Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Видове моторни масла според техния състав и произход. Предназначение

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Видове моторни масла според техния състав и произход. Предназначение

Мамицата им и маскари! И сега к’во, пак сме от наведената страна!
    https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Ся кво? Като сипвам 5/50 (балига дали е синтетика, не съм задълбочавал толкова) да не си сменям колата щото няма да се счупи?
      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
        Виж ако ми сложа Приста Шмиргел там не знам вече,до 3 няма да изкара.
        Айдееее...пак "големи" приказки.
        В едни далечни вече години имах Ситроен БХ дизел. Та въпросния автомобил го търкалях до 680 000км като друго масло освен Приста супер дизел не беше видял.
        Бракувах го заради откъсване на единия тампон на задния мост от купето - беше изгнил вече на 23 години. Смяната на масло винаги е била на 7-8000км.
        Следващия ми Ситроен Ксантия изкара 110 000км при мен, от общо показание 320 000км и също се караше с Приста. Ама щом казваш че е шмиргел...вече ще знам
        Превърнали сме се в детска градина...
        Панайот Бърдарски
        0887 60 77 22

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
          Мешай нищо му няма,аз мешам 0/40, 5/50, 15/50,къде какво остане,10 000 ги няма за нищо,тия Европата им дава по 20-30 000,и да ги умешаш с 5/40 пак му няма нищо,литър 2 на 9 общо му дреме на мотора,той върви и с дизелово 15W40 по спецификация та литър 5/40 ще му се опьне.

Виж ако ми сложа Приста Шмиргел там не знам вече,до 3 няма да изкара.
          Знам, че няма нищо, но тогава така прецених, а и беше време да вкарам малко промени в собствените си традиции.

P.S. Сега съм като по препоръките тук, щото сълзенето от ГНП-то станА реване, и докато се наканя да сменя гарнитурите врътнах почти 10л, даже съм приготвил още 2л Tedex 5W30 (100% синтетика, не хидрокреци), че беше на минимума, та мисля да метна един филтър и да отложа смяната за есента.
          ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Нищо и няма на Приста. Само става сложно когато уцелиш Оная партида. Я антифризът ще е вода, я маслото ще е нафта - и контрата си е в тебе.

Коментар

Някога на най-старата ми кола, години наред сипвах само синтетика на Лики Моли. После, баш това масло на марката започна да се намира все по-трудно у нас. Дори при официалните вносители вече се внасяше уж по-модерната серия "Top Tec", и без да се замислям, минах на нея... Чак години по-късно се интересувах подробно и видях, че всъщност по-модерните бяха по синтетична технология, и с малко по-лоши показатели при екстремни условия. Не че съм имал проблеми, но е показателно как потребителя се подвежда, дори и да не е съвсем "пълна ливада" по темата.
              Между другото, марката е един от честните производители, даже и в търсачката на сайта им има опция да се търсят конкретно напълно синтетични, или по синтетична технология... Моето някогашно масло, още си се предлага в момента, т.е. е едно от петте им напълно синтетични за автомобили(имат и още но за мотоциклети). Явно просто няма пазар за него у нас, предвид високата цена, и че е за по-стари изисквания/стандарти на производителите.
              А иначе, вероятно у немско са стегнати нормите да не се менти с наименованията, преди известно време слагах някъде снимка, на Кастрола който ползвам сега в Германия(пише си HC-Synthese), и някой ми показа снимка на абсолютно същия Кастрол за българския пазар, пишеше, че е пълна синтетика(май на английски, не помня).
              Снимах някога за Джоу, маслата в Кауфланда тук в Германия, нямаше нито едно означено като пълна сингетика(и нормално да няма).
              Явно не ги бъркат много в Германия, решенията за свободно тълкуване на наименованията в Америка и по света.
              Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                Ся кво? Като сипвам 5/50 (балига дали е синтетика, не съм задълбочавал толкова) да не си сменям колата щото няма да се счупи?
                Недей,нали трябва да има "хляб" и за търговци и монтьори...
                То 5W50 ще е като луканка след кренвирши, ама като е научиш на "гевезелъци" няма отърване!!!!!

Коментар

Tочно в това е курт капана, че огромен процент от маслата, които се предлагат, особено на българския пазар, не са пълна синтетика, но под някаква маркетингова форма се продават като такива, а на практика са си минерални(хидрокракинг) със синтетични добавки, и ти си мислиш, че си сипваш синтетика караш си по 15-20к точиш си черна помия и си мислиш, че всичко е наред, нали синтетика сипваш. Ето за това казвам да се сипват евтини масла дето отговарят на спецификите и да се сменят на малко километри, за да е чиста работата.

Ето я темата за двигателите 'убийци на масла'; https://www.oil-club.ru/forum/topic/...-ubiycy-masel/

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                    Нищо и няма на Приста. Само става сложно когато уцелиш Оная партида. Я антифризът ще е вода, я маслото ще е нафта - и контрата си е в тебе.
                    Точно! Даже с години ми седя в подписа да не се купува Приста. Че чак и Форума съдиха кретените. Ама явно колегата Pansim тоя момент го е пропуснал

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
                      Точно! Даже с години ми седя в подписа да не се купува Приста. Че чак и Форума съдиха кретените. Ама явно колегата Pansim тоя момент го е пропуснал
                      Я ,сещам се. Кво стана?
                      Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Е, та какво да стане. Форум още има. До съд не се стигна, Приста се оплакаха на КЗК, КЗК им прати жалбата в кофата. И те така.

Коментар

Аз се сещам за подписа обаче. Играта с подредбата на думите или запетайката беше интересна май.
                          Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Синтетични масла има в производство в СССР още от 60 те години. А това в България е голямата измама на големите стари марки. НС синтезис или всички масла на които не пише синтетик изрично ,съдържат доста голям процент рециклирано масло. В някои марки до 30-40 %. От там и идва ниската цена. Животът на това масло е максимум 5-6000 км. След това не си изпълнява качествено задълженията. Пък ако и да били с гарантиран произход.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                              50 на цивилка? Щооооо?
                              При мен е най-вероятно заради плацебо ефект ! Като подюркам Кончето по планините и спра по малка нужда ме кефи моторчето как цъка като часовник ! Мазно,мазно.
                              По същия начин като карам на жена ми Ланчията по магистралата със 140 моторчето жужи като пчеличка !
                              И на двете го сменям на 10 000 км.

Коментар

Първоначално публикуван от //Радо// Преглед на мнение
                                Я ,сещам се. Кво стана?
                                Е как какво стана, ей го на, още има колеги дето ги хвалят. Аз от Америката чак знам за издънките на Приста...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X