дизел, бензиностанцията на Царигратско срещу мола. Сега преди да сипя нафта сипвам 10% бензин и съм нямал проблем все още.
                      Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

Коментар

Преди малко ми донесоха зимна добавка, закупен и препоръчана от дилъра. Както се очакваше спасението няма да е лесно, защото изрично е написано, че добавката се слага при температура над 0 градуса, педи да се напълни резервоара и преди да е стегнал дизела. А аз съм го напълнил до горе .
                        То че ще се чака да се качат малко температурите е ясно, ама да питам и аз като жените - няма ли тази кола някаква система за подтопляне на горивото или има, но не изправна? Трудна ли е подмяната на горивния филтър на D4D мотора?

Коментар

При слагане на 10% бензин в дизела,задължително ли трябва и двутактово масло?
                          .Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
                          Киа спортаж2000тди 98г
                          Ауди А3 1.9ТДИ
                          Каравана Аdria 390Q

Коментар

Първоначално публикуван от georgipetkov64 Преглед на мнение
                            При слагане на 10% бензин в дизела,задължително ли трябва и двутактово масло?
                            Не. Двутактовото масло се слага за друго.

Коментар

Мен ми е интересно ако вместо нафта си нахакаш резервоара с олио дали ще замръзне?

Коментар

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
                                Мен ми е интересно ако вместо нафта си нахакаш резервоара с олио дали ще замръзне?
                                Изкарай една бутилка олио навън и ще разбереш.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X