Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Интервал за смяна на маслото, едно различно виждане...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Интервал за смяна на маслото, едно различно виждане...

На харчещи (не течащи) двигатели с 10W40, като им сложа Селения Голд, харченето намалява или спира, според това колко е било.
    Това от 98'-99' до сега, демек почти 20г. експеримент, с доста автомобили за които не е било икономически оправдано да им се прави ремонт.

По едно време цената и мръдна малко нагоре, но сега пак е добра.
    ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Голд? Тая рядка пикня? Да нямаш предвид HPX
      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Тая рядка пикня работи, а HPX е само 20w50, и е перфектно за матОри с луфтове, и само с регулируеми клапани, но Е по това време почват проблемите с въртенето на стартера, ако автомОбила седи навън.

Точно това масло, в момента, препоръчах на мой познат от Юндола за Волво 2 и нЕкоя си година, като преди това сложихме едни магии за разкисване на сегменти, защото смени двигател които има равномерна компресия 11 и нещо на всички цилиндри, но му харчеше масло.
        За около 2 месеца и 3-4000км. с HPX не е мръднало.
        Това е инфо от преди 3-4 дни.

Коментар

Ако караш Ламборджини или Бугати сменяйте на 5000км или на 500км ... тогава е оправдано. Пазиш си скъпата инвестиция с проста смяна на масло.
          При положение че масовия автомобил/джип в България е на средна стойност от 3000лв. спокойно си сменяйте консумативите на 15.000км в зависимост от маслото може и повече. Аз лично го правя на 20.000км. 5W30 моторно масло.

Ако предположим ,че автомобила е на стойност от 3000лв. и си го карате над 100.000км и повече то ако сменяте консумативите на 7-8.000км те ще излезнат по-скъпи от колата Ви.

Коментар

Първоначално публикуван от Джоу (x3mrjoe) Преглед на мнение
            Тая рядка пикня работи, а HPX е само 20w50, и е перфектно за матОри с луфтове, и само с регулируеми клапани, но Е по това време почват проблемите с въртенето на стартера, ако автомОбила седи навън.

Точно това масло, в момента, препоръчах на мой познат от Юндола за Волво 2 и нЕкоя си година, като преди това сложихме едни магии за разкисване на сегменти, защото смени двигател които има равномерна компресия 11 и нещо на всички цилиндри, но му харчеше масло.
            За около 2 месеца и 3-4000км. с HPX не е мръднало.
            Това е инфо от преди 3-4 дни.
            Не бе, аз много добре знам кво е ХПХикс маслото - ама голда е тотална пикня и ако мотора е малко по-натоварен заминава като ланшния сняг.
            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Аз съм на друго мнение, и то, от бая личен опит с коли на приятели и познати на които съм го препоръчал и после събирам фитбеци.

Но, да кажа и друго.
              Последните десетина години в моите коли слагам Селения Туринг 5W50.
              От доста време съм само с печки, и атмосферни, и турбинирани, и съм много доволен.
              Естествено Туринга става и за бензин.
              Взимах си по 20 литрови консерви (само в такава разфасовка се предлага) в кашон, но в джипа не можах да сложа, щото ми бяха останали 4-5л., а ми трябваха 10, вносителите нямаха в момента, и не ми се чакаше. Сложих друго. Това беше преди две години.
              Сега съм с 5W40, и съжалявам, че не сложих 0W40, но се бях огледал в Мобил, а през Юни цената му беше 40лв./л.
              Но като ме светнеш от къде ми сълзи около ГНПто, ще сменя и това масло.

Коментар

Здравейте. Имам питане относно смяната на масло не като пробег в километри, а като време от датата на смяна .Ползвам 10W40 и съм го сменял 2018 до сега съм му навъртял само 3000 км.Двигателя е атмосферен турбо 1KZ Toyota .
                TODAY TOMORROW [COLOR=red]TOYOTA[/COLOR]

Коментар

Първоначално публикуван от Sensation Преглед на мнение
                  Здравейте. Имам питане относно смяната на масло не като пробег в километри, а като време от датата на смяна .Ползвам 10W40 и съм го сменял 2018 до сега съм му навъртял само 3000 км.Двигателя е атмосферен турбо 1KZ Toyota .
                  Повече трябва да я караш тази кола . Това в кръга на шегата.
                  По-добре го смени. Не че не можеш да караш, но ако мислиш да си задържиш колата го сменяй през две години. И го загрей хубаво преди да го източиш, а и го остави да се изцеди добре.

Коментар

• Кольо
                    Кольо коментира
                    Редактиране на коментар
                    Само да питам-ако не се изцеди добре какво следва?

• Двигателист
                    Двигателист коментира
                    Редактиране на коментар
                    Отработеното масло е с голямо киселинно число и колкото по-голям остатък от него се смеси с прясното, толкова повече пада алкалното число на новото масло, което е не е някаква кой знае каква драма, но все пак...

• Кольо
                    Кольо коментира
                    Редактиране на коментар
                    Именно де-не е никаква драма.
                    Съдейки по ника ти-много добре би трябвало да знаеш, че в двигателуе им много нишички в които остава масло. Коело няма как да бъде премахнато без да се разглоби двигателя.
                    Та частта с доброто отцеждане е ташак...
                    Като спре да тече на струйка, а започне да капе-затваряш пробката и наливаш новото масло.
                    Разбира се-ако има време-нищо не пречи да се чака и една седмица, но няма смисъл.

В повечето мануали го дават при нормален режим и без навъртян пробег, да се сменя на 12 месеца.
                  При тежък режим (градско, къси разстояния, гора и т. н.) на 6 месеца.
                  Та смени си маслото при първа възможност.
                  Който търси , намира !
                  Човекът е човек, когато е на път !

Коментар

• Asen Kushlev
                    Asen Kushlev коментира
                    Редактиране на коментар
                    Ръководства различни. В моето пише 30 х.км. и две години.

• KingofROAD
                    KingofROAD коментира
                    Редактиране на коментар
                    Това вероятно е за лонг лайф маслата. Класическото предписание си е на 10 000км. и 12 месеца. при мен пък е на 15 000км. полусинтетиката, но аз си го сменям на 10-12 000км.

• Asen Kushlev
                    Asen Kushlev коментира
                    Редактиране на коментар
                    Така е, маслото е 0W30. На Паджерото го дават 15W40 и смяна някъде 7-8 х.км. и нещо май 9 месеца. Както казах, ръководства бол.

Благодаря за бързите отговори колеги .Ще го сменя тази седмица.
                  TODAY TOMORROW [COLOR=red]TOYOTA[/COLOR]

Коментар

Минерално и полусинтетика - 1г, пълна синтетика - 2г, това, разбира се, ако вече не сте направили пробега за смяна.

Коментар

Маслото е евтино

Синтетика на 1 година или 10 000 на натоварен мотор и градско или 15 000 на магистралката
                      TOYOTA SEQUOIA ‘11
                      W140 S420 '99

Коментар

Всеки двигател си има моточасове за смяна на маслото, които са съобразени с режима и условията в които се ползва, но това е за който му се чете.
                        При автомобилите по предписание нещата са поопростени с пробег, като обикновено има два крайни варианта според режима на употреба.

P.S. Преди десетина дни препрограмирах сигнализацията за смяната на маслото на дизелово Рено Меган 3, и въпреки че, преди това излиза доста подробна анкета, накрая трябва да се въведат време и пробег.
                        Предвид, че е за и с 5W30 100% синтетика, му направих периода на 700 дни (че по-кръгло ), а защото се кара 50÷70% градско, му направих пробега на 15 000 (при 30 000 по предписание), за да е ясно, че като светне лампата не е нужно човека да си счупи краката от бързане, а да е наясно, че е добре да си смени маслото.

Коментар

• BENZBOSS
                          BENZBOSS коментира
                          Редактиране на коментар
                          Е точно за това говоря - те хубаво си пишат ма ти си плащаш ремонта после.

Всеки за него си,аз 2 години на кола главно градско на 30 000 километра мммммного ми се вижда.

• Stbd
                          Stbd коментира
                          Редактиране на коментар
                          Има чудеса по света - като гъстонаселени райони, в които колата към края на ресурса си е на 30-40-50000 години, на десетата година. Средна скорост не повече от 20 км/ч.

• BENZBOSS
                          BENZBOSS коментира
                          Редактиране на коментар
                          Средно са го смятали хората,тук средното е почти половината магистрално като и градското е на 2-3 ленти и пак като му дръпнеш лабораторните тестове е на косъм при 10 - 15 000 мили ,студа е 10 градуса,жегата е 30,пясъци и кал няма.

10 000 мили са си 16 000 километра грубо,моето комби на магистрала държи 1900 оборота и събира 9 литра масло,двойно на това няма да извади добри показатели при лабораторен тест.Майната му на моето комби,нищо друго не вади 2 години и 20 000 мили,да не говорим пък яко градско с ония климат там

https://blog.modbargains.com/15000-m...l-change-myth/

за тия с английския - кои и защо са пуснали сервизни бюлетини за скъсяване на срока и пробега между смяна на маслото,Баварците примерно свалят от 15 000 на 10 000 МИЛИ или двойно по-малко от Ренде Меган / не споменавам и основно градското каране,перфектни магистрални да са пак е двойно по-малко /

Да няма някой пропуснат бюлетин Ренденцето или мммммммм да не им дреме много за тебе на ония в завода?Или пък е някаква извънземна машина
                        TOYOTA SEQUOIA ‘11
                        W140 S420 '99

Коментар

• Ясен
                          Ясен коментира
                          Редактиране на коментар
                          Просто не е резачка като бембевето.

• BENZBOSS
                          BENZBOSS коментира
                          Редактиране на коментар
                          И тук не са,магистралки са главно и пак им идва много

Почти всички немски, френски и италиански автомобили от този век са с интервали за маслосмяна на двигателя 30К, като някои ползватели даже пропускат редовните смени, пък си ги търкалят.
                        Не казвам, че е правилно, ама и всеки месец или на 5К мили или километри, също ми се вижда идиотско през 21-ви век.

Коментар

• petkov_bb
                          petkov_bb коментира
                          Редактиране на коментар
                          Ние всички сме "специалисти" и когато се отнася до нашите автомобили не е проблем кога е смяната..
                          На автомобилите в семейството (има промяна в марките и в бройката) съм заложил смяна на маслата в края на есента . За година синовете минават поне 10-13000 хл. и изобщо не търся максималния възможен срок който позволява маслото.Всички коли ги караме с 10W40 и не се "оплакват".

• BENZBOSS
                          BENZBOSS коментира
                          Редактиране на коментар
                          Аз за моите не говоря,че няма как да се сравнява нито климат,нито мотор,натоварване,километри,бензина..........аз сравнявам най-доброто което може долу горе да и се случи на тая кола с реалността там при вас......и освен ако не е някакво чудно Ренде ммммммм не ми се връзва от никъде смяна на 2 години и 30 000.

Карам синтетика от 20 години на мотори при които няма смисъл от това / последния това иска,другите им дреме какво им сипваш /.

• Джоу (x3mrjoe)
                          Джоу (x3mrjoe) коментира
                          Редактиране на коментар
                          Баш Рендето за което говорим е от магазина в София, купено преди 11г и ползвано само от един човек на който не му дреме за нищо, и който, Босе, ти познаваш много добре.
                          Та тоя човек, за 11г, само кара и сменя гуми и масло когато му кажат, че трябва.

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X