Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Качва вода на предното стъкло.Защо?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Качва вода на предното стъкло.Защо?

Добре де, не си ли държите два пръста на лостчето за чистачките? Аз не се усещам кога и на леките коли ги включвам ПРЕДИ локвата. И преди да се размина с тир. Айде, на човека му е за пръв път в живота, ми вие кво прайте, а?))

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
      Добре де, не си ли държите два пръста на лостчето за чистачките? Аз не се усещам кога и на леките коли ги включвам ПРЕДИ локвата. И преди да се размина с тир. Айде, на човека му е за пръв път в живота, ми вие кво прайте, а?))
      бъркам още лостчетата, къде чистачки, къде мигачи...така е при обратните волани!!
      Там където свършва асфалта, започва моят път!! тел: 0886763494

Коментар

В дъждовните дни, моите чистачки си седят непрекъснато включени на режима с таймер. Няма да казвам до къде вдига водата 2100кг камионче...

Коментар

Всичко е така, само да вметна обаче, че МТ гума е почти най-добрия вариант за аквапланинг. Т.е. с такава гума ти се случва най-трудно. Т.е. мокро и наводнено са две различни неща.

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
          Не си казал с какви гуми си се "пързалял" Една гума за кал и камъни въпреки страховития си изглед на мокро се държи почти като да е гладка без никакъв грайфер Джипа е в пъти по чувствителен към гуми за разлика от вана или леката кола! Доказъл съм си го с не едно затъване и катастрофа когато бях малко по-млад
          П.П. А на Горубляне срещу"Волф" "течащата вода" е повече от педя - през шибидаха заради влизане с висока скорост съм къпал пътуващите на задната седалка на "Астра" която принципно не вдига вода. Виж както каза "Юпи" потренирай на мокро и пази пешеходците

Коментар

и моята качва като сложа по ниски гуми,иначе с 32/12,50 не е така

Коментар

Първоначално публикуван от Ars72 Преглед на мнение
              и моята качва като сложа по ниски гуми,иначе с 32/12,50 не е така
              Мисля, че не е свързано с височината на гумите. Просто 32-ките са ти по-рошави. Големият грайфер изхвърля водата настрани, а не я бута напред, от което се получава и аквапланингът между другото.

Коментар

Зависи според мен от две неща - ширината на гумите и наличието напредна броня. Кат взех навремето Диско-то беше без предна броня - всъщност с броня за гората - един П-уайзен и гуми 265/65/16. Откак сложих една случайно попаднала ми броня от Рейндж и стандартните гуми - 235/70/16 - не хвърля вода. Но мисля, че основното си е от бронята. Защото преди и с Малатести-те - Кобра НТ 225/80/16 пак си хвърляше вода на предното стъкло - преди да сложа бронята, а след това спря да хвърля.
                Ама и предния свес сега е съвсем различен - не става за по-хард офроуд...
                "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Незнам на мен ми се струва логично да качва при това положение с джипа аз вчера минах през едно "море" с газ69 и направих вълни от единия до другия край на пътя и нямах капка вода по мен
                  Газ 69 2.4i
                  Густо майна, пътят свърши !!!
                  GSM: О895 7О6О59

Коментар

Л200-та от 2005-та ми много качваше, новото л200 не толкова много.. а Аутлендера ми още по-малко.. (но пак доста повече от автомобил). Явно си зависи от подвеса.. 1вото Л200 като това с най-голям ъгъл на атака вдига най-много вода..

*хубавото на паркетника ми е, че е с автоматични чистачки.. в момента в който нещо плисне и побесняват преди аз да успея да реагирам
                    Mitsubishi L200, 2.5 TDI (2006) Intense, Mitsubishi Outlander 2.4 MIVEC CVT ( 2008 ) Instyle +

Коментар

колега и моита качва в началото ми правеше впечетление много но сега свикнах и необращам внимание.

Коментар

Нормално е да качва, ще свикнеш... Преди имах голф, когато го купих не хвърляше, после го ползувах за офф и му "падна" един спойлер под предната броня и започна да хвърля. Колегите по-нагоре са го казали, зависи ти от подвеса пред предните гуми и ширината им. Със всичко се свиква, сега и аз си натискам чистачките преди гьолчето . За съветът да свикнеш с колата някъде на хлъзгаво и безопасно място +1. Така ще и разбереш възможностите и карай спрямо тях.
                        Весело каране от мен!
                        Най обичам да ми обясняват как няма да стане!

Коментар

Като чета тази тема, вече ми стана ясно защо на новите автомобили има пласмасови удължения на подкалниците от предната страна
                          Приличат на малки калобрани , само , че са от пред и са по къси.
                          Виждал съм на Лексус РХ300 , на новото мондео и почти на всички нови коли.
                          ________________________________________________________________________________________
                          Grand Cherokee WJ 3.1TD 1999
                          HARLEY DAVIDSON - HARITADGE SOFTAIL CLASIC 2006

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X