Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Конфискуваха ми колата

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Конфискуваха ми колата

Първоначално публикуван от Пламен Атанасов Преглед на мнение
    Не се нае дали е редовният , може да се окаже и близнака . Като мине експертизи , ще е ясно .
    Редовен е моя. Явно не четете. Мина всякакви експертизи, документите се проверихъа ... дори и в Порше представителство се отиде от където също потвърдиха ,че ТЕ са създали такъв автомобил, със същите МИГАЧ,ДВИГАТЕЛ,КУПЕ,СЕДАЛКИ и прочие.

Ясно значи само се чака. А не се ли пишат някакви Молби или подобни ?

Коментар

Откраднали са клонинга.И точно продавачите му са крадците.Новият собственик е бил в краткотрайна радост от изгодната сделка.
      Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

добросъвестен купувач ако докажеш че си, дори и твоята да е крадената, ще ти я върнат, но иска време и разправии...... една Мазда преди време ми държаха година на паркинга на 6-то докато я освободи прокурора......лошото е, че докато е на паркинга, някои части и принадлености се анихилират.......... търси адвокат и действай, иначе ще ти отлежава папката в нечие чекмедже

Коментар

Първоначално публикуван от grand123 Преглед на мнение
          Редовен е моя. Явно не четете. Мина всякакви експертизи, документите се проверихъа ... дори и в Порше представителство се отиде от където също потвърдиха ,че ТЕ са създали такъв автомобил, със същите МИГАЧ,ДВИГАТЕЛ,КУПЕ,СЕДАЛКИ и прочие.

Ясно значи само се чака. А не се ли пишат някакви Молби или подобни ?
          Аз чета , ама горе не пишеш за експертизи че са правени . Писа че от порше били потвърдили че колата е автентична , което не е гаранция . И не се чака само , а някой трябва да движи нещата . Дали ти като собственик , или адвокат но някой трябва да кара системата да работи . Иначе както ти писаха по горе , папката може дълго да отлежава по чекмеджета и рафтове .
          Последно редактирано от Пламен Атанасов; 19-03-16, 08:07.

Коментар

Винаги има и фактор "човешка грешка". Някой някъде да е сбъркал в писането на рамата примерно.
            Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Номерата на рамата нямаха ли контролна сума като ЕГН-тата?

Коментар

С издаване то на рег. номер, държавата трябва да гарантира собственост на МПС-то. За жалост в България не е така. Спомням си преди няколко години с регистрацията имаше платена услуга за 50 лв. за проверка за издирване(не помня къде), като двете процедури бяха независими в едно и също време. В случая колата ще я върнат, но не е ясно след колко месеца. И ще има само потърпевши, а не виновни...

Коментар

Първоначално публикуван от chrichri Преглед на мнение
                  С издаване то на рег. номер, държавата трябва да гарантира собственост на МПС-то.
                  В повечето държави не е така. Извън параноидно-шизофренната българска транспортна администрация, регистрационният номер служи за съвсем други работи.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                    В повечето държави не е така. Извън параноидно-шизофренната българска транспортна администрация, регистрационният номер служи за съвсем други работи.
                    Имам предвид процедурата по издаването, свързана със задълженията на администрацията.

Коментар

Имам предвид процедурата по издаването, свързана със задълженията на администрацията.
                      Да ама не.

Администрацията проверява всички тия неща за себе си. Резултатите от всичките смешни проверки са изцяло за тяхна вътрешна употреба и за да предпазят тях от отговорност към трети страни. Нямат отговорност към собственика.

Поне така пише в разни нормативни документи.

Коментар

Никаква грешка няма, а има някаква измама и далавера в цялата тази работа. За съжаление тази измама и далавера е на гърбът на съвестният последен в момента собственик, който определено ще бере доста ядове. Също за голямо съжаление законите ни и администрацията, която се занимава с тези проблеми никак не работят в полза на добросъвестният последен владелец. Ето подобна случка с мотоциклет, която е обсъждана във форума преди години. http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=122519
                        Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
                        Златомир Попов - Forry

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                          Да ама не.

Администрацията проверява всички тия неща за себе си. Резултатите от всичките смешни проверки са изцяло за тяхна вътрешна употреба и за да предпазят тях от отговорност към трети страни. Нямат отговорност към собственика.

Поне така пише в разни нормативни документи.
                          Няма как да убедиш, когото и да било, че с издаването на номер тук, или където и да е по света, че държавата не казва на околните, че си законен. Друг е въпроса при криминални деяния и процедура на местна почва...то тогава и нотариуса може да отпадне.

Коментар

Няма как да убедиш, когото и да било, че с издаването на номер тук, или където и да е по света, че държавата не казва на околните, че си законен.
                            Аз нямам и амбицията да те убеждавам. Това че нашата държава е внушила на народонаселението неверни неща си е проблем на народонаселението, а не на държавата. Други държави не си и правят този труд.

Прочее, не само нотариусите, а и КАТ може да отпадне от кошмарната българска процедура по придобиване на автомобил. Без от това да се увеличи краденето.

Коментар

Първоначално публикуван от ВладиЧ Преглед на мнение
                              Никаква грешка няма, а има някаква измама и далавера в цялата тази работа.
                              Разбира се, че има.

1. Някой нещо открадва
                              2. Аверчето му в местната полиция "сбърква" номера на издирваната таратайка и така му дава ценно предимство по време.
                              3. Издирваната кола безпрепятствено минава граници и митници.
                              4. От сбъркания номер някой, далеч от там, яде хурка няколко месеца (или просто си губи колата)

Коментар

Ще пиша като има развитие. За жалост явно ще мине време. Но все си мисля, че ако беше обратната ситуация... Испанец си купува кола от България, и след години тук е обявена за крадена то дали в Испания ще го бавят с месеци или там ще проверат всичко за 2-3 дни и ще му я върнат ако казуса е като моя , незная.

Ако все пак някой има някакви идеи къде и как трябва да се пускат молби или други искания от моя страна да свирка. До момента пуснах Молба до прокурора да вземе решение по казуса. Дано не се бави.
                                Последно редактирано от grand123; 19-03-16, 12:38.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X