Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Монтаж на лещи във фаровете

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Монтаж на лещи във фаровете

Някой тук предлагаше като услуга монтаж на лещи във фаровете. Даже си бяхме и писали с него, но беше отдавна. Спомени?
    Или пък впечатления от използвали вече услугата дори и другаде?
    WG 2.7 CRD

От: Монтаж на лещи във фаровете

Питай в Google за BKTuning. Ама не очаквай ниски цени. Ак се изисква сериозна интервенция по фара, може да се окаже по-изгодно да си купиш нови фарове със заводски лещи в тях.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Зависи какви лещи търсиш. Има различни размери и с различен дизай/функция. Можеш да избираш втора ръка от някаква кола или нови биксенонови китайци 1.5-2.5-3.0 инча диаметър на лещата според какво искаш ти и какво ще ти влезе във фара. Масово се слагат 2.5 защото е максималния размер за повечето фарове с рефлектори. Най-изгодно е да прегледаш Ибея за оферти. Може да ти излезе по-евтино отколкото нови от България.

Коментар

Страхил - 0884310898 това е твоя човек.
        Ще направи всичко както трябва.
        Поздрави!
        VITARA, SAMURAI
        FIAT PANDA 4x4 CABRIO
        RENAULT ESPACE QUADRA
        ...и едно сивикче за града...

Коментар

Подкрепям. Страхил си върши добре работата. При него само цение са ме притеснявали, но база за сравнение нямам и може би са нормални .

Коментар

Не знам какво точно има намерение да им прави колегата на фаровете,и какво си мисли че ще подобри.Аз бях решил на стъклен фар да слагам биксенон,като фара отвътре се изстъргва в кръг около 50 милиметра,защото ребрата пречат.Отказах се-нямаше да стане,и няма шанс ксенон в халогенен фар.Човекът се занимава с всякакъв тунинг,полиране,рециклиране на оригинални фарове-Геката 0883 337542,0878 969394

Коментар

Не иде реч за ксенон в халогенен фар, а де-факто монтиране на изцяло нов фар, предвиден за ксенон, в корубата на щатния. Така съм от 5 години. На някои фарове става ултра лесно, на моите - никак. Не се побираше по дълбочина и се наложи сложна монтажна процедура, включваща изрязване и куп подобни полюции.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Тъй, тъй - аз на мойте съм добавял тръба Ф100мм за да ги удължа и да съберат лупа . Ама си заслужаваше от всякъде - свети където трябва, както трябва и не заслепява.

Коментар

Благодарско. А запознати ли сте за какви пари и за колко време се справят момците?
                  WG 2.7 CRD

Коментар

Много зависи от фара. Примерно ако се наложи пилене на стъклото от пред за да се премахне оребряването си отива време. А т'ва със стъклото не става за час-два. Може да се наложи рязане по рефлектора за да се наместят правилно лупите. А пък може и да стане от раз без много разправия.

Та звънни и питай .

Коментар

Е на Grand WJ фаровете не са ли гладки с кристални стъкла отпред /т.е. пластмасови/, а не стъклени с френелови разсейващи такива? Значи става само с отлепване на стъклото и монтиране на лещите /лупите/ вътре. Без шлайфане на стъкло о т.н. Нещо подобно на това:

Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
                      First impression is not always true. Get inspired.
                      Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
                      Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Да, така е.
                        Доста по-лесно от стъклото.......
                        Но нали знаете идеално щастие няма.
                        Те пък помътняват с времето - поликарбонат нема начин......
                        Аз лично на този фар бих вградил 2 биксенонови лупи вътре.......
                        Поздрави!
                        VITARA, SAMURAI
                        FIAT PANDA 4x4 CABRIO
                        RENAULT ESPACE QUADRA
                        ...и едно сивикче за града...

Коментар

С две лупи е малко претрупано, но ако се търси ефект на осветеност си заслужава. Неприятният момент е ,че при Н1/Н7 фаровете, рефлектора за Н1 е малко по-напред и не винаги позволява монтаж на лупа - просто няма необходимата дълбочина. Е може на единият рефлектор да се сложи 2,5" лупа а на другият 2".
                          Hyundai TERRACAN J3 2,9 CRDI 200HP 2" lifted on 31" Cooper Discoverer AT3 4s
                          Ford Fiesta 1.4 Tdci

Коментар

С две биксенонови лупи свети изключително добре на къси светлини, за сметка на дългите. Ако се кара много извънградско дългите са важни и дефакто при такава конфигурация почти няма разлика между къси и дълги.(ПАК КАЗВАМ Късите стават изключително добри- сравнени с каквото се сетите от луксозния клас автомобили, светят по-добре или поне толкова добре.) Реално може да си караш комфортно през цялото време на къси.
                            Аз го правя това упражнение вече с втора кола и съм много доволен. Допълнително преправям фаровете за мъгла да се включват когато превключа на дълги. Понеже и те са с лупи, премахвам преградата пред рефлекторите и ги настройвам по-високо за да подпомагат дългите. На който не му се занимава, пък и при джипка по ще ходи да си монтира лайт бар който да се включва на дълги.
                            И остава човек да е отговорен и разумен и НИКОГА да не карате на дълги срещу други коли.
                            Ето как изглежда при мен.
                            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20150910_132256.jpg
Прегледи:1
Размер:122.3 КБ
ID:5689869
                            What happens in my garage stays in my garage.

Коментар

Искате да кажете че слагате общо 4 ксенона за късите? подобно на това съм опитвал - резултата е много добра видимист точно пред колата, по-слаба такава напред - просто блендата на очите се затваря заради ярката светлина наблизо.

Тия номера имат смисъл за дългите светлини, не за късите.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X