Обява

Свий
Няма добавени обяви.

имам проблем с турбо

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: имам проблем с турбо

Това с Ивеко май е някаква всеобща болежка.
    http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=22984
    Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
    Дий Снайдер

Коментар

Първоначално публикуван от jamiemirror Преглед на мнение
      За оста си прав - ако откача студената страна - ще трябва входа към турбото (т.е. преди него) за да я докопам.
      Но за маслото не съм съгласен. Още малко и ще се окаже че маслен конденз в интеркулера е нещо нормално ...
      Няма вариант изправно турбо да омаслява. Не знам какви нови коли гледаш - ама не са читави определено !

Стига с тия легенди, че щом има масло значи не работи. А кулера задължително се пълни с масло поради простата причина, че няма как да се оттече от там. Няма турбина която да се задържи суха след като започне да живее. Незнам к'во може да спре маслото при тая темперетура и тези обороти.... сигурно някой турбо семеринг...
      Барабар Петко с мъжете...

Коментар

Първоначално публикуван от niketo Преглед на мнение
        Стига с тия легенди, че щом има масло значи не работи. А кулера задължително се пълни с масло поради простата причина, че няма как да се оттече от там. Няма турбина която да се задържи суха след като започне да живее. Незнам к'во може да спре маслото при тая темперетура и тези обороти.... сигурно някой турбо семеринг...
        Съгласен съм, че малко масло в кулера и въздухопровода не е драма, но с това, че е невъзможно да е сухо не мога да се съглася. Преди време имах Lancia HF, след това Интеграле и маркучите и на двете бяха СЪВСЕМ сухи. А турбините им, повярвай ми работеха, здраво, при това
        Проблемът на Камен мисля, че е другаде. Асен е написал възможностите...
        "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Забравих още нещо - прескочил ангренаж- ако е дърпано на въже да пали... но тогава мотора пали трудно,работи мн меко, няма сила и пуши.
          http://www.agentura.ru/specnaz/gru/spezi_1.jpg
          Lancia Kappa TDS (такъв...италиянски петак) / Land-Rover 88 Series 3 FFR, 2.25Petrol

Коментар

Първоначално публикуван от niketo Преглед на мнение

Така наречения малък ремонтен комплект за турбото лекува точно това което ти описваш за нормално. По-добре да се ремонтира навреме !
            Маслото няма работа в интеркулера, това е индикация за проблем.

Омазаната турбина в един момент дръпва отведнъж цялото масло - изпушваш от аспуха хубавко - и ако си късметлия отиваш на варианта нова. Ако не си - на варианта + ремонт на мотор, и това се е случвало (щото масълцето е неговото все пак).

Коментар

не пуши , пали си идеално ,
              на колко оборота трябва да се усеща турбото
              преди се усещаше на около 2500
              на фята ми се уеша към 2600
              днес един ми каза че трябвало да се усеща още на 1700 оборота .много малко ми се струва
              "Ако не можеш да ги убедиш, объркай ги."

Коментар

и си върви на равното ,стигне ли 2300-2500 оборота си върви , даже и натоварен си поддържа скоростта 100-110
                но много бавно набира
                това се случи след една моя почивка, шефа е карал буса почивните и като отидох на работа ми вика, абе това турбо много яко свири над 3000 оборота, оцъклих се ,много ми е интересно как градско го е карал над 3000
                ама както и да е
                на следващия ден тръгвам за софия и мъртвило
                "Ако не можеш да ги убедиш, объркай ги."

Коментар

Виж да не се е сцепил някой маркуч на кофти място и като гледаш и пипаш да е наред, пък като тръгнеш да издиша - превери мн обстойно турбопътищата, виж да не се е сцепил интеркулера (ако има такъв). Маркучите ги огледай около скобите - ако имаш време свали всеки един и го зяпай внимателно- може да е разкъсване м/у слоевете.
                  http://www.agentura.ru/specnaz/gru/spezi_1.jpg
                  Lancia Kappa TDS (такъв...италиянски петак) / Land-Rover 88 Series 3 FFR, 2.25Petrol

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X