Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Защо свирят спирачките ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Защо свирят спирачките ?

Ами може и да ви е смешно ама наистина се смазват. Има специална смазка която се поставя на водачите и на контактните повърхности от задната страна на накладката, там където опира с буталото или с опората. Свиренето се получава от трептения в чуваемия за човешкото ухо сектор. Смазването в определени точки чувствително намалява тези трептения. Смазката е хидрофобна и не поема вода и не се измива от вода. За по кратко деиствие върши работа и силиконов спрей или така наречената бяла грес. Повърхностите трябва да са чисти.

Коментар

Тук има описание на профилактиките на спирачната система, смяната на консумативите, включително и "гресирането" на определените места.
      Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Веднъж през лятото ми се случи да задържи и загрее заден апарат, не помня дали беше с първия комплект нови накладки , след това си ги проверявам сравнително често , понеже и аз го предположих , но не съм усещал ненормално загряване . Дали пък при тва прегряване не са се отложили върху диска разни говна и затова сега свири и с втория комплект ?

Коментар

Първоначално публикуван от ивайло Преглед на мнение
          Веднъж през лятото ми се случи да задържи и загрее заден апарат, не помня дали беше с първия комплект нови накладки , след това си ги проверявам сравнително често , понеже и аз го предположих , но не съм усещал ненормално загряване . Дали пък при тва прегряване не са се отложили върху диска разни говна и затова сега свири и с втория комплект ?
          От прегряване може да се изпече феродото и да загуби част от качествата си.Отлагания по диска НЕ.
          Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
          NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...

Коментар

Аз пък четох в някой от форумите, че има специална смазка за самото феродо. Била някаква медна паста и се мажела не челно, а отстрани на феродото. С износването и намаляването си, то постепенно пуска по малко и от нея. Колко е вярно не знам, но човека писал мнението звучеше много убедително.
            Aкълa e кaтo жeнскoтo нepaзпoлoжeниe. Нe ти ли дoйдe нa вpeмe, нe гo и чaкaй!

Коментар

Защото се изпичат и стават твърди като бакелит и стават две твърди търкащи се повърхности.Обикновенно свирят при ниска скорост и горещо време.Зимата вечерта диска поръждясва и първите спирания са по-резки тогава феродото се надрасква от ръждата и не "свири".
              По-качествените нямат такъв проблем.

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                Тук има описание на профилактиките на спирачната система, смяната на консумативите, включително и "гресирането" на определените места.
                Добре ама не ми го отваря
                А ще сам много радостен да го прочета.
                [U][I]Land Rover Freelander 2.0 D [/I][/U]

Коментар

Абе на мен ми го отвори ,ама така и не съм го чел...
                  А спирачките продължават да си свирят , че не ми остава време да ги отворя и да пробвам това с напречния канал.

Коментар

Първоначално публикуван от priap Преглед на мнение
                    Добре ама не ми го отваря
                    А ще сам много радостен да го прочета.
                    Качих го, заедно с още един файл, който е обща техническа информация за спирачните системи.
                    Прикачени файлове
                    Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Моят въпрос е глупав, но ме занимава напоследък. Какво искат да ти кажат спирачките, когато понякога свирят, понякога не свирят? И цели периоди така...

Сериозно питам.

Поздрави!
                      Искам България чиста!

Коментар

Първоначално публикуван от Spas55 Преглед на мнение
                        Моят въпрос е глупав, но ме занимава напоследък. Какво искат да ти кажат спирачките, когато понякога свирят, понякога не свирят? И цели периоди така...

Сериозно питам.

Поздрави!
                        Искат разходкааааааа .

Коментар

Ако свирят постоянно,логично е или да са "прегряни"от там изпечени , гланцирани и твърди.Другото е - сместа на т.нар феродо - кой знае ако има някакви "твърди" елементи.Канала на феродото е важен за да не се задържа оттритото вече .

Ако ту свирят , ту не свирят - трябва по често каране - и ще видиш дали ще спре или постоянно ще "засвири".Има и вариант да има някакви твърди боклуци попаднали между диска и феродото , и е въпрос на време да си отпаднат с времето.Това е моето мнение
                          sigpicЗлобата и завистта нямат почивен ден!

Коментар

Сериозно питам.

Поздрави!
                            Сериозно ти отговарям.Те не желаят диалог...искат да ти пеят защото са музикални...
                            Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
                            NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...

Коментар

Моят въпрос е глупав, но ме занимава напоследък. Какво искат да ти кажат спирачките, когато понякога свирят, понякога не свирят? И цели периоди така... Сериозно питам. Поздрави!
                              Сериозен отговор - казват ти: "Смени накладките с качествени!"
                              "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                              Неизвестен мъдрец

Коментар

Благодаря за отговорите - и веселите, и сериозните. С помощта на вашия превод от "спирачков" на български език, се надявам да се сближа със спирачките си в най-скоро време.

Поздрави!
                                Искам България чиста!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X