Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Плюсове и минуси при купуване на кола втора употреба

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Плюсове и минуси при купуване на кола втора употреба

Никой не може да спре хората да си хвърлят парите за да са на гребена на вълната.Новите коли , аз ги разделям на две огромни категории - шир потреба...и бутиково производство.За втората графа качеството все още е от значение, защото се броят огромни цифри..и за престижа на марката е задължителен и този елемент.
    Новите коли за масова продажба просто са хубави форми и екстри..за качество и здравина не ми се спори.Точно тези нови коли са с лимит максимум 200 хил.км., което е доста условно, защото зависи и от човека зад волана.После, започваш да пълниш ..каца без дъно.., или продаваш по-спешност.
    Днес се продават редица модели, за всякакъв вид пазар и клиентела - преди 10 годни не беше така..Тогава моделите бяха по-малко, но проверени и утвърдени във времето.Тогава ги нямаше Корейците, Индииците, Китайците

Всеки знае от къде са дошли парите му.Някои ..дори и това не знаят.Тях ги разбирам, защо ще си купят винаги последните модели нови возила.
    Аз съм продавал много коли, на около 5-8 години , закупени от Немци, сервизирани там на пробег от 200 000 км.Над 90% от тях все още са в активна експлоатация , без огромни ремонти.Същите хора имат и лизингови возила взети от тук, за които постоянно нещо им искат.., и местните пътища са ги унищожили дори повече от старите.

Другото , колегата Тедо Ви го е казал точно.
    СИЛНИТЕ КРАДАТ ОТ ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ, СЛАБИТЕ - ОТ СВОЯТ НАРОД !

Коментар

Минусите на новата кола са нечовешката загуба на пари
      Правих си сметката за нова, примерно, шкода 4х4, като сравнително евтин вариант на нов джип. Да кажем, цената е 50000 лв. Ето веднага едни 33-34000 лв загуба, сравнено с 9 годишното паджеро, което взех. Да кажем, че я подържам добре и прочие, и след 10 години успея да я продам на добрата цена от 15000 лв. - значи, още 35000 лв назад. Застраховката годишно ще бъде поне 2.5 пъти повече от тази на 10 годишна кола, тоест средно 1000 лв годишно отгоре на тоя 10 годишен период. Нови гуми ще имаш за сезона, но вероятно ще трябва да купиш втори комплект, така че това отпада като кой-знае-какво предимство. На 7000 км трябва да се сменят маслата, при това във фирмения сервиз, така че и тук не си напред спрямо старата кола. Накрая излиза, че си назад 7-8000+ лв годишно, при това ако си платил кеш, а не лизинг. Голям кеф си е новата кола, но само ако наистина няма какво да си правиш с парите

Коментар

Андро Паджеро, съжалявам ако съм обидил някого. Както правилно забелязваш, аз не съм професионалист, а само потребител и се изказвам само като такъв. Нямам почти никакъв опит с автомобили 4х4, но имам голям (пак казвам потребителски) опит с фирмени сервизи на други коли. Ако намеря някъде тема от рода "...за безобразията които се вършат в оторизираните сервизи..." мога да се разпростра доста. Тук, обаче, въпросът е дали си струва да купуваме кола втора употреба. Резюмето на предишния ми пост е "не си струва". Въпреки някои несгоди... да не се повтарям. Това е при условие, че имаш финансова възможност.
        В момента работя по въпроса да си купя и аз 4х4. Благодаря на всички за съветите, уверявам Ви, че ги следя внимателно. Надявам се скоро да имам преки впечатления и от този род автомобили.
        Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
          Андро Паджеро, съжалявам ако съм обидил някого. Както правилно забелязваш, аз не съм професионалист, а само потребител и се изказвам само като такъв. Нямам почти никакъв опит с автомобили 4х4, но имам голям (пак казвам потребителски) опит с фирмени сервизи на други коли. Ако намеря някъде тема от рода "...за безобразията които се вършат в оторизираните сервизи..." мога да се разпростра доста. Тук, обаче, въпросът е дали си струва да купуваме кола втора употреба. Резюмето на предишния ми пост е "не си струва". Въпреки някои несгоди... да не се повтарям. Това е при условие, че имаш финансова възможност.
          В момента работя по въпроса да си купя и аз 4х4. Благодаря на всички за съветите, уверявам Ви, че ги следя внимателно. Надявам се скоро да имам преки впечатления и от този род автомобили.

Ако не намирате дадена интересна за вас тема, по която искате да пишете и ще е полезна за другите, просто създайте нова, в съответния раздел.

Коментар

Според мен никой не си купува КОЛА, а възможността да стигне от А до Б при определени:

1. Време
            2. Комфорт
            3. Сигурност/Надежност
            4. Адреналин
            5. Престиж
            6. Цена

Комбинацията от първите 5 определя 6тия. А Комбинацията от 6те определя избора на автомобил.

От тук нататък е въпрос на математика - колко ми е дохода и какъв процент съм готов да отделя за възможността да стигне от А до Б? Колко ще загубя ако за 1 ден или 1 седмица съм лишен от тази възможност?

Застрахователите продават пакети, които при повреда или катастрофа осигуряват транспорт на клиента до местоназначението и кола-заместител ако ремонта ще отнеме повече от 24 часа. Клиента не се занимава с Пътна Помощ, сервизи, части, ремонти ... и най-важното не губи възможността да стигне от А до Б.

Колото потребители - толкова и комбинации от 1,2,3,4,5,6. Няма стара, нова или идеална кола - има само кола отговаряща на изискванията на даден клиент.

С подписване на договора за нова кола изхвърляме в канала 10-20% от стойността, преди да сме получили ключовете. Ако обаче стойността на годишните вноски по лизинг, застраховки и т.н. не надхвърля примерно 10% от дохода ни, много хора са готови да приемат такъв разход и да си сменят колата всеки 3 год.
            [COLOR=blue][COLOR=#000000][FONT=Times New Roman][FONT=Arial Black]When you see DEATH staring in your eyes and you feel her cold breath on your face, don’t slam on the brakes – make a sharp turn…[/FONT] [/FONT][/COLOR]
            [/COLOR]

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X