Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво е мнението Ви за т.нар. авто-дилъри?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Какво е мнението Ви за т.нар. авто-дилъри?

"Здравейте!"
    на всички патили, препатили, доволни и не особено...от "услугите" на т.нар. "авто-дилъри"
    Повод за тази тема е разпространеното мнение, че има дилъри които са особено вежливи към хората, които искат да оставят една торба с пари и да си вземат по цивилизован начин една бройка автомобил от тях.
    Аз искам да си закупя 1бр. FJ Cruiser от представителите на Toyota в РБ, но вчера след като ме прехвърляхя по секретарки и асистенти на асистентите на "търговците" - никой не успя да ми обясни две неща:
    1. сам ли трябва да се боря с КАТ и Технотест (432,00лв. с ДДС) за сертифициране, че този модел отговаря на ЕС стандарти - щото в КАТ "такОва нещо НЕМА"...
    2. Защо след като влеза в сайта на фирмата-майка и се поинтересувам от дилърската мрежа в Европа, там се появяват страни като Сърбия, Гърция, Турция и на беквичката "б" - само Белгия...а розните супер-наточени дилъри..."просто ги НЕМА!"...
    Ясно е, че ще се ходи до САЩ и ще се закупува от там, но някак...горчилката и усещането за БГ и родно си стои....
    МАШИНИТЕ са за да СЛУЖАТ на ХОРАТА
    [I][SIZE=1](т`ва нещо от законите на роботиката...)[/SIZE][/I]

До: Кокво е мнението Ви за т.нар. авто-дилъри?

ЗА FJ конкретно се обърни към фирми специализирани във вноса на Американски автомобили, тъй като тази кола за момента няма европейска версия и е предназначена само за пазара в САЩ. Тези които внасят коли от щатите знаят цялата процедура, но не знам как стои въпросът с гаранцията...

Коментар

1. Ако плащате цялата сума, тогава дилъра не е задължен и Вие си се занимавате с Технотест, регистрация, застраховане, маркиране и т.н.- това не значи, че не съществуват търговци които не предлагат като опция тези последващи стъпки.

2. Защо трябва да се ходи до USA? от Европа не можете ли да си купите FJ, в Бг. би трябвало да нямате проблеми е гаранцията?
      LZ1PER

Коментар

В България ИМА регистриран(и) FJ !!!!
        Taka, че ... някой просто не му се работи .....
        Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Вярно е че има регистрирани в бг дори имам познат който си купи и си го кара човека но за такива неща не сам го питал.Аз исках да си купя преди време мустанг и ходих във форд.Там казаха че нямало фирма която да сертифицира(да потвърди с документ) че колата става за европа тъй като е правена за американския пазар и ме посаветваха да си купя от германия защото там като ги внесат преди да се регистрират трябва да получат сертификата.

Коментар

Първоначално публикуван от peppy Преглед на мнение
            1. Ако плащате цялата сума, тогава дилъра не е задължен и Вие си се занимавате с Технотест, регистрация, застраховане, маркиране и т.н.- това не значи, че не съществуват търговци които не предлагат като опция тези последващи стъпки.

2. Защо трябва да се ходи до USA? от Европа не можете ли да си купите FJ, в Бг. би трябвало да нямате проблеми е гаранцията?
            Не е вярно.
            Преди време 2006 г. запитах ТМ ауто за гаранция за тойота нова, закупена от ЕС и внесена в БГ.
            Отговориха ми че те ми оправят колата, аз си плащам и предявявам претенцията към дилъра, който ми я е продал в Германия.
            Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Радвам се, че има отзвук - това показва, че "вопъла" ми е резонен.
              Сега разработвам една особено спестяваща схема за внос и ако я реализам:
              ОБЕЩАВАМ ДА СПОДЕЛЯ!

Коментар

http://www.sofauto.bg/bg/details.aspx?id=32744

http://esr.bg/offer-27.html

http://www.autostate.bg/info.php?id=25

Коментар

http://www.mercedes-club-bg.com/foru...9&st=0&start=0

По темата е коментирано в мерцедес форума, дано ти е от помощ. Успех.
                  https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Автодилърите гледат само теб да прие..., та друг клиент да дойде и на него да му смъкнат кожицата. Те са на принципа: Баламите край нямат.
                    [COLOR=red]ГАААЗ до тенекията![/COLOR]
                    [COLOR=palegreen]Спирачките са за страхливите.[/COLOR]

Коментар

Дилъра е най-вероятно некой кат тия в Техномаркет, пълно е с такива некадърници. Гаранцията е международна и посмъртно не може да те върне. Гаранцията е от производителя а не от дилъра че да те праща да си търсиш правата при дилъра от който си я купил

Коментар

не е много в темата, ама вижте какво може да се случи в тъжната ни действителност
                        http://www.mercedes-club-bg.com/foru...=0&#entry81940

no comments......

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
                          Не е вярно.
                          Преди време 2006 г. запитах ТМ ауто за гаранция за тойота нова, закупена от ЕС и внесена в БГ.
                          Отговориха ми че те ми оправят колата, аз си плащам и предявявам претенцията към дилъра, който ми я е продал в Германия.
                          В Бг действителността е грозна със закупуването на нови автомобили. Дилърите и тези, които работят за тях в Бг са безхаберни, нямат си понятие от нищо в общия случай, ако има кадърни хора от тях бързо избягват и или работят за себе си или бягат в чужбина. Лизинговите фирми също не са в услуга на клиента. Обграждат те с бюрократични подробностти и ти губят времето излишно, вземат такси, които не съществуват, мамят клиентите и се надяват на това, че Българина не си търси правата, които му се следват.
                          Нека тези, на който това им е бизнес не се засягат а се замислят за отношението им към клиента, която им дава парите от които и те живеят.
                          Имам много примери, но ще се огранича и няма да разводнявам темата.
                          Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Зравейте отново!
                            Всички които сме в тематиката за адто-дилърите, в крайна сметка не искаме нищо освен въпросните лица да гледат на нас като на хора от чиито пари си изкарват "хляба" - сиреч да виждат в нас клиент, а не както е казано тук "...като на поредния балама", който да "отръскат" и с шут в..седалищните части, да си ходи и поооовече да не им досажда, освен ако не иска да им "снесе" още някоя закръглена сума, за която по възможност да не им се налага да работят, или още по-лошо: да мислят.
                            Иначе в първия линк към един от авто-дилърите (нали не може да се прави директна реклама във форума, а и въобще нямам намерение да хваля никого, а само да си бъдем от полза - в информационен аспект), предложената цена от 68`9** лв. е наистина добра.
                            Но за скромните ни БГ възможности, евентуална радлика от около 8`-10`000лв. си е значителна, щото с нея покриваш регистрация КАТ, Технотест, Автокаско, гуми "таралежки" и гориво за 1 месец...

Коментар

Aз съм един от автодилърите. И много добре знам че един доволен клиент води още 10 след себе си. Лошото е че ми отнема повече време да убедя шефа си да не играем с хората на дребно а да сме коректни отколкото да продам автомобил на клиента.
                              За съжаление търговците на леки автомобили при повечето вносители изобщо не знаят на коя планета са, включително и в Балкан Стар (все пак е Мерцедес да му е** майката, символ някакъв).
                              Сблъсках се с ТМ Ауто, много зле, чаках половин час за търговец да ми обърне внимание а се оказа че тя доставяла кола в момента, поне 7-8 пъти с гордост ми го каза и нямала много време за мен.
                              В Камор една бамбина ме помоли да не карам бързо X5-цата която тествах щот предния ден била на OFFROAD SHOW някъде си и я боляло главата - ма продаваш БМВ ма, символ на скорост, бързина а не Шевролет Каптива или Хюндай за да го карам бавно. След кат ми искаш 67000 евра без ДДС и ми казваш какви системи застабилност има тая Х5-ца нека я почувствам.
                              За сметка на това (без да се разбира като реклама) от ПОРШЕ БГ съм най-доволен, и от Ауди и от Фолксваген, компетентни, имат време за клиента.
                              След 7 години в тоя бранш мога да кажа че единствената оправия с официалните вносители в България е съда и писма до централата на съответната марка. Лично аз не давам поводи на клиентите си да се обръщат към съда или централата защото така или иначе ще бъда принуден да се съобразя с тях. Вместо да дразня клиента и да губя доверието му по-лесно е просто да зачета правата му вместо от съда или централата да ми напомнят какви са правата на клиента. А там определено знаят какви са правата му у ги зачитат
                              Последно редактирано от kinex; 12-12-07, 11:04. Причина: цензурирано

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X