Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за Внос на кола от Германия

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Въпрос за Внос на кола от Германия

Първоначално публикуван от dj_nako Преглед на мнение
    За да вземеш червени транзитни номера с които няма да имаш проблеми ти трябва валиден TÜV сертификат на колата.
    Ако няма такъв и вземеш жълти, трябва да караш само през ноща докато има по малко полиция, и задължително през Румъния навръщане.
    Какви са тия простотии - жълтите номера са САМО за Германия - всеедно с български транзитен да излезеш в чужбина... После "полицаите се заяждали"???
    помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от мишоци Преглед на мнение
      Момчета, много горещо ви моля да престанете да съветвате хората да ползват GPS на дълъг път !!!!!!!!
      Пущината се ползва само в града за намиране на адрес, на дълъг път ползвайте карта и атлас!!!
      Гъмжи от табели, на табелите има номера на пътя, ползвайки картата ясно виждаш къде си, къде отиваш и можеш да планираш. Карайки по GPS какво виждаш? На баба ти хурката!
      Кой ползва карта и атлас в 21век??? Пътя от Германия до БГ може да объркаш на няколко места /само/ - в Германия докато излезеш от града и после при някой от ремонтите в Румъния... Естествено и милата ни татковина...
      Как ще се ориентираш в атлас, като румънците пускат нови участъци /най-често околовръстни на населени места/ през няколко месеца...
      помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Момчета, много горещо ви моля да престанете да съветвате хората да ползват GPS на дълъг път !!!!!!!!
        Пущината се ползва само в града за намиране на адрес, на дълъг път ползвайте карта и атлас!!!
        Гъмжи от табели, на табелите има номера на пътя, ползвайки картата ясно виждаш къде си, къде отиваш и можеш да планираш. Карайки по GPS какво виждаш? На баба ти хурката!
        Аз пък горещо те моля да не спамиш в темата! Като искаш - кеф ти рови в атласи, кеф ти определяй местоположение по звездите.
        Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
          Какви са тия простотии - жълтите номера са САМО за Германия - всеедно с български транзитен да излезеш в чужбина... После "полицаите се заяждали"???
          Каква е логиката и дали важат само за Германия не знам, но е факт че много страни не ги признават и има реален проблем с тях. На мен в германския кат точно такива ми дадоха и ми казаха че не трябва да имам проблем никъде. Е после на хърватската граница ме върнха заради номерата и ми удължиха пътуването с няколкостотин км. На сръбската граница след това същата работа. Както съм писал по-горе мои познати съвсем наскоро заседнаха между Румъния и Унгария заради такива номера. Напред не може и назад не може.

Сег факт е също така че мене ме спира полиция в Словения и за номерата нищо не казаха. Но и това не е ясно какво значи, може да важат там а може да са решили просто да ме пуснат.

Коментар

Не е нужно да се гадае, а да се прочете какво пише в талона/застраховката... Като вземеш експортен /червен номер/, си пише, че важи за цял свят /по спомен/...

Във Франкфурт в някои дни са до обяд, а за събота не може и дума да става...
            Принципно при покупка от автокъща, би трябвало да ти съдействат за номера.

Коментар

Обърквания могат да се получат най-вече около и в големите градове. Там се проявява и най-полезната фyнкция на GPS. Действително на магистралата може и да пренебрегнеш GPS и да се водиш само по табелите. Като опорни точки да се използват имената на големите градове по трасето, но стигне ли се до самите тях се почва млевината от разклонения, входове, изходи, табели.
              Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
                Кой ползва карта и атлас в 21век??? Пътя от Германия до БГ може да объркаш на няколко места /само/ - в Германия докато излезеш от града и после при някой от ремонтите в Румъния... Естествено и милата ни татковина...
                Как ще се ориентираш в атлас, като румънците пускат нови участъци /най-често околовръстни на населени места/ през няколко месеца...
                1. В 21-ви век карта и атлас ползват господарите на пътя - ТИР-аджийте /аз съм бивш/. Виж, по Европа имам над 2 000 000 /два милиона/ км, крайно неуместно е да ми се казва откъде изгрява Слънцето.
                Повтарям - по картата /атласа/ виждаш точно къде си и можеш да планираш, само трябва да умееш да я четеш и да знаеш всеки символ и цвят какаво означава. Ако например влезеш във Via Michelin там упорито ти набиват в главата, че най на далавера е да минеш от Франция до България през Италия и Словения, щото ти излиза около 150 км по-кратко, отколкото ако минеш по царския път през Германия, Австрия, Унгария и Сърбия. Два пъти по-упорито обаче отказват да споменат, че пътя през Италия са ужасни баири и най-скъпата магистрала /още във Франция/, а па ако е зимата ела гладай сеир! Посрещал съм десетки хора и групи за работа от БГ, които идваха с кошмарни закъснения, съсипани от път и псуват на кубици, щото GPS-а ги прекарал през нивите и кърищата, по третостепенни пътища и диви села. Ето точно тези главоболия картата ти ги спестява, спестява ти и пари, ако щеш, а па GPS-а не ги може тия гимнастики, GPS-а е хубаво, когато търсиш конкретен адрес в града, това е рай за шофьор-снабдител, но на дълъг път те превръща в шибан идиот - дай наляво, дай надясно, дишай - не дишай, а па най-весело става, когато почне да те върти в кръг, щото изгубил сигнал. Атласа сигнал не губи, там пише всичко!
                2. И във Франция се пускат нови пътища през няколко месеца, всяка година се дострояват, или направо се откриват нови магистрали и виадукти. И кво? Няма табелки ли? Няма номер на пътя ли?

Така. Чавдаре, дет викаш спам, туй-онуй ........... На мене ми е 'се тая, че някой си тръгнал до Германия да си купува кола, опитвам се да помогна, момчето попита, аз изказах мнение, и нито ти, нито никой няма да ме накара да мисля по-иначе. Навремето като млад шофьор и аз спирах по паркингите да питам старите матаджий откъде да мина, нема GPS-и, нема Офроуд България, нема Интернет, нема фън и фешън, и всеки помагаше кой как може. Точно това правя и аз Тук и сега.

Колега, в никой случай НЕ минавай през Румънистан!
                Tака си направи разчета, че да минеш Германия през нощта!
                Когато те спират за проверка /където и да е/ недей да се репчиш, в чуждо село и керемидите бият! Ако си направил нарушение извини се и обещай, че няма да се повтори!
                Не бързай!
                Спирай за почивка!
                Недей да пиеш коли, фанти и изобщо сладки напитки, само вода е най-добре!
                Gute fahrt und bis bald!
                Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
                Само DIESEL !!!

Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

Коментар

1. В 21-ви век карта и атлас ползват господарите на пътя - ТИР-аджийте /аз съм бивш/. Виж, по Европа имам над 2 000 000 /два милиона/ км, крайно неуместно е да ми се казва откъде изгрява Слънцето.
                  Повтарям - по картата /атласа/ виждаш точно къде си и можеш да планираш, само трябва да умееш да я четеш и да знаеш всеки символ и цвят какаво означава. Ако например влезеш във Via Michelin там упорито ти набиват в главата, че най на далавера е да минеш от Франция до България през Италия и Словения, щото ти излиза около 150 км по-кратко, отколкото ако минеш по царския път през Германия, Австрия, Унгария и Сърбия. Два пъти по-упорито обаче отказват да споменат, че пътя през Италия са ужасни баири и най-скъпата магистрала /още във Франция/, а па ако е зимата ела гладай сеир! Посрещал съм десетки хора и групи за работа от БГ, които идваха с кошмарни закъснения, съсипани от път и псуват на кубици, щото GPS-а ги прекарал през нивите и кърищата, по третостепенни пътища и диви села. Ето точно тези главоболия картата ти ги спестява, спестява ти и пари, ако щеш, а па GPS-а не ги може тия гимнастики, GPS-а е хубаво, когато търсиш конкретен адрес в града, това е рай за шофьор-снабдител, но на дълъг път те превръща в шибан идиот - дай наляво, дай надясно, дишай - не дишай, а па най-весело става, когато почне да те върти в кръг, щото изгубил сигнал. Атласа сигнал не губи, там пише всичко! ...
                  Това, че ти или някой друг не е в състояние да се оправи с един GPS не може да бъде мерило. Който е достатъчно смотан ще се забатачи както с GPS, така и с хартиена карта. Читав GPS с добра карта + малко акъл при използването си е чудесна комбинация. Свестните GPS карти ги обновяват, общо взето, на тримесечие. Ти на колко време си купуваш нов хартиен атлас?
                  Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                    Това, че ти или някой друг не е в състояние да се оправи с един GPS не може да бъде мерило. Който е достатъчно смотан ще се забатачи както с GPS, така и с хартиена карта. Читав GPS с добра карта + малко акъл при използването си е чудесна комбинация. Свестните GPS карти ги обновяват, общо взето, на тримесечие. Ти на колко време си купуваш нов хартиен атлас?
                    Чавдаре,не му обръщай много внимание на мишката!
                    Карти- хубаво, ЖПС - още по-хубаво, за този който знае как да ги ползва.
                    п.с. аз мога и с компас и звезди, че и без път.

Коментар

Може и без навигация даже - отваряш си някой от сайтовете от типа на Виа Мишлен, избираш си маршрут и си отпечатваш упътването на хартия - прочиташ го и горе-долу знаеш на кой пътен възел за къде си...
                      Хубавото на навигацията, особено ако е с актуална карта е, че ако някъде се объркаш, изпуснеш отбивка и т.н. ще ти предложи "преизчисляване на маршрута"... Щото има места, където не може да спреш за да си гледаш в атласа /или в смартфона/... А най-хубавото е, че си вкарваш адреса на автокъщата, на пункта за прегледи и т.н. и те завежда до вратата... Картите за западна Европа са мн. точни, дори за малките селца...

Коментар

Повтарям - по картата /атласа/ виждаш точно къде си и можеш да планираш, само трябва да умееш да я четеш и да знаеш всеки символ и цвят какаво означава. Ако например влезеш във Via Michelin там упорито ти набиват в главата, че най на далавера е да минеш от Франция до България през Италия и Словения, щото ти излиза около 150 км по-кратко, отколкото ако минеш по царския път през Германия, Австрия, Унгария и Сърбия. Два пъти по-упорито обаче отказват да споменат, че пътя през Италия са ужасни баири и най-скъпата магистрала /още във Франция/, а па ако е зимата ела гладай сеир! Посрещал съм десетки хора и групи за работа от БГ, които идваха с кошмарни закъснения, съсипани от път и псуват на кубици, щото GPS-а ги прекарал през нивите и кърищата, по третостепенни пътища и диви села. Ето точно тези главоболия картата ти ги спестява, спестява ти и пари, ако щеш, а па GPS-а не ги може тия гимнастики, GPS-а е хубаво, когато търсиш конкретен адрес в града, това е рай за шофьор-снабдител, но на дълъг път те превръща в шибан идиот - дай наляво, дай надясно, дишай - не дишай, а па най-весело става, когато почне да те върти в кръг, щото изгубил сигнал. Атласа сигнал не губи, там пише всичко!
                        2. И във Франция се пускат нови пътища през няколко месеца, всяка година се дострояват, или направо се откриват нови магистрали и виадукти. И кво? Няма табелки ли? Няма номер на пътя ли?

Така. Чавдаре, дет викаш спам, туй-онуй ........... На мене ми е 'се тая, че някой си тръгнал до Германия да си купува кола, опитвам се да помогна, момчето попита, аз изказах мнение, и нито ти, нито никой няма да ме накара да мисля по-иначе. Навремето като млад шофьор и аз спирах по паркингите да питам старите матаджий откъде да мина, нема GPS-и, нема Офроуд България, нема Интернет, нема фън и фешън, и всеки помагаше кой как може. Точно това правя и аз Тук и сега.

Колега, в никой случай НЕ минавай през Румънистан!
                        Tака си направи разчета, че да минеш Германия през нощта!
                        Когато те спират за проверка /където и да е/ недей да се репчиш, в чуждо село и керемидите бият! Ако си направил нарушение извини се и обещай, че няма да се повтори!
                        Не бързай!
                        Спирай за почивка!
                        Недей да пиеш коли, фанти и изобщо сладки напитки, само вода е най-добре!
                        Gute fahrt und bis bald!
                        ОПспамихме темата .Ако незнам чужди езици например кое да взема карта или GPS който ми казва каде и как да карам и ме закарва пред адреса.Имам и морски карти имам военни но и в морето и в балкана предпочитам GPS.
                        Grand Vitra ddis 2008
                        SEAT Althea XL tsi 2010
                        Mitsubishi Canter

Коментар

Да напомня , че през зимата сърбите търсят наличие на вериги, освен крушки, пожарогасител, аптечка, резервна гума, зимна течност за чистачки, триъгълник, светлоотразителна жилетка, шапка ушанка и още к'вото се сетиш. А , сетих се - и сапьорска лопатка да ги е.
                          подаръци за мъже от FACOM
                          промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Колеги,не съм сигурен дали е правилното място да питам,но така или иначе съм почнал тук...става въпрос за това ,как мога да регистрирам колата
                            категория N1 в България,дали дилъра може да ми я продаде с такава категория или трябва задължително да е такава от завода-производител,
                            или ако си е М1 категория,мога ли в България да я регистрирам N1.Въобще отнася се за хомолагация N1 -интересува ме не заради ДДС,а заради годишния
                            данък.Колата да спомена пак е Honda CR-V 2009
                            Благодаря
                            Хонда CR-V 2.4 IVTEC

Коментар

Десет години, като снабдител чудесно се справях и без GPS. Германия не е на гъза на географията. Първият срещнат автовоз ще ти каже от къде най-добре се пътува.
                              Относно категорията на возилото. Тук въпроса е малко по-сложен. Ма сега нямам възможност да пиша, та утре.
                              Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Първоначално публикуван от Стоян Боюков-Sariones Преглед на мнение
                                Десет години, като снабдител чудесно се справях и без GPS. Германия не е на гъза на географията. Първият срещнат автовоз ще ти каже от къде най-добре се пътува.
                                Относно категорията на возилото. Тук въпроса е малко по-сложен. Ма сега нямам възможност да пиша, та утре.
                                Колега ако знаеш нещо по въпроса с Н1 категоризация,сподели..много ще съм благодарен,утре сутринта тръгвам към Германия и да знам ако има начин дилъра да направи нещо по въпроса при подготвянето на документите за експорт.
                                Благодаря още веднъж
                                Хонда CR-V 2.4 IVTEC

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X