Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за Внос на кола от Германия

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Въпрос за Внос на кола от Германия

Не е, ама да ти кажа какъв го ядох веднъж в Словения. Имам си хартиена карта на Европа, имам си и жпс, ма с малко поизветряла карта. Пътувам си смело, щот несъм в гъза на географията и опа....ремонт на пътен възел. Има отбивки насам-натам, ма като нито едно име нищо не ми говори. И съответно изпуснах вярната и айде газ до следващата отбивка .....след 50 км. Съответно тия села на картата на Европа ги няма, словенците не са особено словоохотливи на английски, а велики тираджии и автовозаджии в района-йок. Та пак благодарение на жпс-а, минавайки през никому неизвестни села и паланки се върнах на правилния път с не особено голямо отклонение. Който има нерви да кара в непозната страна по хартиена карта-негова воля. Да не казвам и колко чужденци в България се лутат и постоянно се случва да спират да ги насочвам, хем сме 500 км по диагонал и имаме 2 магистрали.
    П.п. Мишо, тираджиите отдавна карат с жпс, че даже и специални карти им правят. И не съм чул да ги пренебрегват и да си гледат хартиената.
    Последно редактирано от kuzdov; 12-12-14, 22:46.
    "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
    Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
      Не е, ама да ти кажа какъв го ядох веднъж в Словения. Имам си хартиена карта на Европа, имам си и жпс, ма с малко поизветряла карта. Пътувам си смело, щот несъм в гъза на географията и опа....ремонт на пътен възел. Има отбивки насам-натам, ма като нито едно име нищо не ми говори. И съответно изпуснах вярната и айде газ до следващата отбивка .....след 50 км. Съответно тия села на картата на Европа ги няма, словенците не са особено словоохотливи на английски, а велики тираджии и автовозаджии в района-йок. Та пак благодарение на жпс-а, минавайки през никому неизвестни села и паланки се върнах на правилния път с не особено голямо отклонение. Който има нерви да кара в непозната страна по хартиена карта-негова воля. Да не казвам и колко чужденци в България се лутат и постоянно се случва да спират да ги насочвам, хем сме 500 км по диагонал и имаме 2 магистрали.
      П.п. Мишо, тираджиите отдавна карат с жпс, че даже и специални карти им правят. И не съм чул да ги пренебрегват и да си гледат хартиената.
      Бай Димитре, твойто е частен случай, всички сме се губили, а и аз имам GPS и то бая наточен. Дали е Словения, или не, като се изгубиш се губиш и туй-то, даже тука във Франция се случва да карам по 4-лентов национал, а па GPS-a ми вика, че такъв път нема и ми показва, че карам през къра, а уж го давах да ми го преинсталират, или както му се вика там. Няма как това, което аз съм препатил да го препатиш и ти, или кой да е друг. Да не мислиш, че си се изгубил в Словения просто, защото си чужденец?! И словенец би се изгубил, ако не познава пътя. Това с ремонтите и отбивките .................. Преди няколко години мой роднина дойде тук при мен да си купи кола и си я откара до Пловдив на самоход /само да вметна, че такива историй мога да разкажа няколко десетки/. И GPS имаше, и карта на всички бивши Юго републики му бях ксерокопирал и с жълт маркер точно му бях отбелязал пътя. По едно време ми звъни посряд нощ, побеснял, освирепял и псуваше като за последно и вика ''мамицата им хърватска, навсякъде ремонти по магистралата, отбивки, щуротий ......... '' Посъвтвах го да спре на някоя бензиностанция и без да се дзвери на хората да попита за пътя и те ще му помогнат. Аз съм се губил и в Германия, и в Австрия, а па за Франция да не ти разправям. Един път преди години ме пратиха с камиона в Париж. С две думи почти нищо не разтоварих, просто не намирах адресите, и вечерта на връщане по телефона казах на шефа сухо и кратко да прати някой от офиса да купи един GPS, ако изобщо иска да му се върши работа и, че ако утре сутринта на папката ми с документите няма чисто нов GPS, той сам ще си кара камиона. Така и стана.
      А и не разбирам каква е тая олелия, ако колегата, дето е пуснал темата се поизгуби малко? Какво ще стане, ще свърши Света ли? Едно време '90-та година първите автоджамбази все по GPS караха, така ли? Вълчи години бяха ............ Айде малко по-стегнато и без паника! Аз мойте съвети ги дадох в предния пост, повече нямам какво да кажа на колегата.
      Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
      Само DIESEL !!!

Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

Коментар

Митак. Ти си на ясно, че карта за Германия не се купува от България. Само за информация да споделя, че преди няколко часа се затрих с моторетката в центъра на София (Парчевич, Борис, Витошка ... бе къмто 40 мин., ама нйесе).
        Относно категорията МПС. Накратко. Зависи какво пише в чуждият талон (в случая немския). НЕ зависи от дилъра. Може да се пререгистрира, ама е свързано с къмто 4/500 лева.
        Лек път!
        Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Първоначално публикуван от Стоян Боюков-Sariones Преглед на мнение
          Митак. Ти си на ясно, че карта за Германия не се купува от България. Само за информация да споделя, че преди няколко часа се затрих с моторетката в центъра на София (Парчевич, Борис, Витошка ... бе къмто 40 мин., ама нйесе).
          Относно категорията МПС. Накратко. Зависи какво пише в чуждият талон (в случая немския). НЕ зависи от дилъра. Може да се пререгистрира, ама е свързано с къмто 4/500 лева.
          Лек път!
          въпрос за колегата, как и къде става пререгистрацията ..и кога.въобще малко инфо ако може някой да даде . Благодаря
          Хонда CR-V 2.4 IVTEC

Коментар

Автомобилът се регистрира във вида, в който идва по чужд талон. След регистрация се отива в DEKRA (мисля, че и ТЕХНОТЕСТ вече може) за протокол за преустройство (мисля около 400лв.). След това се ходи в Изпълнителна Агенция Автомобилна Администрация за протокол (около 100лв.), с който протокол се отива в КАТ (около 15лв.). Трябва да се пита в съответния КАТ дали може първоначалната регистрация да се извърши с протокола от ИААА. Разбира се нищо не пречи да се вземе транзитна регистрация за да може да се придвижва автомобила.

Коментар

Докарването на ход на кола от Германия не е болка за умиране!
              Важно е , как ще оформиш табелите и документите в Немачко!Това ще ти гарантира безпроблемно шофиране със ЗАКОННИ документи , застраховки и пр., с които може да минеш откъдето си искаш, и при Полицейска или гранична проверка няма да ти пишат актове.Последните са доста солени!
              Иначе, откъдето и да минеш, трябва да си печен и корав - спазвай табелите и знаците и почивай на оживени за целта паркинги и специални места за почивка!
              Ако не си карал дълго и продължително на аутобани с около120, ще ти се наложи да свикнеш бързо, което ще те натовари психически, а от там и умората ще те налегне - ПОЧИВКИ задължително, особено ако ти се дреме!!!Отбии , дремни за два,три, часа и ако си бодър и свеж-продължавай!
              За мен единственият път по-който си струва да минеш е най-лекият и неизтощаващ!През Румънско влизайки от Унгария ще ти се види екшън, особено вечер и недай-боже със лошо време!
              Аз само веднъж съм минавал от там и никога не бих повторил!Сърбите иамт хубави, прави и равни магистрали, а и двата ни езика са еднакви почти, та може да се разбереш при нужда с хората, за разлика от качамарите!Австрия е къса и малка и се минава бързо!На Никелсдорф влизаш в Унгария, а там само важно да хванеш отбивката за Сегет, преди Будапеща, иначе ще влезеш в града....което си е доста хубаво и приятно губене !Красота-има какво да се разгледа!След Будапеща е прекалено равно и дълго-внимавай със заспиването, че там стават страшни катастрофи от преумора!После Сърбия - задължително с червени номера!Зареди си гориво със динари, които си купи на митницата от менячница!Три магистрали - две къси и една дълга между Белград и Ниш и си готов!
              Та за кви навигации и прочие говорите бре!Табели като слънце, и повече разум и спокойствие!
              СИЛНИТЕ КРАДАТ ОТ ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ, СЛАБИТЕ - ОТ СВОЯТ НАРОД !

Коментар

Колега, огледай хубаво колата, изпробвай я, слушай, питай, съмнявай се, а па за връщането в БГ и по пътищата - дишай спокойно, пътя е екстра и имаш табели навсякъде, pe4en удари право в десетката в #96, по-ясно от това здраве му кажи.
                Успех и на добър път!
                Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
                Само DIESEL !!!

Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

Коментар

Автомобилът се регистрира във вида, в който идва по чужд талон. След регистрация се отива в DEKRA (мисля, регистрирам че и ТЕХНОТЕСТ вече може) за протокол за преустройство (мисля около 400лв.). След това се ходи в Изпълнителна Агенция Автомобилна Администрация за протокол (около 100лв.), с който протокол се отива в КАТ (около 15лв.). Трябва да се пита в съответния КАТ дали може първоначалната регистрация да се извърши с протокола от ИААА. Разбира се нищо не пречи да се вземе транзитна регистрация за да може да се придвижва автомобила.
                  Благодаря колега. ..само да питам още...аз ще съм с червените транзитни номера в България в началото . в КАТ в Добрич ще я регистрирам...първо си я регистрирам нормално и след това ли да правя промените с ТЕХНОТЕСТ ? или трябва още докато съм с транзитните номера преди КАТ регистрация?
                  Поздрави от Лайпциг. .утре ще гледам колата
                  Хонда CR-V 2.4 IVTEC

Коментар

Първоначално публикуван от pe4en Преглед на мнение
                    Докарването на ход на кола от Германия не е болка за умиране!
                    Важно е , как ще оформиш табелите и документите в Немачко!Това ще ти гарантира безпроблемно шофиране със ЗАКОННИ документи , застраховки и пр., с които може да минеш откъдето си искаш, и при Полицейска или гранична проверка няма да ти пишат актове.Последните са доста солени!
                    Иначе, откъдето и да минеш, трябва да си печен и корав - спазвай табелите и знаците и почивай на оживени за целта паркинги и специални места за почивка!
                    Ако не си карал дълго и продължително на аутобани с около120, ще ти се наложи да свикнеш бързо, което ще те натовари психически, а от там и умората ще те налегне - ПОЧИВКИ задължително, особено ако ти се дреме!!!Отбии , дремни за два,три, часа и ако си бодър и свеж-продължавай!
                    За мен единственият път по-който си струва да минеш е най-лекият и неизтощаващ!През Румънско влизайки от Унгария ще ти се види екшън, особено вечер и недай-боже със лошо време!
                    Аз само веднъж съм минавал от там и никога не бих повторил!Сърбите иамт хубави, прави и равни магистрали, а и двата ни езика са еднакви почти, та може да се разбереш при нужда с хората, за разлика от качамарите!Австрия е къса и малка и се минава бързо!На Никелсдорф влизаш в Унгария, а там само важно да хванеш отбивката за Сегет, преди Будапеща, иначе ще влезеш в града....което си е доста хубаво и приятно губене !Красота-има какво да се разгледа!След Будапеща е прекалено равно и дълго-внимавай със заспиването, че там стават страшни катастрофи от преумора!После Сърбия - задължително с червени номера!Зареди си гориво със динари, които си купи на митницата от менячница!Три магистрали - две къси и една дълга между Белград и Ниш и си готов!
                    Та за кви навигации и прочие говорите бре!Табели като слънце, и повече разум и спокойствие!
                    Благодаря колега ...Много помогна...утре ще гледам колата...Поздрави от Лайпциг
                    Хонда CR-V 2.4 IVTEC

Коментар

• От: Въпрос за Внос на кола от Германия

Първоначално публикуван от мишоци Преглед на мнение
                      Колега, огледай хубаво колата, изпробвай я, слушай, питай, съмнявай се, а па за връщането в БГ и по пътищата - дишай спокойно, пътя е екстра и имаш табели навсякъде, pe4en удари право в десетката в #96, по-ясно от това здраве му кажи.
                      Успех и на добър път!
                      Благодаря колега
                      Хонда CR-V 2.4 IVTEC

Коментар

Първоначално публикуван от milenzh Преглед на мнение
                        Благодаря колега. ..
                        Питай в КАТ Добрич дали може да регистрираш автомобила с протокол (тоест директно така, както го искаш).

Коментар

Благодаря на всички колеги,които ми помогнаха с съвети !
                          Мога да се похваля с нова кола вече,докарах на собствен ход безпроблемно следвайки
                          съветите ви БЛАГОДАРЯ
                          Ще опиша за да може и някой друг който ще вкарва кола от Германия да се информира:
                          Приситигнах в автокъщата,посрещнаха ни/бях с брат си/с ГУТЕН МОРГЕН и кафе докато дойде нашия дилър-да вметна че
                          беше автокъща официялен представител на TOYOTA ,a не заграден заден двор с коли,имаха 3 секретарки и няколко дилъра .Дойде дилъра ни
                          с избраната от мен кола,даде ни ключовете и каза да си я гледаме и караме и ще ни чака вътре..не се намеси изобщо в огледа.
                          След час и нещо огледи ,дупене с брат ми да оглеждаме всеки детайл и да покарам ме спечели колицата.Платих и с дилъра отидохме да я регистрираме и вземем
                          червени номера..интересното е че ВСИЧКО той направи по регистрацията аз само платих 70 евро за застраховка.Много добро обслужване!!!
                          /може би защото си бяха официялен магазин-представител/.Заредих и газ към България,монах през Пасау-Виена-Будапеща-Белград-Калотина
                          Австрия винетка -8 евро
                          Унгария винетка -14 евро
                          Сърбия няма винетка а има такси магистрали общо 14 евро
                          В Сърбия преди калотина има поне два поста полицаи,които спират коли с транзитни номера и ти измислят "нарушения"..спасение почти
                          няма..аз също трябваше да си "купя" безпроблемното минаване.
                          Горивото наи-скъпо беше в Унгария.
                          Сега остава само да и сложа газов инжекцион и съм готов.
                          Хонда CR-V 2.4 IVTEC

Коментар

Питай в КАТ Добрич дали може да регистрираш автомобила с протокол (тоест директно така, както го искаш).
                            Колега питах в КАТ и казаха че заради натиск от данъчните,регистрират Н1 ако е с заводски Н1 и е много трудно да направя хомологация...преди ставало...вече не.
                            Хонда CR-V 2.4 IVTEC

Коментар

Честита Тойота, какъв модел е ?
                              0899 шест5313нула
                              За всекиго по нещо

Коментар

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
                                Честита Тойота, какъв модел е ?
                                Honda CRV
                                Тойота Ленд Крузер RJ 73 22R-E,LPG
                                Субару Форестер 2.0 ХТ,253к.с.
                                Враца

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X