Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпроси за турбото

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпроси за турбото

Може да повтарям темата,но аз да си питам.Имам 2,7 тд на който по книги турбото се включва на 2500 оборота . Основно карам около 2000 оборота. Въпросът ми е има ли възможност да се контролира кога се включва наистина.Защото илиза че е ефективно само на големи обороти респективно скорости ,а когато карам бавно няма да има достатъчно мощност.Чувал съм за разни лампи и манометри,даже четох накъде из форума за това.
    Ако някой има такъв контрол моля да даде инфо.

Извинявам се много може ли да ме прехвърлите във форума за автомобили 4х4.

Коментар

Е на това му викат турбояма. На ниските обороти кой да я завърти истинска тая турбина? Т.е. тя си се върти разбира се, но не и стига силата да надуе свръхналягане на входа. И да я контролираш, и да не я контролираш, нищо не можеш да и направиш. Иначе, ония дни ръфахме нещо, което се казва МАР сензор, подобни предмети следят и нея.

Коментар

според мен става всякакъв манометър.може и от някои гумаджия за проба.

Коментар

за да е ефективна турбината в низки и когато не е подадена газ се монтира допанителна дюза да впрасква гориво в тези режими. но тов а е само за састезателни коли

Коментар

Не, все пак трябва по-чувствителен. Тя създава свръхналягане по-малко от 1 атм., и не знам дали не е проблем къде да се включи. Трябва да има някоя тръбичка за извод.

Коментар

триабва да се пробие ниакаде около интеркулера, аз са6то мисла да слагам

Коментар

Продават се готови турбоманометри, виж по магазините за тунинг, от типа на Автомания. А иначе може да се обадиш на Митко Турбото 0888240556,
                той може да ти помогне за много неща. И още нещо - има ли турбо автомобила - трябва да го използваш, иначе ще го съсипеш, пълни се със сажди и други такива глупости му се случват, то затова е сложено там, за да работи.
                Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Първоначално публикуван от quadra
                  ...И още нещо - има ли турбо автомобила - трябва да го използваш, иначе ще го съсипеш, пълни се със сажди и други такива глупости му се случват, то затова е сложено там, за да работи.
                  Това значи да държа автомобила постоянно в обороти (над 2000)?..

Коментар

Разбира се че не, но не и да свеня веднага щон стигне до тях
                    Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Уф, това е цяла наука.
                      Не е ли по-удачно компресор и турбо вместо само турбо?

Коментар

А, ти стигнеш ли до компресор, веднага изхвърли турбото. То е много калпаво нещо, единственото му хубаво е че е просто устройство.

Коментар

Re: Въпроси за турбото

Първоначално публикуван от Тодор Георгиев
                          Може да повтарям темата,но аз да си питам.Имам 2,7 тд на който по книги турбото се включва на 2500 оборота . Основно карам около 2000 оборота. Въпросът ми е има ли възможност да се контролира кога се включва наистина.Защото илиза че е ефективно само на големи обороти респективно скорости ,а когато карам бавно няма да има достатъчно мощност.Чувал съм за разни лампи и манометри,даже четох накъде из форума за това.
                          Ако някой има такъв контрол моля да даде инфо.
                          Ето какво си направих аз:

Не знам в кои книги си прочел, че турбото се включва след дадени обороти, но не е така. Този манометър показва, че то работи и при 1500 оборота, но въпроса е дали дава достатъчно налягане, за да го почувстваш с гърба. "Включването" му става плавно и в зависимост от натискането на педала на газта, а не от оборотите, както грешно мислят някои. Каквито и обороти да развиваш на място например турбото не вдига грам налягане! Странно, нали? Това е защото няма натоварване => Изгаряне на повече гориво => отработили газове, които да го завъртят.
                          При механичните компресори, задвижвани с ремък са важни оборотите, но ти питаш за турбо -такъв
                          Уреда на снимката показва отрицателно налягане, което не е възможно на практика, защото снимката е по време на настройката му, а не при реална работа.

Коментар

Абсолютно правилно, то се върти дори на празен ход когато работи колата... Само дето не ми се пишеше такъв дълъг пост че да го разяснявам.

Коментар

НЯМА нещо, което да включва .... или не знам какво .. ТУРБОТО

То си работи ВИНАГИ !!!
                              Но при по-ниски обороти не е толкова ефективно ....
                              До някъде се компенсира от турбина с променлива геометрия на лопатките ....

Само на високи обороти, като достигне необходимото налягане се шунтира входа/изхода или се отваря уест гейта....

Е другото решение е маханичен компресор ... ама ....
                              Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X