Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Качва вода на предното стъкло.Защо?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Качва вода на предното стъкло.Защо?

Понеже нямам голям опит с жипките да питам.
    Ето каква е случката -
    излизам вчера привечер от столицата.
    Пътувам за пазарджик.
    Карам с не повече от 60-70 км
    Наближавам свефотарът на Горубляне и в един момент виждам пред мене вода. Натиснах спирачката естествено. Влизам във водата, а тя не беше локва, а си течеше от едното платно през другото... и като се дигна една вълна....и всичко на предното стъкло.
    Веднага ръчнах чистачките на макс, но пак не смогнаха.
    Скочих и на спирачкте.От както карам джипа (Сузуки Гранд Витара) за пръв път ми се случи.Колата е при мен от март месец тази година. До Пазарджик карам на нокти и очите на 8.
    Нормално ли е да се вдига толкова вода.
    Все ми се е качвала вода на предното стъкло ама така, както вчера - никога. Притеснява ме това, че ако ге кара по тъмно и не видиш локвата на време може и да е .....фатално едва ли не....

:!:Предлагам пароструйка и ламелен компресор.

До: Качва вода на предното стъкло.Защо?

Виновен е малкият надвес пред предния мост при джипките. А той е необходим за да има джипът проходимост (преодоляване на по-големи наклони).
    Така, че това е неизбежно зло при по-хард джиповете и намалява при по-шосейните машини.

Коментар

Така са джипките. Каквото си вдигнеш - твое си е!

Вариантите са ти да намаляваш, доколкото е възможно, за да не връхлиташ с прекалено голяма скорост, а също така да пускаш чистачките малко изпреварващо.
      Ние не сме неутрални!

Коментар

Но пък пестиш от автомивки

Коментар

Да не мислиш, че си само ти Аро е по същия начин. И жигулите и те.
          Аз не вярвам в чудеса!
          Разчитам на тях!

Коментар

Имай и едно на ум , че същото нещо се случва и при щурмуването на преспи сняг! Миналата година Фронтерата ми стоя 2 денонощия качена на едни храсти до пътя след като се бухнах във пряспа на пътя и докато чистачките разбутат снега жипката излезе от пътя и кацна върху драките! Лекарството бе буксир от К700!
            Иначе при локвите съм на същото положение!
            Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!

А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd

Коментар

При по-голяма скорост качва и на тавана, няма да се плашиш. Само, ако имаш шибедах го затваряй...

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                Така са джипките. Каквото си вдигнеш - твое си е!
                И аз си мислех, че е заради липсата на надвес, по нък не е вдигано нищо.

А за автомивката - у нас си имам достатъчно инструменти и екстри за да не ходя никъде.

Междо другото продавам една пароструйка.

А като гледам как спокойно приемате нещата няма защо да се плаша.

Коментар

Разбира се че има защо.
                  Джипа си е джип. 4х4 по-трудно се занася и побеснява, но веднъж изтървано, толкова по-трудно пък се овладява. Лед, локви, хлъзгаво. Освен че вечно се чуди дали е с предно или със задно предаване, е и по-високо, та по-склонно към преобръщане. Което често и прави. Така че просто забрави всичките си навици от леките коли, и започни като нормален новобранец. Бавно, внимателно, само с плавни маневри, с намаляване преди всяко препятствие. Полека лека ще разбереш какво и как става, и какво може точно твойта кола.
                  Виж в архивите, навремето много се говореше за това. Точно тая кочина не е особено нервна и подла, но си е джип. Със всички мерзости, които джиповете пробутват на шофьора.

Коментар

май-май си прав-на стари години ще се уча.
                    Незнам колко е подло животното и колко не, но за Парзарджик поднесе пак от вода на два пъти и драстично намалих скоростта. А водата беше далеч по-малко от тая на Горубляне, че даже не качи на стъклото.

Коментар

Ако гумите ти са по-широки от предвидените за модела ти, ще ти качва още повече вода. Докато бях с 255 на Ферозата, изплискваше всичко на прозореца. Сега с оригиналния размер 195 изобщо не хвърля
                      2015 KTM EXC 450 six days Argentina
                      Toyota Land Cruiser KDJ 125

Коментар

Ако не си карал с 4х4 на хлъзгаво, моя съвет е да отидеш някъде и специално да се повъртиш - там изненадите са доста по-интересни и опасни ...
                        Ако не свършва добре, значи не е свършило!
                        0888 315 794
                        LZ1UPI
                        A1 (Rh+)

Коментар

Не си казал с какви гуми си се "пързалял" Една гума за кал и камъни въпреки страховития си изглед на мокро се държи почти като да е гладка без никакъв грайфер Джипа е в пъти по чувствителен към гуми за разлика от вана или леката кола! Доказъл съм си го с не едно затъване и катастрофа когато бях малко по-млад
                          П.П. А на Горубляне срещу"Волф" "течащата вода" е повече от педя - през шибидаха заради влизане с висока скорост съм къпал пътуващите на задната седалка на "Астра" която принципно не вдига вода. Виж както каза "Юпи" потренирай на мокро и пази пешеходците
                          Последно редактирано от дядо владо; 16-09-08, 19:15. Причина: допълнение
                          0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Всички коли и джипове поднасят, когато навлезнат с по-голяма скорост в локва. Нормално е. Нарича се аквапланинг (или нещо подобно, може да бъркам някоя буква). А за качването на вода-от опит мога да ти кажа кои джипки също го правят. Моята Витара, служебния Териос, G-класата също. Гадно е, губи се видимост за кратко, но в дъжд трябва да се кара по-разумно.

Коментар

И при Тойтата е същата работа, качва здраво.Вечера тука в Троян валя хубаво, тръгвам си за вкъщи и отпред една голяма хубава локва..и аз като прасе хоп в нея ама с газ, и познайте всичко отгоре ми, кал, пясък, вода..... цирк
                              Там където свършва асфалта, започва моят път!! тел: 0886763494

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X