Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Видове моторни масла според техния състав и произход. Предназначение

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Видове моторни масла според техния състав и произход. Предназначение

Първоначално публикуван от Rakeem Преглед на мнение
    Точиш ли черно масло, то или го сменяш на много километри, или имаш проблем с двигателя, било то сегменти или гумички на клапаните. Чернилката в маслото са сажди!
    Колега, стига вече с глупостите !
    Виден столичен ихтиолог

Коментар

Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнение
      Колега, стига вече с глупостите !
      Кое е глупост?

Коментар

Първоначално публикуван от Rakeem Преглед на мнение
        Кое е глупост?
        Предполагам - за черното масло. На дизеляците почернява на секундата, още на следващия ден е черно.
        В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

На скапани дизеляци
          TOYOTA SEQUOIA ‘11
          W140 S420 '99

Коментар

Баш на дизеляците.И що само на скапаните?
            Виден столичен ихтиолог

Коментар

Хубави и евтини неща в живият живот няма.
              Те могат да живеят заедно, само и единствено, на едно място - във форумите.

Коментар

Карам комън рейл на 400 000 км. Като сменя маслото, първите 3-4 хиляди не мога да го видя на пръчката, няма чернилки...

Коментар

Такъв опит имам,новите или добрите държат маслото бистро и по над 100 часа,черно като катран си е дизелов номер който и аз го знам,мотора си трака и върви,но в никакъв случай не се сравнява с отличен такъв.
                  TOYOTA SEQUOIA ‘11
                  W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от Audi_V6 Преглед на мнение
                    Карам комън рейл на 400 000 км. Като сменя маслото, първите 3-4 хиляди не мога да го видя на пръчката, няма чернилки...
                    Ок,явно с Гачича само бангии сме карали...Сега кажи,че и ЕГР-а ти е в изправност.
                    Виден столичен ихтиолог

Коментар

Карам какво падне,от 2 до 12 цилиндрови дизеляци, от 18 до 2000 коня грубо,нови на по 5-т минути до дьрти на по 10 000 часа и горница.

Ми добър ли е маслото е бистро
                      TOYOTA SEQUOIA ‘11
                      W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнение
                        Ок,явно с Гачича само бангии сме карали...Сега кажи,че и ЕГР-а ти е в изправност.
                        Защо все лично се приема не знам,на моите дизели само един биеше бистро масло,другите как го запаля и е черно,проблеми съм нямал ма и не съм си купувал по 5 на седмица.

Не ме карай да слизам в машинното да ти покажа масло на генератор,само аз му набих 70 часа вече,не е и нов,а и маслото не го знам колко е ново ма си е бистро,виж на Катерпиларите друга бира
                        TOYOTA SEQUOIA ‘11
                        W140 S420 '99

Коментар

Брей. И на кого му пречат саждите в маслото? Естествени фулерени са това и реално имат смазващо действие. Малко разбутват вискозитета ама то си има добавки за това.

Отделно на дизеловите двигатели колко им трябва за да стане маслото непрозрачно. На моя джуган 100км му стигат и на мерната клечка вече няма плавен преход на ръба на маслото. Метал - и до него черно като партийна каса. На 50км ли да го сменям?

На Ужаската (тя бензин рядко вижда) веднъж карах 20000 - щото съм заплес. Километражът е малко сделан така че реално са минати 17000 ама в тях има и доста гора. Маслото беше като тъмна бира.

Коментар

На никой не му пречи,поне не на мен ма вземи един нов или гледан дизел,каран с нормална нафта по нормален начин и виж дали му е бистро маслото.
                            TOYOTA SEQUOIA ‘11
                            W140 S420 '99

Коментар

Когато за пръв път видях пръчка за мерене на дизеляк, изпаднах в потрес. Но ми обясниха, че "на дизелите е така". После секвестирах от едни, дето нещо се отваряха и не искаха да ме пуснат в имота: пет баничарки, два товарни буса, един камион-влекач и един автобус (вай, нямало с какво работниците да се приберат...). На всичките маслото им беше отровно-черно, а имаха разни накачени бележки за смяна и / или сервизни книжки - беше сменяно наскоро. После се сблъсках с феномена "българин купува МПС"... Имоти и най-вече жилища купуват без да гледат, ама кола ще разглобят на съставните ѝ части, ще пробват, палят-гАсят, ще въртят кръгчета, ще ходят на диагностика, абе чудо... Та 1001 кандидат-купувача се изредиха, всеки бъркА да гледа маслото на всяко МПС и всички заявиха, че е "ОК".
                              В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Какво да и гледам на пръчката, гледа се капката под колата и по цвета се познава дали е от твоята.
                                Последно редактирано от veskov; 07-02-19, 22:24.
                                А тези простотии се правят от името на всички ни.
                                Даника
                                Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X