Колеги, писах в търсачката ама не се справих.
Проблема-
Правя ремонт на дукато '87 2.5 Д атмосферен. При проверка и почистване на Буталата открих 1 спукан маслен сегмент. Къде може да се изработи/закупи такъв по стария или к-т маслени. Нямам намерение да сменям и компресионните- съветвах се с асистента в катедрата по ДВГ в ТУ, каза че на старите ризи ще стане по-зле, защото ще ги рендосат, отделно нямя кой да го разработва за 30к км.
Мотора е 8144.67.220.0949185
Буталата са ремонтен размер 93,6мм АЕ7991/G
Важно ми е 0885 202 603
Проблема-
Правя ремонт на дукато '87 2.5 Д атмосферен. При проверка и почистване на Буталата открих 1 спукан маслен сегмент. Къде може да се изработи/закупи такъв по стария или к-т маслени. Нямам намерение да сменям и компресионните- съветвах се с асистента в катедрата по ДВГ в ТУ, каза че на старите ризи ще стане по-зле, защото ще ги рендосат, отделно нямя кой да го разработва за 30к км.
Мотора е 8144.67.220.0949185
Буталата са ремонтен размер 93,6мм АЕ7991/G
Важно ми е 0885 202 603
Може ли да кажеш нещо повече, защо според тебе разградската продукция в момента не е за предпочитане? Защото ни заляха с реклами какви машини са си купили и какви технологии. Всъщност за леярната им доколкото съм чел технологии е малко пресилено- май бъркат сплавите като в цех за кренвирши- слага се каквото има, пък какво ще излезе? Или съм останал с грешно впечатление? Иначе за ремонтите е така, даже и над 100 00 си минава спокойно мотора със смяна на сегменти и биелни лагери, естествено при малко износване- писал си допуските. Даже избягвам и главата да правя- обикновенно само притривам оригиналните клапани/стига да е възможно/. Това е поради причина, че рядко се занимавам с това и нямам наблюдение какви да вземам. Понеже е пълно с турски, китайски италиански и какви ли не ментета. Имаш ли поглед да препоръчаш бутала, сегменти, легла, водачи, клапани... Защото се е случвало куриоз- преди години за мерцадес на едни приятели във всеки магазин им предлагаха Колбеншмит- всичкия оригинален и в различни опаковки..
Коментар