Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Монтаж на лещи във фаровете

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Монтаж на лещи във фаровете

Прочее, дългите са даже още по-уязвими от този ефект.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
      Прочее, дългите са даже още по-уязвими от този ефект.
      Ми знам ли - и на двете коли, които са били с отделни фарове за дълги/къси, които съм карал по-продължително, дългите си светят само надалеч. Пред колата никакви ди няма, а и видимата разликата като превключваш е само надалеч, където късите свършват.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Като сложиш смотана оптика и дългите почват да засветват относително наблизо, а на по-далече пак е тъмница.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
          Като сложиш смотана оптика и дългите почват да засветват относително наблизо, а на по-далече пак е тъмница.
          А, това да. Смотани фарове да искаш. Че и със шарени лепенки и надписи.

Освен друго, кви диви ментета продават, направо не е истина. Оправяха ми щета преди година и половина и са сложили възможно най-долнопробното менте. Вече стъклото му се бели, а как свети спрямо оригиналния няма смисъл да споменавам. И това при положение че и оригиналните на Фабия не са цвете, знаеш.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Може да се ползват пак 4 ксенонови крушки, но за дълги да си останат Н1 с рефлектор . Така ще има по-добра осветеност и на къси и на дълги.
            Hyundai TERRACAN J3 2,9 CRDI 200HP 2" lifted on 31" Cooper Discoverer AT3 4s
            Ford Fiesta 1.4 Tdci

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
              Искате да кажете че слагате общо 4 ксенона за късите? подобно на това съм опитвал - резултата е много добра видимист точно пред колата, по-слаба такава напред - просто блендата на очите се затваря заради ярката светлина наблизо.

Тия номера имат смисъл за дългите светлини, не за късите.
              Това е вярно. Ако фаровете са прекалено силни, очите привикват към светлото и всичко което не е в светлинното петно е абсолютно невидимо.
              Този недостатък обаче се превъзмогва до някъде с това че фаровете вече "отрязват" много точно светлинния сноп. Това позволява да се регулират да светят почти успоредно на пътя и да светят на доста голямо разстояние без да пречат на другите.
              Например, единият мой приом при последните донастройки на фаровете, е когато карам на прав и равен междуградски път да пусна лека кола пред мен на около 100-150 метра. Отрязъка на светлината трябва да играе по задния номер на предната кола, но не да го осветява постоянно.
              Другият метод който използвам е, така да настроя височината, че при скорост от 100км/ч да видя обект на пътя(нещо което не се вижда толкова лесно като знак или пътна маркировка) 3-4 секунди преди да стигне до мен.
              По този начин наистина не виждам нищо извън осветеното, но честно казано не ми и трябва. За това има дълги!
              Иначе за дълги светлини по-добро и евтино от добър голям рефлекторен фар с халогенна крушка аз до сега не съм виждал.

пп Най готините фарове които съм виждал са на ЛК 200! Късите са ксенон с огромна лупа и рефлектор зад нея, а дългите са на още по-огромен рефлектор с халогенна крушка. Като добавим и голямата височина на която се намират и системата им за постоянно нивелиране при ускорение или спиране..... Просто са супер!
              Последно редактирано от F.i.f.o.; 05-11-15, 08:09.
              What happens in my garage stays in my garage.

Коментар

Първоначално публикуван от F.i.f.o. Преглед на мнение
                По този начин наистина не виждам нищо извън осветеното, но честно казано не ми и трябва.
                Трябва ти, ама дано да го разбереш по лесния начин, а не по трудния.

Коментар

Из пътищата има много такива - кара на дълги, а като му премигнеш светва още по-дълги. И не вижда - това пешеходци, кучета, дупки, каруци - ...

Пичове, стандартите за автомобилните светлини са писани с кръв.

Ако някой си мисли че има уникален вид зрение и точно на него му трябва друг вид светлина с която да вижда повече - да знае че бърка. Досега науката не е намерила друг вид зрение у хората. Само стандарния. И продължава да търси.

И ако някой си мисли че ей тъй в гаража ще изобрети по-добра оптика от фабричната, или че ще му я продадат в АлиБаба за 60% по-евтино - ми пак най-вероятно бърка и резултатите нощем ярко си личат по улиците.

Също ако някой си мисли че с осветление променено по някакъв начин, различен от стандартния, вижда повече - пак бърка. Усещането че "виждаш всичко" е много различно от реалното виждане на всичко което трябва да виждаш и умните хора са писали научни статии по въпроса, на който му е любопитно може да зачете.

Че има коли които фабрично са със смотани фарове - има. Споко, няма да ги подобрите. На повечето от тях ако е можело са щели да им сложат свестни, обикновено е виновен дизайнерът че не е оставил височина. Ама в общия случай работата опира до износени рефлектори и "стъкла", които се сменят. Заделете малко кинти и си ги сменете - ще прогледнете повече, отколкото с афтърмаркет ксенон. И хиляди хора ще са ви благодарни.

И те така.
                  Всички такива темички финишират със заключението "може и така", та се чудя да почна ли да ги трия в зародиш.

Коментар

Аз, моите фарове мога да ги направя по-добри! И съм ги направил!
                    Даже и не заслепяват! Представи си!
                    What happens in my garage stays in my garage.

Коментар

Първоначално публикуван от F.i.f.o. Преглед на мнение
                      Аз, моите фарове мога да ги направя по-добри! И съм ги направил!
                      Даже и не заслепяват! Представи си!
                      Само да си намеря светломера и ще ти покажа че заслепяват.

Мога да намеря и 10 доброволци ама ще кажеш че е нагласено.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X