Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво е мнението Ви за т.нар. авто-дилъри?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Кокво е мнението Ви за т.нар. авто-дилъри?

Братя - не забравяйте че автомобилите се продават с гаранция !!! Японските специално с ЕВРО гаранция. Никой дилър на никоя марка не може да ти откаже гаранция без значение в коя държава си и от къде си закупил автомобила. Колкото до FJ-то ако го има като модел в компютрите на КАТ т.е. ако има дори и една регистрирана от модела който си купуваш - проблеми няма.... само проверете в Кат дали точно този модел който си харесваш го има там.....

Коментар

още сме в тоталитарното време - много по-добре те обслужват, ако си с "връзки"...
      аз например имам човек в 2 от фирмите вносители /дилъри/ и съм сигурен, че ще ми се обърне нужното внимание като отида да купувам...
      същевременно, ако отида в БМВ, МВ и т.н. Първо ще си рекът "къф е па тоя сега - дошъл да ни губи времето, ще си купи кола на кукуво лято"
      помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

SLAF, нещото наречено "Програма РАН" говори ли ти нещо?
        Беше одавна - в 1990-та, един американски иконоомист - д-р Ричард Ран, сътвори официалната икономическа програма на прехода (неофициално - в института по социология, през 1981г., след кризата в Полша и в кабинетите на съветски учени-военни ).
        Та след като стана ясно к`ва е тя!, в 1997г. същия едноок дзвер (човека е кьорав с единия фар) има поне доблестта да се извини, че малко нещо е сбъркал (срещу солидна сума, вероятнолл), но поне дефинира проблема - "ХОРАТА". И е прав - ако потребителите бяхме хора, и съдиите щяха да бъдат и колкото и да е странно - и субектите в КАТ - също.
        Ама не сме.
        И това е системно вменено качество. Що им е на политиците да има хора? Не е ли по-добре да се бъхтим по 18ч. за някоя пара, да се бием за парко място, да се разправяме с КАТ за кофти паркиране и т.н.
        Но управия има - ша на упраят батковщите от ЕС!, па който си закърпи ... хастара, ще си кюта щастливо като човек!

Иначе - по темата:
        Свещена да US Конституция! Там има текст, който казва: "Никой гражданин на САЩ не е длъжен така да организира дейността си, че да плаща повече данъци!"
        приятели има врътка да не са плащат повече от необходимото, разбирано като данъчно плащане - иначе държавата ти става съдружник с около 28% от стойността на внесения автомобил, естествено за твоя сметка. Та всеки който се връща от САЩ, за да сиживее в БГ има право да си докара личните вещи, вкл и ЛМПС, за които внесени вещи не се дължат данъци...както се вижда тази възможност корелира пряко по-горе интерпретирания проблем за хората...та ако се намери достатъчно доверен човек - това е един еврестичен (бих казал) начин да си си собественик, без да се налага да си в съсобственост....
        МАШИНИТЕ са за да СЛУЖАТ на ХОРАТА
        [I][SIZE=1](т`ва нещо от законите на роботиката...)[/SIZE][/I]

Коментар

Аз да споделя, че съм доволен от Елва и Уникредит лизинг. Купих си ладата на лизинг. След като платих каквото се полагаше на лизингодателя, на следващия ден ми се обадиха къде искам да ми докарат колата. Беше резистрирана, с аларма, маркировка и т.н. Отделно от Уникредит лизинг съм доволен, защото още докато оформяхме документите се отнесоха много сериозно и разбрано, въпреки че сумата не беше кой-знае колко голяма (и съответно пеалбата им).

Коментар

Първоначално публикуван от Алф Преглед на мнение
            "Здравейте!"
            на всички патили, препатили, доволни и не особено...от "услугите" на т.нар. "авто-дилъри"
            Повод за тази тема е разпространеното мнение, че има дилъри които са особено вежливи към хората, които искат да оставят една торба с пари и да си вземат по цивилизован начин една бройка автомобил от тях.
            Аз искам да си закупя 1бр. FJ Cruiser от представителите на Toyota в РБ, но вчера след като ме прехвърляхя по секретарки и асистенти на асистентите на "търговците" - никой не успя да ми обясни две неща:
            1. сам ли трябва да се боря с КАТ и Технотест (432,00лв. с ДДС) за сертифициране, че този модел отговаря на ЕС стандарти - щото в КАТ "такОва нещо НЕМА"...
            2. Защо след като влеза в сайта на фирмата-майка и се поинтересувам от дилърската мрежа в Европа, там се появяват страни като Сърбия, Гърция, Турция и на беквичката "б" - само Белгия...а розните супер-наточени дилъри..."просто ги НЕМА!"...
            Ясно е, че ще се ходи до САЩ и ще се закупува от там, но някак...горчилката и усещането за БГ и родно си стои....
            В Бг чисто нов с всичко платено, регистриран+ международна гаранция за 79 000лв.
            LZ1PER

Коментар

Първоначално публикуван от SLAF Преглед на мнение
              Aз съм един от автодилърите. И много добре знам че един доволен клиент води още 10 след себе си. Лошото е че ми отнема повече време да убедя шефа си да не играем с хората на дребно а да сме коректни отколкото да продам автомобил на клиента.
              За съжаление търговците на леки автомобили при повечето вносители изобщо не знаят на коя планета са, включително и в Балкан Стар (все пак е Мерцедес да му е** майката, символ някакъв).
              Сблъсках се с ТМ Ауто, много зле, чаках половин час за търговец да ми обърне внимание а се оказа че тя доставяла кола в момента, поне 7-8 пъти с гордост ми го каза и нямала много време за мен.
              В Камор една бамбина ме помоли да не карам бързо X5-цата която тествах щот предния ден била на OFFROAD SHOW някъде си и я боляло главата - ма продаваш БМВ ма, символ на скорост, бързина а не Шевролет Каптива или Хюндай за да го карам бавно. След кат ми искаш 67000 евра без ДДС и ми казваш какви системи застабилност има тая Х5-ца нека я почувствам.
              За сметка на това (без да се разбира като реклама) от ПОРШЕ БГ съм най-доволен, и от Ауди и от Фолксваген, компетентни, имат време за клиента.
              След 7 години в тоя бранш мога да кажа че единствената оправия с официалните вносители в България е съда и писма до централата на съответната марка. Лично аз не давам поводи на клиентите си да се обръщат към съда или централата защото така или иначе ще бъда принуден да се съобразя с тях. Вместо да дразня клиента и да губя доверието му по-лесно е просто да зачета правата му вместо от съда или централата да ми напомнят какви са правата на клиента. А там определено знаят какви са правата му у ги зачитат
              Прав си колега. Ама авто дилърите не мислят като Вас. Даже ми казаха в очите, че никой разумен клиент няма да се откаже да си купи автомобил, защото е чел глупостите, които пишем във форумите.
              Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
                Прав си колега. Ама авто дилърите не мислят като Вас. Даже ми казаха в очите, че никой разумен клиент няма да се откаже да си купи автомобил, защото е чел глупостите, които пишем във форумите.
                С някои коментари за думичката "разумен", общо взето, са прави. Хората са подвластни на авторитетите - 3 страници ругатни във форума се стопяват от едно измънкване на "официалния".

Иначе, тя темата малко заприлича на "обичате ли данъците".

Коментар

Моделът който иска колегата се продава без проблем. Има доста закупени и регистрирани. Или се минава технотест в България или се минава същият в Германия. Дилърът на тази марка в България не го предлага не защото няма желание и не иска да печели пари (напротив), а защото няма това право от компанията. Този модел няма европейска спецификация и няма официална гаранция в Европа. Гаранцията е или застрахователна или дилърска. Затова официалния вносител Ви праща при дилъра който ви го е продал, защото компанията няма да му плати нищо. Международната гаранция е доста условно понятие. Ако Вие си купите ТЛК 120 с европейска спецификация и заминете с него за САЩ, там Вашата гаранция не важи. Не важи и в Арабския свят. За там е нужна дженерал спецификация.

Коментар

До: Какво е мнението Ви за т.нар. авто-дилъри?

Който продавач мисли така значи дълго няма да е продавач... От доста време насам интернет и в частност форумите са най-доверителния източник на информация влияеща върху окончателния избор на автомобил... Само Форд за миналата година е похарчил над 200 милиона долара за своето присъствие в интернет, да не говорим че няма сериозна фирма която да не поддържа всячески свои фен клуб със съответния форум и прочие...

Всеки който иска да намери истинска и меродавна информация за даден автомобил може да го направи само и единствено четейки мненията в сериозните форуми... Всички възможни фирмени материали са рекламна кампания и отдавна не носят смислена информация за купувача...
                    VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
                      Който продавач мисли така значи дълго няма да е продавач... От доста време насам интернет и в частност форумите са най-доверителния източник на информация влияеща върху окончателния избор на автомобил... Само Форд за миналата година е похарчил над 200 милиона долара за своето присъствие в интернет, да не говорим че няма сериозна фирма която да не поддържа всячески свои фен клуб със съответния форум и прочие...

Всеки който иска да намери истинска и меродавна информация за даден автомобил може да го направи само и единствено четейки мненията в сериозните форуми... Всички възможни фирмени материали са рекламна кампания и отдавна не носят смислена информация за купувача...
                      И аз така разсъждавам като Вас и в резултат на тези ми мисли съм се заканил да не си купувам нов автомобил от БГ, ама дилърите не умират от глад. Съпругата ми мислеше да си взема нов Ситроен С4, после Мерцедес А класа и най накрая хареса Тойота корола, че и аз се съгласих, но гаранционната поддръжка е ужасно нещо... Не само на Тойота, но и на Рено, Мерцедес, Опел, и Форд. Това са марки, до които аз лично или близки мои приятели са имали досег и сме изпълнени с отрицателни емоции.
                      Да ама моят баща на пловдивския панаир тази есен като се залепи за щанда на Мото Пфууу /сигурно са му харесали мацките, които ги презентираха и бъркаха системата за стабилност при поднасяне със системата за активно окачване/ и си купи Волво ХЦ 90... Ма той за интернет само е чувал и не знае какво е официален сайт и какво е форум...
                      Дано има късмет с колицата. Вече два месеца я има, а още не съм я виждал, даже и на снимка.

Мисля след Нова година, като имам повече свободно време да пусна тема с оплаквания мои и на приятели от официални дилъри, сервизна поддръжка измами и отношение към НВ клиента.
                      Последно редактирано от s_s1; 19-12-07, 11:57. Причина: пунктуационни и правописни грешки
                      Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Както знаеш в чужбинските сайтове с мнения на пациенти ще видиш, че болшинството благославят обслужването на тази или онази марка (общо взето май няма неспомената).
                        Аз лично преди гледах с леко недоверие и почуда на включването на оценка на дилъра в мненията за този или онзи модел, но вече знам защо.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X