Обява

Свий
Няма добавени обяви.

До каква степен дизайна на една джипка може да повлияе върху

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Оф, някой пак е гледал филми... Ако искате да правите пушилка и да вдигате шум - една рязана двуцевка отвява всеки .50 AE, без да струва по 4-5 кинта на изстрел.

Прави ми впечатление, че някои хора твърде лековато се нахвърлят на много области от техниката, за които имат някакви криворазбрани представи.

Дизайнът си е много сериозна наука с корени от хилядолетия. Неслучайно идва от глагола "рисувам". Всяко нещо преди да се въплъти, трябва да се нарисува, назевисимо дали е кола, къща или програма.

В нашата си източноевропейска школа думи като ергономия, естетика и т.н. се считаха за дребнобуржоазни и затова върховите ни постижения бяха москвичите с апотеоз "Алекото"...

Коментар

Абе защо /простете моето невежество / , не съм чувал за дизайн на танк, БТР или ако искаш "пролетно-летен дизайн" на куршум ?!
      Защото не се продават в Метро!

Коментар

Майнфюрер, как може да сравняваш една плебейска рязана двуцевка с пистолет с заключен затвор и газово буталце? Е, разбирам ти неприязънта към всичко юдейско, ама убавото си е убаво...
        Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Ами, беглото ми предположение е защото не си го учил в университета ;-) Там му викат проектиране, обаче който разбира и от дизайн бързо схваща, че разликите между двете са семантични.

Коментар

Пък аз имам чувството че тълпата наистина смята за дизайн само оцветяването на детски книжки. Да не мислиш че голфаджийчетата правят разлика между карантиите на таралясниците си? Важното е да свети синьо и да пише спарко. И на Беларус без двигател ще си свали гащите.

Коментар

Много обидно ще им стане на всичките ми преподаватели че не са могли да ми го набият в тъпата кратуна... Не им го показвай този пост...
              И понеже съм си глупав, пак не разбрах какво общо има дизайна с двуцевката и `50АЕ? Освен че стреля с револверни патрони (сиреч също с борд) ??
              Щото за мен дизайна умря откакто Пинифарина взеха да правят печки и диванчета...
              Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Обер, като толкова говориш за Университет, и т.н. ми напомняш за произхода на "Гимназион" - гимназия - голо тяло - просто всички ученици са ходели голи и са имали по един попечител, който ги е опъвал...
                За времето си това е било нормално, ама на мен не ми допада..

Коментар

Механиката на IMI Desert Eagle държи паламата на първенството за изгъзици в самозарядните пистолети и дори надминава напъните на H&K с техния отхвърлен вече Р7. Орелът е един от най-непригодните кютуци за самоотбрана, обаче не му е това целта. Направен е за т.нар. силуетна стрелба и точка. Това е спортен пистолет, все едно Hammerli. В неговия клас са Super Red Hawk, Casull и прочее пушки без приклад.

"Плебейската" рязана двуцевка е оръжие, оценено от хората, които "това работят", а не гледат филми. Я ми кажи на каква дистанция и по каква мишена гърмите с .50 АЕ. Какви елементи изпълнявате с него няма да питам.

Коментар

Дистанция...максималната за коридора...ама трудно се уцелва щот почва да ти понатежава и да ти трепери ръчичката
                    Ама то точно в това му е кефа... А с рязаната двуцевка се ходи за близък бой в асансьор например...
                    А конструкцията си е чиста гъзария ако щеш, както да кажеш че имаш кола с 12 цилиндъра....

Коментар

Какво е общото между дизайна и .50 АЕ ти ще кажеш, защото ти го намесваш в тази тема. А какви са тия приказки за револверните патрони не разбрах. Гладкоцевните гилзи са с пълен фланец и без жлеб, а .50 е със жлеб и без фланец, доре не е и полуфланец.

Университет идва от вселена (вероятно от знания), а гимназиумът е бил предимно физическо, а не интелектуално средище. А кой, кого и какво, гърците са си го казали без никакъв свян.

Механиката не е гъзария, ами изгъзица, защото количеството движение идва доста и само заключване от късия ход на цевта не стига.

Максималната дистанция на коридора ми се чини да е 25 метра, т.е. нищо. Ако си го купуваш, за да можеш да разправяш, че имаш 12 цилиндровия аналог при пистолетите, няма да коментирам.

Това, че дизайнът е умрял заради Пининфарина, Джуджаро или Вераче ми звучи като един графит в центъра:

"Бог е мъртъв"
                      Ницше

"Ницше е мъртъв"
                      Бог

Коментар

Ами погледни другия път патроните на Ийгъла дали пък на мен не ми се е паднал някой единствен и неповторим с фланец както казваш ти...

Коментар

Ами, ей сега си погледнах в чекмеджето и явно не съм се объркал - гилзата на IMI .50 АЕ е със жлеб, както знам от години.

http://images.opentopia.com/enc/709/708013/50_AE.jpg

Ако си гърмял с модификация в калибър .44 или .357, тогава наистина патроните са револверни.

Коментар

Верно беше 44 сега се сетих...Педесетката беше у Жоро...Сори, грешката е моя.

Коментар

ето едно дизайнерско виждане
                              Stop fawkin email me! I'm trying to drink....
                              http://www.danasoft.com/sig/mitak.jpg
                              http://www.youtube.com/watch?v=A53Mx...eature=related

Коментар

Това нещо не ми прилича да е 4Х4
                                Виждам, че ти е аватар! Кажи нещо повече за него!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X