Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Конфискуваха ми колата

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Конфискуваха ми колата

Здравейте,
    Взеха ми автомобила. В общи линии него собственик съм от години. Обаче преди дни се установява ,че е издирван от чужда държава понеже е краден
    Интересното е ,че го имам от 4 години ,а се води откраднат от 2 месеца ?
    И сега ми го иззеха и чакам постановление на прокурора.
    Справките по колата на рама, двигател и документи показват ,че всичко е нормално и няма никакви грешки или интервенций.
    Дайте някакви съвети, как се процедива в подобни случаи?

Благодаря
    Последно редактирано от grand123; 18-03-16, 21:46.

От: Конфискуваха ми колата

От коя държава е "краден"?
    Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Испания

Коментар

Да не са се объркали ченгетата?Как разбраха че твоят автомобил е краден?Твоите документи доказват ли че е лично на твое име от 4г?

Коментар

Първоначално публикуван от Живко Костадинов Преглед на мнение
          Да не са се объркали ченгетата?Как разбраха че твоят автомобил е краден?Твоите документи доказват ли че е лично на твое име от 4г?
          да от 4 години е мой. Плащам си и данаци. На мое име . То аз го копувам с БГ номера после си го преригстирам няма проблеми никаде. До преди 2 месеца. Когато е обявен за издирване.
          Всичко по документи показва ,че е мой... по колата даже минахме и през ПОРШЕ сервиз и там го гледаха и от там казаха ,че колата е истинска не е някаква "менте"

Коментар

Това, че се води откраднат от 2 месеца, не е фактор за съжаление. Автомобилът може да е откраднат много по-рано, но чак сега да си я търсят. Ако се разбере хората, които си търсят автомобила, кога е бил откраднат и ако периодът, в който автомобилът е бил откраднат е по-малък от периода, в който ти си собственик на автомобила, то тогава можеш да обжалваш, според мен. С по-прости думи казано: ако ти си собственик на твоя автомобил да речем от март 2012-та, а техния автомобил е бил откраднат август 2013-та, но чак сега го пускат за издирване, то тогава нямат право да ти го конфискуват и да го връщат на уж предишните собственици. Все пак гледай да не се разбира от колко време притежаваш твоя автомобил, преди ти да разбереш кога е откраднат техния.

Коментар

Колата е "открадната" 2015 Ноемрви месец. Аз я имам от 2013 и предишния собственик който е Българин от още 1 година.

Коментар

Първо събери повече официална информация...
                Навярно е добре да се пусне жалба с описание на фактологията (че автомобила съвестно си го купил преди доста години) и посочване на свидетели, копия от документи, с довода, че няма как да е бил краден сега ... Освен ако е бил откраднат преди време и са му били пренабити номерата с такива на 'чист' автомобил, който обаче за зла участ е бил откраднат в последствие...

Иначе случаи много...
                На нас навремето на границата бяха 'арестували' единия ни бус Мерцедес за няколко дни... Казаха, че бил краден...
                Впоследствие се оказа, че крадения не бил Мерцедес, а Москвич, а и номера се различавал с една буква/цифра Та след няколко дни изтръпване ни го върнаха...
                Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Въобще не е проблем да се провери , дали автомобил от същата марка и със същия номер на рамата е бил в движение в Испания , докато ти законно си имал твоя.Историята на автомобил с този номер на рамата е лесно проследима , та да не се наложи обявилият за кражбата да доказва откъде и как го е придобил.Да не се окаже , че малко след регистрацията на името на новия собственик автомобилът е изчезнал със все документите.

Коментар

Най вероятно твоя автомобил е имал брат близнак ,който е каран в Испания и сега е откраднат . Много гадна ситуация , докато докажат кой е оригинала, ще мине доста време.
                    Напред и нагоре
                    Принцеса Фиона (Фронтера) 2,2 DTI 99 г.
                    0886769809-Юлиян
                    kiko00@abv.bg

Коментар

Първоначално публикуван от kiko00 Преглед на мнение
                      Най вероятно твоя автомобил е имал брат близнак ,който е каран в Испания и сега е откраднат . Много гадна ситуация , докато докажат кой е оригинала, ще мине доста време.
                      Да де , но точно защото по същото време тукашният автомобил "близнак" си е имал законен собственик и се е движел правомерно идва логичният извод , че тукашният не е откраднат преди два месеца.

Коментар

Първоначално публикуван от jeko47 Преглед на мнение
                        ....идва логичният извод , че тукашният не е откраднат преди два месеца.
                        Да де, но не отхвърля хипотезата да е бил откраднат преди 5 години... А преди два месеца да е откраднат и 'близнака' му (чиито параметри да са били използвани за клониране на откраднатия преди 5г автомобил)...
                        Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                        Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

СъгласеенНо тукашните власти нямат основание да отнемат автомобил , който са признали за редовен.Основанието им се базира на заявление отпреди два месеца.А са признали редовността на колата по документи (май и някакви сверки правеха навремето) още преди четири години.
                          Други да търсят "клонинга".Този е редовният!

Коментар

Най вероятно ще загубиш в добрия случай 2-3 месеца . Имах подобен случай с автоплатформата ми . Задържаха ми я , защото се издирвала от интерпол - обявена за открадната. В последствие се оказа , че е откраднат трактор със същия номер на шасито . Нелепо съвпадение , за капак трактора обявен за издирване в Япония . Докато не дойде официален писмен отговор от Япония , не ми освободиха платформата .

Коментар

Първоначално публикуван от jeko47 Преглед на мнение
                              СъгласеенНо тукашните власти нямат основание да отнемат автомобил , който са признали за редовен.Основанието им се базира на заявление отпреди два месеца.А са признали редовността на колата по документи (май и някакви сверки правеха навремето) още преди четири години.
                              Други да търсят "клонинга".Този е редовният!
                              Не се нае дали е редовният , може да се окаже и близнака . Като мине експертизи , ще е ясно .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X