Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Видове моторни масла според техния състав и произход. Предназначение

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Видове моторни масла според техния състав и произход. Предназначение

Правело се в Белгия по лиценз. И как точно си го представяш да изглежда този лиценз. Да не е като лиценза на Австрийците да правят Jeep. Или на китайците айфон.
    Като ги видя тия туби без дата що не пита къде им е щампата. Аз ако бях щях да питам. После щях да имам основание да говоря , че не са мостри например.
    BDC и в Холандия и в България е едно и също. Като не му вярваш - оглеждаш се, ослушваш се, ако намериш по-добър продукт - тръгваш да бягаш.
    Проблема на Бардал е че от над 200 продукта които предлагат в България, половината са най-добрите, Има някакви 10% които не стават и 40% за които може да се спори.
    Щом може да се спори, ще се спори. Ей така за спорта. Ама ние тука нищо не сме. В Русия е направо война. Тва са тестове, анализи, институти, конспирации - пълна лудница.
    Абе, вярно ли е че последния елемент в таблицата на Менделеев не бил философския камък а фюлерина?

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
      ...
      Абе, вярно ли е че последния елемент в таблицата на Менделеев не бил философския камък а фюлерина?
      Да.

Коментар

Първоначално публикуван от Джоу (x3mrjoe) Преглед на мнение
        А кво ше кажеш за 0W40 в такъв случай ?
        Освен ,че става за най студените места където има автомобили ,друго какво може да се каже. А има и друго решение 0W60 и си джиткаш по всички географски ширини.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
          Да.
          Само в теб ми беше надеждата.
          Най-накрая някой да е виждал философски камък.

Коментар

Само в теб ми беше надеждата.
            Най-накрая някой да е виждал философски камък.
            Не съм само аз, не четеш Форума:

Първоначално публикуван от tutin Преглед на мнение
            А ако питаш Коцето и Соти - философският камък се намира по черния път между панчарево и Окол. И освен това е много гаден, всеки път се философства как да бъде преминат тоя камък и всеки път има жертви

Коментар

Кво па ше му стане? (освен че е малко по-скъпо)
              Аз съм в Сан диего,не съм у Норвегия,там това масло може и да може,тук знаеш какво става като сипел тънко масло на мотор който иска дебело.

Колко е по-скъпо от 5/50?
              TOYOTA SEQUOIA ‘11
              W140 S420 '99

Коментар

И в Сан Диего, и в Норвегия, работната температура на двигателя е все една.

Ако някой си има няколко литра 0/30 излишни, мога да ги сипя в която и да било от моите коли. Включително в Дъртанян. После ще разказвам как е при 40 на сянка.

Коментар

Първоначално публикуван от petkov_bb Преглед на мнение
                  Освен ,че става за най студените места където има автомобили ,друго какво може да се каже. А има и друго решение 0W60 и си джиткаш по всички географски ширини.
                  С 0W60, освен по всички географски ширини, нЕма да има нужда да се съобразяваш и със сезона, там където има по няколко, като спокойно може да го наливаш и на мотор с две-три турбини.

... ааа, и смяна на 3000км за всеки случай.
                  ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Правело се в Белгия по лиценз. И как точно си го представяш да изглежда този лиценз. Да не е като лиценза на Австрийците да правят Jeep. Или на китайците айфон.
                    Като ги видя тия туби без дата що не пита къде им е щампата. Аз ако бях щях да питам. После щях да имам основание да говоря , че не са мостри например.
                    BDC и в Холандия и в България е едно и също. Като не му вярваш - оглеждаш се, ослушваш се, ако намериш по-добър продукт - тръгваш да бягаш.
                    Проблема на Бардал е че от над 200 продукта които предлагат в България, половината са най-добрите, Има някакви 10% които не стават и 40% за които може да се спори.
                    Щом може да се спори, ще се спори. Ей така за спорта. Ама ние тука нищо не сме. В Русия е направо война. Тва са тестове, анализи, институти, конспирации - пълна лудница.
                    Изобщо няма каква да ги питам, при положение че съм си купил маслото от тях и нито има партиден номер нито дата нито час.Едната туба от 1 литър още се подмята в мазето.Нито на 1 литровите, нито на петлитровите имаше дата, час минута или партиден номер или какъвто и да е номер.

Да не говорим че с тяхното скапано масло XTC 5w40 ми се "разсвири" турбото и това масло е полусинтетика.С предишна полусинтетика няма свирене няма нищо.

Сега на пълна немска синтетика над 70% ПАО няма никакъв звук независимо дали е -5 градуса под нулата или -20 градуса под нулата и това само със смяна на бардала с немското.Ама маслото е за ползване има течливост до -54 градуса под нулата по спецификации...

Та отдавна съм избягал от бардала ...

За фюлерина и останалите им "подобрители" на масла или масла с такива - на нов двигател е меко казано нелепо да се слагат каквито и да са такива подобрители с "допълнителен слой прилепящ към двигателя".

За последното просто погледни в огледалото ...

Обясненията за БДЦ-то са меко казано нелепи...

Всеки е свободен да им вярва разбира се- всеки си плаща за "гяволъка" ...
                    Последно редактирано от Justif; 10-02-19, 18:12.

Коментар

И в Сан Диего, и в Норвегия, работната температура на двигателя е все една.

Ако някой си има няколко литра 0/30 излишни, мога да ги сипя в която и да било от моите коли. Включително в Дъртанян. После ще разказвам как е при 40 на сянка.

Твоите не са моите,едните искат дебело до 50-60,другата над 30 твърдо не.

Да влизам в подробности за мотора,лагери,помпи......ми не,това го играх преди 15 години,тия моите мотори с 0/30 няма да издраскат много,не и на тукашния климат,минимум 0/40 който и при 40 на сянка имам снимки как държи,не се опьва на 5/50 обаче.Температирата на моторите може да е същата ма може да идват с други термостати там горе,студеното палене си в студено,охлаждането им друго,температура на постьпващия въздух както и тая на маслото е друга,че има едни кульри без термостати по тях.......дълга тема,моите не са твоите.

И са идея само 0/30 е на половин цена от 5/50,това ако си говорим за евтини чорби.
                      TOYOTA SEQUOIA ‘11
                      W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от stankos Преглед на мнение
                        Че твоята бангия колко моторетки е имала и няма ли някаква история от предишни собственици с какво масло са я карали ? Нещо лепенки ?
                        В оригиналните бумажки на бангията са и давали 20W50 за нашата махала, а с какво е карана и какви лепенки- возим се със собственик на лодка до Портланд. След 4 дни каране пристигаме, и си говорим за коли. И той ми вика “имам приятел, Фреди, има автокъща. Отиваме при Фреди, Мерцедес като слънце.
                        Фреди, колко $?
                        Амиии хххх
                        Собственика, колко ни висиш?
                        Амиии хххх
                        Идеално, собственика, дай парите на Фреди, Фреди, дай ключовете и да си ходим.
                        След 15 минути вече беше с 200 по магистралата. Че и бензина ни плати собственика. И така вече 8 години юркане. К’ви лепенки, нищо не съм и гледал.

По въпроса с вискозитета- всеки мотор си иска своето. Мерцедеса върви с 15W50, другия Мерцедес с 5W40, Хондата с 5W20, Тойотата с 5W30. Това пише по капачките, това ръгам. Нито една не ми харчи, Хондата е от 20 години моя, Мерцедеситв по 8, Тойотата е на няколко месеца при мен.
                        Щом изкарват по толкова време, явно тактиката работи. Ръгай!
                        Последно редактирано от NIKSD; 10-02-19, 18:29.
                        https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

То бива, бива нелепо, ама твойто почва да става престъпно!
                          XTC e най-евтиното 5W40 на Бардал. Много ме вълнува въпроса как разбра че е полусинтетика. Базата на XTC е полиолефини. Айде обесни ми какво е полиолефини щото аз не знам и предполагам че е минерално. Подсказва ли ти някой или си измисляш. Базата прави маслото синтетично или минерално. Полусинтетично е точно като полубремена. Та на въпроса - полиолефини от петрол ли се добива или от природен газ. Аз не знам и съвсем сериозно питам. Не че някога ще сложа толкова евтино масло в моя кола. Разликата с XTEC което е 100% синтетично е точно едно лефффче.

На пълната немска синтетика може ли да и чуем заглавието. Много ми е чудно възможно ли е да има толкова тъп немец, да сложи 70% полиалфаолефини, да добави към тях 30% добавки които така или иначе са задължителни за всички масла и да не напише на тубата че маслото му е 100% синтетично.

За нов двигател никога няма да е нелепо да му намалиш триенето. Ако беше нелепо хората нямаше да си дават живота за да го постигнат.
                          Последно редактирано от kinex; 10-02-19, 20:29.

Коментар

Аз пък му вярвам - буламача ще държи долу горе ако го сменяш на 3000 километра,какво му плащаш,двойно и малко горница излиза от хубавото масло.
                            TOYOTA SEQUOIA ‘11
                            W140 S420 '99

Коментар

Стига сте се заяждали с вардала. То е ясно че интереса клати феса и че не става като продукт, ама рекламата му струва поне 30 % от цената. Не е луд този който яде зелника ,луд е този ,който му го дава. Докато има балъци ще има и тарикати.
                              Пламен на това от аватара хората от германските ДТМ серии им плащат да им направят масло по тяхна рецепта. вардала е далеч от това все още той си плаща за реклама. В България никой друг не предлага такова специализирано масло ,малко състезатели могат да си го позволят при цена 25 евро за литър за състезание.

Коментар

Първоначално публикуван от Георги Крумов Преглед на мнение
                                Пламен на това от аватара хората от германските ДТМ серии им плащат да им направят масло по тяхна рецепта. вардала е далеч от това все още той си плаща за реклама. В България никой друг не предлага такова специализирано масло ,малко състезатели могат да си го позволят при цена 25 евро за литър за състезание.
                                Е точно за това говоря. Всеки може да направи хубаво масло. Ама ние простосмъртните как да си го купим от магазина.
                                Наскоро даже с учудване установих че Кастрол продават синтетично масло. На тубата пише Mopar NV146 и цената за литър му е къмто 200лв.
                                Ама ти са състезания недей да говориш. С масло от 50лв си карам всекидневния кош.
                                От Бардал в България един литър масло не можеш да вземеш за реклама. Всички лепенки по коли, по джетове, са от благодарност.
                                Последно редактирано от kinex; 10-02-19, 21:23.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X