Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Безопастност при джипките

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Безопастност при джипките

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
    А как ти се вижда брониран танк сравнен с обикновен такъв от гледна точка на безопасността?
    А какво е обикновен танк?
    0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

А как ти се вижда брониран танк сравнен с обикновен такъв от гледна точка на безопасността?
      Какъв е тоя обикновен ТанкТо няма декоративни засега

Коментар

Първоначално публикуван от горби Преглед на мнение
        това предполага ли ако шофьора на Черокито смачка нечия нова S класа и отвътре изненадващо изкочат 2-3 добре сложени мъже, да не могат да измъкнат шофера от джипката....?
        Най-вече зависи от това дали си си заключил вратите, както и от факта дали някой от тях не носи ТТ .
        Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Хихи, ми ако някой е виждал неброниран танк, значи е карал по полигона между макетите, дето ги целят артилеристите ....
          Пък за безопасността май няма какво толкова да се дискутира. По сигурно е с джип при ПТП, но пък е по-труден за управление и овладяване в критична ситуация. Пълно щастие няма ...
          "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
          Неизвестен мъдрец

Коментар

Бронираните с извинение, таралясници които съм виждал тука, в това число всички черокита при какъв да е удар са крайно опасни.
            Освен дето всичко им е вечно разбито, особено предниците. Нямам идея кой умник докара тая мода. Откровен идиотизъм.

Коментар

Има един особен аспект при безопасността на джиповете - голяма част от нея е за сметка на другите участници в движението.

По-тежък /и с рама => енергията на удара се преразпределя във ущърб на другия участник в удара. Да се качиш върху него и да му обръснеш остъклената част на купето също е опция.
              По-висок с по-добър обзор => ама тези отзад изобщо не виждат какво става пред тебе. Моят теглич за ремарке по този повод е "първенец по унищожена немска техника". В другата ми кола (Самара) никой не се блъска отзад.
              По-трудно заслепяване => като забравиш дългите, отсрещният няма шанс. Даже и в обсега на късите влиза, като се поприближи. Толкова високи фарове (освен джиповете) имат само старите руски камиони (ГАЗ/ЗИЛ) и "тунингованите" тирове

Психологическо следствие - даже и най-нормалните шофьори, като се покатерят на джип, почват да карат по-безотговорно и да вкарват джипа в ситуации, в които може да пострадат на общо основание.

А етичната страна е съвсем отделно - за нея всеки сам.

Коментар

Да добавя и за по-високата позиция, че колкото помага за видимоста напред и настрани, толкова увеличава и мъртвите зони назад. Моя хем не е много висок, но пак, ако някой по-нисък реши да ми се залепи отзад въобще не го виждам, особено вечер, като фаровете му попаднат в сянката на задната врата. Но пък отзад има тегличи и т.н., така че си е основно негов проблем неспазнавеното на дистанция. Пък и едни по-якички крушки в допълнителните светлини за мъгла... идват точно на нивото на очите и като ти се залипи няко, могат да изграят ролята на задна оръдейна куличка . Няколко кратки пускания и вече е на 20 метра дистанция .
                Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Един съвет и от мен.
                  Избягваите челен сблъсък със спортен автомобил, че следват едни сложни акробатични фигури.
                  По добре фронтално да се спреш в дърво, от колкото с таван или с врати.

Коментар

Първоначално публикуван от горби Преглед на мнение
                    Понеже в доста теми се споменава, че джипките са по-безопасни на пътя за тези които ги карат и за тези които се возят в тях.....
                    Интересно за мен и за всички които четат ще е, да споделите опит в какви ситуации по нормалните пътища джипката ви е предпазвала по добре от лек автомобил. За мен това е важно и като аргумент за предстоящата покупка на всъдеход някакъв. И в тази връзка - кои от най-често срещаните джипки втора ръка според вас са и най-безопасни по отношение на активната и пасивна безопасност?

едит: моля някой модератор да ми оправи правописната грешка в заглавието, че мн се изложих...
                    То да не ти се случва,ама ето ти пример-скоро се "срещнах" странично с една "S"класана Мерцедес в града.Карах с около 60 с моето Паджеро къса база.Ударът се е чул на 200 м. от мой познат,минаващ наоколо.на мен само много леко ми се подби предният ролбар,а на него счупих предна полуоска,преден калник двете врати и излязох през задната броня.Не е за вярване ,но......със сигурност бях доста полек от него.

Коментар

Горби, а какво не му харесваш на Мерцедеса, та си тръгнал да го сменяш с джип?
                      Или ти омръзна?

Коментар

Между другото щетите по колата не винаги са правопропорционални на щетите по хората вътре. Така че с малък и лек джип не е добра идея да се блъскаш челно в голяма и тежка кола, по същите причини поради които с големия и тежък джип не е добре да се блъскаш в бетонна стена.

Коментар

Първоначално публикуван от miral Преглед на мнение
                          То да не ти се случва,ама ето ти пример-скоро се "срещнах" странично с една "S"класана Мерцедес в града.Карах с около 60 с моето Паджеро къса база.Ударът се е чул на 200 м. от мой познат,минаващ наоколо.на мен само много леко ми се подби предният ролбар,а на него счупих предна полуоска,преден калник двете врати и излязох през задната броня.Не е за вярване ,но......със сигурност бях доста полек от него.
                          Предна полуоска ? В Мерцедес еС клас ?

Коментар

До: Безопасност при джипките

Старата песен на нов глас. Няма ли кой да оправи заглавието?

Коментар

Първоначално публикуван от jamiemirror Преглед на мнение
                              Предна полуоска ? В Мерцедес еС клас ?
                              4 matic ?

Коментар

Благодаря Вени !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X