Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Конверсия от въздушно окачване към пружинно при 4Х4 автомобилите!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Конверсия от въздушно окачване към пружинно при 4Х4 автомобилите!

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
    А всъщност какви са проблемите които едно въздушно окачване създава?
    По принцип е много проста сиситема,в по-старите си и изначални вариянти възглавниците са открити което ги прави по-уязвими на атмосферните условия и заобикалящата ги среда,в последствие се модифицират като се пообличат ако мога така да се изразя с предпазители и се показва малка или никаква част от тях.Това което насажда мнението,че е кофти окачване -е цената на възглавницата и в последствие на компресора,но нали сме в бг и тук всичко ни е скъпо по лесно е да кажем-мани го това,болкук е!
    Моя опит е предимно с ваг групата и за последно с личен allroad 2.7т,4 броя възглавки подобрена серия с предпазители 1000 USD,до вратата ми,тук ОЕ версията за модела се продава такава каквато е била и при излизането на колата от завода т.е. само гума без предпазители на цена от 750-800 лв на брой.
    Няма нищо сложно в тази система,както и няма нищо общо в поведението и удобството на пътуване на автомобилите с въздух спрямо тези на пружини!
    Ако те гложди друго питай!
    Yamaha T max 500i/ABS/2007/50hp
    Zander 3.80m,Johnson 2T/8hp
    Vw passat 6/2.0TDI-CR/DSG6/140hp/2009
    Toyota Hilux/2KD-FTV/102hp/Double Cab/2005

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
      То по тая логика всички собственици на коли в България са така Карат на олио, на трансформаторно масло, на метан и пропан-бутан. Щото не е ли равнозначно дали ще боднеш газова уредба или ще смениш въздушното окачване с пружини?
      Карането с отпадъчни продукти го слагам равнозначно с коването на феродо и карането на 10 годишни гуми, щот имали хубав грайфер. Пълна цървулщина.

Коментар

Възхищавам се на предразсъдъците Ви! Само незнам защо са тези убеждения, че въздушното окачване е по-добро????? като всъщност съм го констатирал още в началото на темата!

Коментар

Обмисляли ли сте опцията, да продадете мпс-то с въздушните възглавници, и съответно да купите същия такъв с заводското пружинно окачване?

Коментар

-Възхищавам се на предразсъдъците Ви! Само незнам защо са тези убеждения, че въздушното окачване е по-добро????? като всъщност съм го констатирал още в началото на темата!

Ами защото е така,масово луксозните лимозини на големи марки са с въздух,много повече комфорт дава!
            Yamaha T max 500i/ABS/2007/50hp
            Zander 3.80m,Johnson 2T/8hp
            Vw passat 6/2.0TDI-CR/DSG6/140hp/2009
            Toyota Hilux/2KD-FTV/102hp/Double Cab/2005

Коментар

Първоначално публикуван от noname12 Преглед на мнение
              Възхищавам се на предразсъдъците Ви!
              Напротив. Предрасъдъците са спрямо въздуха.
              Изброили са ти предимствата на въздушното, кажи с какво са по-добри пружините, освен цената?

Коментар

До голяма степен съм съгласен със теб, но още в началото се опитах да пресека именно този дебат! Точно Туарега е идеалния пример, че кола с почти подобни характеристики може да се закупи с едното или другото окачване още нов.
                Точно така, идеален пример е да се запита човек, защо пружините ги има в Туарег само с най-слабите мотори.
                И да, мисля че понякога в зависимост от конкретни фактори(особено в мощните версии), това може да има отношение към сигурността. А когато такъв компромис се прави при скъпи автомобили, лично за мен не е оправдано.

Няма как някой да ме убеди, че не е комплексарско, да караш скъпа кола, с високи разходи за гориво и поддръжка като цяло, и да "спестиш" от неща влияещи на сигурността и ограничаващи пълноценното използване на възможностите на мощното и скъпо возило. Излиза, че колата е само за имидж. Като възможности на пътя е почти еднаква с далеч по-евтиния вариант с пружинно окачване(и с по-слаб и икономичен мотор). Лошото е, че мощната версия с не адекватно за нея окачване, също позволява и до някъде предразполага движение със скорости за които пружинното окачване не е мислено, което води и до съответните рискове и опасности.
                Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Нека споделим нашия опит при преминаването от въздушно окачване към такова с пружини!...
                  Голяма част от Ленд Ровър Диско-2 излизат от завода на въздушно окачване. Моделът се прави от 1998 до 2004, което сочи, че всички коли са вече над 12 годишни и повечето имат проблем с възд.окачване, а в БГ няма сервиз/човек, който да установи къде точно е проблемът (личен опит с 3 коли). Напр., при последното ми Диско, не можаха да се справят и в МотоПрое, които са официални вносители...
                  В Англия продават кит за преминаване на пружини. Сменихме ги в гаража на stargazer и установихме проблемът - възглавниците бяха почти пълни с вода! Аз предпочитам за асфалт въздушното окачване, но когато става въпрос за офроуд и стари коли, пружините са по-сигурни и лесни за "диагностика"
                  ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Първоначално публикуван от svjokera Преглед на мнение
                    няма нищо общо в поведението и удобството на пътуване на автомобилите с въздух спрямо тези на пружини!
                    W140 и следващите S-classи? Това само принципно де. Общо взето всеки ден се качвам на някакви автомобили и СУВ на въздух - не е магия само по себе си въздушното окачване. Лично за мен най-голямото му предимство е при моделите с променлив клиренс, ако и да не е често нужен в ежедневието. Иначе и френската хидро-пневматика някога "люлееше като лодка" и поглъщаше неравностите прекрасно, ама и нея вече я забравихме.
                    Всеки трети е шести

Коментар

Предимството му е постоянния клиренс И разбира се - възможността да се променя...
                      Качването/слизането от по-висока машина също е по-удобно... При мен слизане/качване на въздуха е с около 5-6см по-ниско от аналогичната пружина (ниското положение май бе с клиренс 16см), и с над 10см по-ниско от най-високото положение..
                      Иначе комфорта повече се влияе от амортисьорите и стабилизиращата щанга, отколкото от типа на 'еластичния' елемент...
                      Французите - там нещата са други - там наистина има осезаема разлика...

Конкретно за замяната - доколкото съм гледал - подхода към всеки модел е различен...
                      На някои модели се вади възглавницата, подменят се стойките/леглата от такива за възглавница към такива за пружини и всичко е ОК (да, изключват се електрики, компютри за да не се сърдят заради 'проблема' в окачването)..
                      Но за мен е странно да се унищожава една добра..
                      Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                      Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

1. Преди да напиша "Макферсон" направих една бърза справка в Гугъл и така го разчетох - лаик съм. Дали е така - незнам и няма какво повече да допълня!

2. Обаче не мога да подмина тези, които бързат да пишат с укор - Слепи ли сте? Два пъти пиша, че нямам абсолю никакви съмнени, че въздушното окачване е по-добро и качествата му са неуспорими! Това е третия път -Нелепа работа! Темата не е сравнителен анализ на двата вида окачване!!! Дано сега не съм направил някоя правописна грешка, че като няма за друго какво да се хване човек...

3. "Сипи" - то темата и без това се поокаля, поне да изясним понятията!

Коментар

Надявам се не смяташ, че писаното от мен е от укор - не смятам, че може да укоряваш някой за въпрос и запитване или пък за конкретно решение - луди хора колкото щеш
                          По-вероятно е на голяма част от хората (включително и на мен) да им е интересно ЗАЩО .. Какви биха могли да са мотивите на някой да направи такава замяна...
                          Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                          Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

1. Преди да напиша "Макферсон" направих една бърза справка в Гугъл и така го разчетох - лаик съм. Дали е така - незнам и няма какво повече да допълня!

2. Обаче не мога да подмина тези, които бързат да пишат с укор - Слепи ли сте?
                            ...
                            ...
                            3. "Сипи" - то темата и без това се поокаля, поне да изясним понятията!
                            А утре като пуснеш тема, че са ти скъпи спирачките на Туарег V10 и искаш да ги смениш с такива от R5, какво трябва да ти се даде като отговор?! Че е блестяща идея?! Вероятно има достатъчно идеи на тема самоубийство в нета, но тази определено застрашава и невинни хора.
                            Голямата част от тези автомобили достигат скорости над 200км/ч, а доста от тях и до 250км/ч. Освен това са големи и тежки автомобили и въпреки това много динамични. И ако ти например си го докарал до немотията да слагаш пружини на кола с над 300-400к.с, ОК, това си е твой избор, ще се съобразяваш с "подобренията" и ограниченията. Но какво става когато следващия собственик не е толкова внимателен?!
                            Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
                              А утре като пуснеш тема, че са ти скъпи спирачките на Туарег V10 и искаш да ги смениш с такива от R5, какво трябва да ти се даде като отговор?! Че е блестяща идея?! Вероятно има достатъчно идеи на тема самоубийство в нета, но тази определено застрашава и невинни хора.
                              Голямата част от тези автомобили достигат скорости над 200км/ч, а доста от тях и до 250км/ч. Освен това са големи и тежки автомобили и въпреки това много динамични. И ако ти например си го докарал до немотията да слагаш пружини на кола с над 300-400к.с, ОК, това си е твой избор, ще се съобразяваш с "подобренията" и ограниченията. Но какво става когато следващия собственик не е толкова внимателен?!
                              И е така и не е баш така...Например спирачките на дизелово Диско 2.7 са същите като на бензиново с V8.
                              При положение, че този кит е афтърмаркет, сигурно е сметнат да издържа колата за която е проектиран,най-вероятно е минал изпитания , сертификация...
                              Виден столичен ихтиолог

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
                                Надявам се не смяташ, че писаното от мен е от укор - не смятам, че може да укоряваш някой за въпрос и запитване или пък за конкретно решение - луди хора колкото щеш
                                По-вероятно е на голяма част от хората (включително и на мен) да им е интересно ЗАЩО .. Какви биха могли да са мотивите на някой да направи такава замяна...
                                Нямам никакви претенции към написаното от теб, колега!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X