Обява

Свий
Няма добавени обяви.

OFF-Road с ВАЗ 2105 ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• OFF-Road с ВАЗ 2105 ?

Здравейте!
    Наскоро се сдобих с първата ми кола(за съжаление не джип).Лада 2105 двигател 1.3.
    А въпроса ми е как да я направя по-добра за OFFRoad?Какви гуми(става въпрос за рамера).
    Имам намерение да сменя пружините с по-твърди.(а какви по-точно?)Идеите са предните да ги заменя с предни от Москвич, а за задните да сложа предните от ладата или предните да се заменят с предни от Нива а отзад предни от Москвич.
    Как мислите трябва ли и амортисиорите да ги заменям с по-твърди?
    Скоростната кутия ми е 4 степенна по-добре ли ще е да е 5.
    И изобщо в тази насока тунунг
    LR DISCOVERY I, 1989 / 2.5TDi

вземи си зимни гуми Траял - 165/80/13 купих такива на тъста ми и е много доволен /има 2106 и я кара предимно по черни пътища/... Грайфера е на квадратчета и колата става много по-стабилна на кал и трева...

може да смениш и пружините с нови, за да се вдигне малко...

амортесьорите не са толкова съществени при скорости от 5 до 25кмч
    помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Твърдите пружини са за скорост, на теб ти трябва да подобриш артикулацията, просто ти трябват по-дълги.
      Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Re: OFF-Road с ВАЗ 2105 ?

Първоначално публикуван от cop187
        Здравейте!
        Наскоро се сдобих с първата ми кола(за съжаление не джип).Лада 2105 двигател 1.3.
        А въпроса ми е как да я направя по-добра за OFFRoad?Какви гуми(става въпрос за рамера).
        Имам намерение да сменя пружините с по-твърди.(а какви по-точно?)Идеите са предните да ги заменя с предни от Москвич, а за задните да сложа предните от ладата или предните да се заменят с предни от Нива а отзад предни от Москвич.
        Как мислите трябва ли и амортисиорите да ги заменям с по-твърди?
        Скоростната кутия ми е 4 степенна по-добре ли ще е да е 5.
        И изобщо в тази насока тунунг
        На първо време сложи шарнири от Нива! Много повече време издържат! А ако ще караш Ладата само извън пътя, си намери гуми с тракторна шарка!
        RB Patrol Team

Коментар

не издържах просто, кви гуми с тракторна шарка на ладата освен и да са високи над 80 см диаметър

Коментар

Първоначално публикуван от Kaishin
            не издържах просто, кви гуми с тракторна шарка на ладата освен и да са високи над 80 см диаметър
            е как кви
            ето такива

165/70/13

Коментар

ааа това ли били тракторна шарка не знаех мислех че са други

Коментар

Има една снимка на Лада 2101, някъде из форума, с такива гуми Просто сега нямам време, иначе щях с удоволствие да я намеря, и да отговоря подобаващо на твоето заяждане
                RB Patrol Team

Коментар

кой се заяжда бре

Коментар

кой се заяжда бре
                    Твоето изказване, прозвуча, все едно съм написал най-голямата глупост на света И почна да обясняваш за височини и т.н.! А регенерати колкото искаш, и ако искам и на колелото мога да си сложа тракторна шарка!
                    RB Patrol Team

Коментар

снимката не беше ли с баш тракторни гуми /шарка "елхичка"/? обаче те ВЪОБЩЕ не стават за шосе, а човека едва ли си е купил ВАЗ2105 специално и само за офроуд
                      помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

да де и аз това имах пред вид

Коментар

На тая снимка има кросова гума, тя е на ромбчета.

Коментар

Първоначално публикуван от Асен Василев
                            Има една снимка на Лада 2101, някъде из форума, с такива гуми Просто сега нямам време, иначе щях с удоволствие да я намеря, и да отговоря подобаващо на твоето заяждане
                            темата е в "разкази,случки,хумор,поздравления и игри"

Коментар

Здр, аз имам една жигула на село и съм и сложил отзад гуми от сеялка, такива където и на мото култиваторите ги слагат с тракторна шарка. Горе-доло от всякъде минава ама едното колело затъне ли в калта и колата спира, замислил съм се да сложа две ръчни спирачки за този проблем ама незнам колко ще е добър ефекта.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X