Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Колко ви харчи вашият 4х4?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Re: Колко ви харчи вашия 4х4?

Land Rover Discovery II
    2,5 Td5 137 hp
    10/100 izvangardsko - pri barzo karane
    11/100 gradsko
    Това звучи доста добре,да не кажа отлично

Коментар

горната машина,1999 год.-мисля,че е 139 коня,но няма значение,от Ямбол до Плевен през Шипка и връщане през Казанлък и Ст.Загора,ако не се лъжа може би около 550-560 км. в двете посоки. общо налях 53 л. нафта.Също според мен много добър резултат.Не съм я надувал, на места най-много 120 км/ч.
      Поздрави
      Ланд Ровър-Дискавъри,ТД5-1999 год.,готин е.
      "Мъжко е да обещаеш,човешко да не го изпълниш."
      "Правото на глас,не винаги означава да имаш право на избор."

Коментар

Land Rover Diskovery I 2.5 TD
        Германия - България 186 литра нафта за пробег от 1600км, Зареждано пълно-пълно, като трябва да се отчете това че там горивата са с по-високо качество.
        Land Rover Discovery 300TDI 1995 Basic

Коментар

• До: Колко ви харчи вашия 4х4?

Лада Нива 1.6 на метан-разход 5 лева на градско и 4лева на извънградско. Хюндай Теракан 2.9 CRDI 16v дава разход 7.5 но 100км на извънградско с вкючен климатик и скорост 120-140 км/ч,а на градско не качва повече от 10л. на 100.
          Последно редактирано от Daniboss; 04-06-07, 16:11.

Коментар

Grand Ch 4.7 l 15.4/100 бензин на дълго скорост 100-140km/h -НА ЕДИН ПРИЯТЕЛ Е.
            Volvo S80 2.5D автомат 6/100 на дълго скорост 100-140km/h -мой е.
            ATV Suzuki LT A500 4x4 13-13.5/100 само в гората, при голям тормоз, но без да включвам двойно.
            Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от tutin Преглед на мнение
              За мощността си Туарег V10 харчи доста добре.

около 14-15 градско, 10-11 при 130 магистрално. Среден около 13. Дизел.
              не ми се вярва:мой приятел има Туарег, 2.5 174к.с. и под 11/100 не може да го свали и на дълго при 100-120 km/h
              Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
                не ми се вярва:мой приятел има Туарег, 2.5 174к.с. и под 11/100 не може да го свали и на дълго при 100-120 km/h
                По-голямият мотор е твърде възможно да харчи толкова или дори по-малко от по-слабият в определени случай. Примери много.
                LZ1PER

Коментар

BERTONE 2,7i-10,6l А95Н-30% градско и малко извън пътя.
                  Казвам го,защото ми омръзна да ме оплакват.

Коментар

Слиза слиза, дори малко под 10 на магистрално при cruise control на 120.

2.5 двигателя се оказва много лоша работа. Имам познат собственик на сервиз (един от големите, не направи си сам) и той казва, че положението било трагично при 2.5 двигателя, овъртал се в масло като москвич мине ли 100 000 км, бил много проблемен и като цяло доста неефективен.

За разхода няма да се изненадам, той е просто прекалено слаб за това купе и сигурно му се налага да тласка доста за да го движи със 130.
                    VW Touareg V10, 5000cc

Коментар

Първоначално публикуван от BOXI
                      имам гуми за продаване 235-60.16 fulda kristal цена 300 лева
                      какво общо има обявата ти с темата
                      прочети правилата и тогава пиши постове там, където трябва да бъдат.
                      LZ1PER

Коментар

ФЕРОЗА F 300 НА ГАЗ
                        11-12/100 В ГРАДА
                        10/100 ИЗВЪН ГРАДА СРЕДНА СКОРОСТ 80КМ/ЧАС

Коментар

Opel Frontera 2.0i sport
                          летен шосеини гуми
                          11-12 газ градско нормално каране
                          8-9 извънградско 90 - 110км ч
                          зимен
                          14-17 газ градско

офроуд - колкото толкова
                          BMW X6

Коментар

• До: Re: Колко ви харчи вашия 4х4?

Първоначално публикуван от rova Преглед на мнение
                            горната машина,1999 год.-мисля,че е 139 коня,но няма значение,от Ямбол до Плевен през Шипка и връщане през Казанлък и Ст.Загора,ако не се лъжа може би около 550-560 км. в двете посоки. общо налях 53 л. нафта.Също според мен много добър резултат.Не съм я надувал, на места най-много 120 км/ч.
                            Поздрави
                            Да прав си 139 коня е (2000 год.), но дори и при 170 не дава повече от 10 л/100 км. Двигателя е на около 230 000 км, но ми направи впечатление, че с нафта от Лук Ойл върви най-добре - имам възможност да минавам през едни и същи места много пъти и сам пробвал с различно гориво. Горивото го докарах сега се опитвам така и с маслото - някой да има впечатления - аз пробвах Mobil 1, но с пълна синтетика на Valvoline двигателя работи най-тихо (и турбината), сега ще пробвам с Repsol...
                            ---------------------
                            Шофирайте разумно!
                            [IMG]http://htftp.domainbg.com/zzlatev/LR_enthusiast_resize.jpg[/IMG]

Коментар

Land Rover Discovery 1997 2.0 Mpi (бензин ) 136 конски сили:

разход извънградско при скорост 110-120 : 10.5 -11 литра 95 H

градско : зимата : 18- 25

лятото: 15-18

говорим за градско в центъра на София.

Оффроуд колкото сипеш не връща.

Коментар

Обаче в "Ауто Билд" BG, имат друго мнение за тоя Туарег, според една статия от преди месец те с "гоооолямо учудване " установили че разхода на тоя 2.5 R5 ставало да се свали до 6.0 л. на 100км......при спокойно каране !!!!
                                подпис : Драги ми смехурко;))

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X