Обява

Свий
Няма добавени обяви.

старт през зимата

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• старт през зимата

как е по правилно да се прави от техническа гледна точка когато температурата е под нулата за бензинов двигател на бензин

палене на двигателя и каране няколко преки на ниски обороти (оборотите на празен ход + 100-200) на първа скорост

или палене и чакане да позагрее на празен ход и тогава потегляне

Проблема е известен като студен старт.
    Зависи колко под нулата е. И с какво масло си.
    Старите конструкции двигатели трябва да ги грееш на място, нямаш избор. Буклуците с автоматични смукачи не можеш да ги караш на ниски обороти веднага колкото и да искаш. Съвсем съвременните двигатели с правилно масло ги карай както искаш, те са термокомпенсирани.

Коментар

за дизелов бмв 2500тдс в упътването пише, че е по добре веднага да се тръгва без да се чака.разбира се не трябва да се юрка.не знам дали е така за бензинов.за дизела съм сигурен
      В момента пияният гръцки народ се опитва да фокусира дългия лист със сметката, който му подава все по-изнервеният европейски сервитьор. А махмурлука тепърва предстои...

Коментар

и в упътванията на повечето съвременни автомобили на бензин също пише,че може и трябва да се тръгва веднага,без да е необходимо подгряване.[/list]

Коментар

нещо повече, за някои ИЗРИЧНО пише да не се подгряват на място /много по-бавно загряват на място/...

До достигане на мин. Т не трябва да се "юрка"...

По-новите синтетични масла не са особено чувствителни на студ /старите направо се "желират"/
          помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан
            Старите конструкции двигатели трябва да ги грееш на място, нямаш избор. Буклуците с автоматични смукачи не можеш да ги караш на ниски обороти веднага колкото и да искаш. Съвсем съвременните двигатели с правилно масло ги карай както искаш, те са термокомпенсирани.
            Е точно там е Хамлетовския въпрос - Нивата (инжекционната) е с автоматичен смукач, но доколкото знам, двигателят не е дотам съвременен.
            Е, что делать?

Аз засега подгрявам на място (но не много) и тогава тръгвам. Ама дали това е правилният начин на действие?

Коментар

точно там е Хамлетовския въпрос - Нивата (инжекционната) е с автоматичен смукач, но доколкото знам, двигателят не е дотам съвременен.
              Е, что делать?
              не се тормози
              важното е да пали и да върви.
              карайки колата тя ще загрее по-бързо и агрегатите в нея ще се "раздвижат" по добре(имам предвид че на празен ход студена работи с около 900 об. докато като я караш е в режим между 800 и 2000)
              ако седиш и я чакаш на място най-малкото ще умреш от студ и тогава(в момента преди да умреш от студ) ще се сетиш че ти е все тая как е по-правилно - важното е на теб как ти е по-удобно
              или поне за мен е така
              каруцата (галеното име на джипката) е за да ме улеснява, не да я мисля (то и без това на мен трудно ми се отдава мисленето пък сега и с нея да се тормозя)

Коментар

те ладите са малко капризни - на съвсем студено почти не могат да вървят на ниски обороти... но пък няма и смисъл от много пазене /което си е предимство /
                помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

ОК!
                  Мерси!!!

Коментар

Не ставай роб на колата нека тя да ти робува
                    четири е повече от два

Коментар

Първоначално публикуван от ГАЗ69
                      и в упътванията на повечето съвременни автомобили на бензин също пише,че може и трябва да се тръгва веднага,без да е необходимо подгряване.[/list]
                      Същото го пише и в ръководство но Шкода 120 от 82 г.
                      Subaru Legacy Outback '98 2.5 AT

Коментар

Да споделя и аз личен опит(омръзна ми само да ви чета форума , намирам го много интересен и полезен)
                        Колата - Ситроен Ксантия 1.9 Турбо Дизел.
                        Сутрин я паля и веднага започвам да стържа леда от стъклата, когато свърша със стъргането тръгвам веднага,, защото ми е вече много студено

Коментар

Първоначално публикуван от dancoo
                          Да споделя и аз личен опит(омръзна ми само да ви чета форума , намирам го много интересен и полезен)
                          Колата - Ситроен Ксантия 1.9 Турбо Дизел.
                          Сутрин я паля и веднага започвам да стържа леда от стъклата, когато свърша със стъргането тръгвам веднага,, защото ми е вече много студено
                          Има и друг варянт, влизаш палиш пуска парното да духа на стъклото натискаш съединителя, и газта едновременно до дупка и докато се размрази стъклото вече ти се е счупил двигателя и се прибираш в къщи на топло
                          no signature no problems

Коментар

и аз правя като колегата ,паля,стържа леда и трагвам
                            общо взето на място пърка 5-6 мин.
                            "Ако не можеш да ги убедиш, объркай ги."

Коментар

[quote]Има и друг варянт, влизаш палиш пуска парното да духа на стъклото натискаш съединителя, и газта едновременно до дупка и докато се размрази стъклото вече ти се е счупил двигателя и се прибираш в къщи на топло

най-добре ако е много студено и духа силен вятър да не излизаш
                              зима е все пак

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X