Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хидравлична ръчна спирачка - плюсове и минуси.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Хидравлична ръчна спирачка - плюсове и минуси.

единия път беше от разкачен вакумен маркуч към сервото а другия се предаде спирачно цилиндърче - може да се случи на произволна кола
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

И в двата изброени от теб случая спирачки ИМА- в единия иска по-голямо усилие но спира,в другия са останали или две на диагонал,или двете предни,според спирачната система на колата. Еднокръгови системи отдавна няма...
      Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Ако не можеш да спреш без вакуум на сервото имаш проблем. А ако не можеш да спреш с изпуснало цилиндърче имаш еднокръгова уредба което само по себе си е проблем.

Коментар

Първоначално публикуван от kalin09 Преглед на мнение
          Еднокръгови системи отдавна няма...
          Да ти дам едно кръгче?

Коментар

Да, на 145то напомпване може и да се спре, това ако имаш време да помпиш.
            Е и в двата случая нямах.
            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Гърмял ми е маркуч на предно колело/Ланчия Призма/.Няма два,три,пет кръга-не спира.Добре,че имаше къде да отида по инерция-ръчната хич я нямаше.Оттогава ръчните ми са в перфектно състояние.

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                Да, на 145то напомпване може и да се спре, това ако имаш време да помпиш.
                Е и в двата случая нямах.
                Ако трябва да помпиш, за да спираш - имаш въздух или хлабини в останалия работещ кръг. Не се помпи, стъпва се до дъно - нищо че е паника.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                  Да ти дам едно кръгче?
                  Давай да оправим това недоразумение
                  Още помня как на 8-мицата ми изпусна гумичка и набих задна в движение
                  Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Давай да оправим това недоразумение
                    Мисля по въпроса. Но нямам готова концепция.

Коментар

http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=111566
                      Май са се усетили и са минали на двукръгова система и имаш готови решения...
                      Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Аз знам че има двукръгов вариант, но това е свързано с подмяна на целия педален блок - от долни на горни педали + хидравличен съединител.

Коментар

Първоначално публикуван от Пламен Исаев Преглед на мнение
                          Гърмял ми е маркуч на предно колело/Ланчия Призма/.Няма два,три,пет кръга-не спира.Добре,че имаше къде да отида по инерция-ръчната хич я нямаше.Оттогава ръчните ми са в перфектно състояние.
                          И аз тва разправям ама не вярват

Коментар

На Фиат Браво сменени два предни маркуча от "именит съфорумник" с уверението че са номер едно.. След Катунци към Папаз чаир и Г.Делчев прас и на трето натискане резервоара със спирачна течност парзен. Маркуча цепнат по дължина 7-8 см. Спирачки йок. На изкачване лесно, но на спускане.., който го знае пътя има представа. Та ако ще е ръчна, хидравлична, то втори чифт спирачни апарати, помпа и отделен резервоар за сп.течност. Вкарването в основната спирачна с-ма е неоправдан риск според мен.
                            Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                            Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                            В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                              И аз тва разправям ама не вярват
                              Не вярвам защото ми се е случвало. На изправна система единия кръг остава. Загледайте си казанчетата и ще видите че последната 1/3 е разделена на 2-при теч от единия кръг другия си остава работоспособен. Та такова "казана празен" няма как да стане. Преди месец ми изтече единия кръг на астричката от задно цилиндърче и поради много ангажименти бях принуден да я карам така 2-3 дена. При агресивно спиране влачеше едно предно и по диагонал задно. И педал по-нисък с 10 сантиметра. Та оправете си спирачките,да няма изненади следващия път. И за мен е неоправдана подобна намеса в спирачките(за ръчната говоря),освен за състезателни нужди-но тогава два лоста за всяко задно по един
                              Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Не вярвам защото ми се е случвало. На изправна система единия кръг остава. Загледайте си казанчетата и ще видите че последната 1/3 е разделена на 2-при теч от единия кръг другия си остава работоспособен. Та такова "казана празен" няма как да стане. Преди месец ми изтече единия кръг на астричката от задно цилиндърче и поради много ангажименти бях принуден да я карам така 2-3 дена. При агресивно спиране влачеше едно предно и по диагонал задно. И педал по-нисък с 10 сантиметра. Та оправете си спирачките,да няма изненади следващия път. И за мен е неоправдана подобна намеса в спирачките(за ръчната говоря),освен за състезателни нужди-но тогава два лоста за всяко задно по един
                                Да ми го е разказвал някой, да не го вярвам. 7 човека с две коли бяхме та и свидетели има. Гадното е че колата я бях взел предният ден и нямах с какво да изолирам спуканият кръг, нищо подходящо нямаше.
                                Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                                Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                                В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X