Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Защо безрамната кола всъщност не е джип

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

еи ако се продава и аз го искам
    "Ако не можеш да ги убедиш, объркай ги."

Коментар

Кое бе, трактора ли? Тоя е първия от търсачката в интернет Инак сигурно някъде ги продават, ма сигурно само на отличници ... Щях да си ходя с него на работа.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан
        Аха, почна се!))
        А Нивичката ако са имали достатъчно акъл да я вържат за задния мост е щяла да изкокне като болно зъбче! Фащам се на бас!

Коментар

Значи, общо правило, за всички коли!
          Никога не връзвайте за мостовете!!! Като се откъсне, въпрос само на още едно дръпване, ще се разлетят и пружините, и ще пребие някого. И да не се разлетят, после хептен няма измъкване до асфалта(((

Коментар

Добре де, тогава какво остава в такава ситуация според теб?! Хеликоптер?!

Коментар

Аха, в Русия баровците така и правят, ама там такова такси е и много по-евтино.
              В гората правят гат до затъналия, и докарват голям автокран. Ако има хубаво широколистно дърво с дебели клони става кран от най-мощната лебедка. Затискат отгоре бронята на лебедящия, и готово.
              Обаче всъщност обичайния номер е лопатите, метър дъска петица, джек и некви майки.
              ВНИМАНИЕ! Преди да започнете оставяйте всички телефони, радиостанции и ЖПСи в колите! Задължително се губят, факт.
              Тия от снимката просто ги е мързяло, бързали са, и те ти булка Спасов ден ...

Коментар

ясно е, че е по - лесно да се направи здраво шаси и отгоре да се построи нещо от пластелин, от колкото да се направи самоносеща конструкция,която да е достатъчно здрава. това незначи, че хората не го правят.

това което ми идва на ум сега е комбаина, той е самоносеща конструкция, тежи около 7т и като го дърпа каквото и да е не се разпада.

нивата не е емблематична за този тип конструкции, тя просто е неудачна според мен. досега търсих снимка на чероки изкъртено по подобен начин, някой ако намери да я качи та да има какво да обсъждаме
                drive alive

Коментар

Изобщо казано е по-лесно. Обаче това е и най-тъпата конструкция, никва елегантност. Много по-лошото е че е и най-тежката. Хубавото е че е най-надеждната от евтините.
                  А правилната също не е никво откритие, щото е гепена от корабите) Ама като сигурно пет фирми в цял свят могат да правят обемни рами ... Айде повече да са, ма като не щат да ги продават - все тая.
                  Хм. Нивата е много хубава конструкция. Това е най-малкия СУВ с разрязан преден мост, не е лесно да го направиш. В тая кола най-много ме учудва надеждността, стотици хиляди бачкат в абсурдни условия и с неадекватна даже според производителя им поддръжка. Обаче работят ...

Коментар

кекава е, живее кратко и много ама много бързо гние. имам случай на изпаднал двигател заедно с предното окачване, паднал заден мост

иначе, като оставим купето настрана другото е издържливо.
                    drive alive

Коментар

Нивата? Кекава? Боже! Във всяко село можеш да видиш как ги въртят на по половин милион километра. Без всякаква поддръжка и даже с абсурда "ми кво, горялото масло от Камаза, и комшията тва сипва, па той много ги чатка". В същото време проектно заложения ресурс е 90 (деветдесет) хиляди километра. Малко неща създадени от човека са толкова надеждни, еле па сравнително новите. Джиповете и камионите от средата на вече миналия век, старите велосипеди, машините Сингер ... Да, имам няколко американски железца, инструмети, още от 19-ти век, използвам ги. Германска лампова електроника с пречупени кръстове, съветски бургии и танкове, ма тва е друго ...
                      Това е напълно невъзможна кола. Ама просто работи.
                      Имах някога служебна. Така и не и станах фен, ама да се отричат очевидни достойнства не е нито честно нито обективно.

Коментар

съгласен съм със Стефан.наистина и аз се чудиа как някои неща функционират,ама си бачкат
                        А за из село с горялото масло и с комшията си абсолютно прав

Коментар

а такова нещо като по горе съм виждал наживо,неприятна гледка.едната нива като пристигнах вече беше пострадала ,ама и двечките ги вадих с АТС са

Коментар

Хм. Да имаш картинки на комбайни? Не снимките, ами това дето му викат рентгенова снимка? Аксонометрични разрези, де. Седя тука, силно тъпея. Не съм и предполагал че са самоносещи.
                            Макар че е логично - там теглото е смърт. Ама пък е ремарке, ремаркетата не обичат да са кухи. Бе, с една дума тъпея. Знам че е срамота да не съм и чувал(((

Коментар

имам каталог на комбаин СК5 нива, на български с пожълтели страници, там има всичко, всяко болтче. комбаина не е ремарке, той е самоходен, има си двигател, силово предаване, диференциал, управление. до тук като кола, после започва хедър, транспортьор, барабан и контрабарабан /вършачка/, вентилатор, сита и елеватори и няколко транспортни шнека. проста машинка, само да и разбираш

има един комбаин, който е прикачен за Т 150 К и се използва за прибиране на пролетни култури, царевица и слънчоглед. той се закача отзад на трактора и стърчи от едната му страна и прибира 3 или 4 реда. тази технология я отрече времето защото така или иначе Т 150 К харчи повече, от който и да е конбаин, а прибира по - малко продукция.

та на кратко, комбаина не е ремарке, а самоходна машина, много по - сложна от транспортните машини, много финна за настройки и капризна откъм поддръжка ... и най важното, няма шаси
                              drive alive

Коментар

Е те това ме интересува, че няма шаси. Защо и как е самоходен или не - също, прикачния си е ремарке от гледна точка на влаченето. Как работят механизмите му приблизително знам заради друго, това не ме разстройва. А виж силовата рама - силно.
                                Икономическата ефективност е ария от друга опера, и в случая не тя ме притеснява.
                                Дай да врътнем тоя албум на някой голям скенер и да го окачим тука. Машината е офроуд отвсякъде, не може вътре да няма нещо поучително.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X